Musiikkiteatterikoulutus Lahdessa säilytettävä

Kommentoitu viesti

Harkitkaa tarkkaan

#8 Vastalause

08.10.2011 11:11

No, koulu ei ole kovin korkeatasoinen, mutta kieltämättä ainoa lajissaan. Alalla ei riitä työpaikkoja kaikille vuosittain valmistuville, ja moni ottaakin koulun pohjakoulutuksena esim hakiessaan TEAKiin ja jättää sen jopa kesken kun pääsee "parempaan" opiskelupaikkaan. Pitäisikö sisään kouluun ottaa joka toinen tai kolmas vuosi? Se voisi olla inhimillisempi vaihtoehto kuin koulun lopettaminen.

Vastaukset


Vieras

#9 Re: Vastalause

2011-10-08 13:53:47

#8: Harkitkaa tarkkaan - Vastalause

 

Millä perusteella koulu ei ole korkeatasoinen?

Opiskelijat kyllä ovat erittäin taitavia (näin on kaikki yhteistyökumppanitkin maininneet) ja opetus on kuulemma ainutlaatuisen tasokasta. Lamkin musiikkiteatterilinjalta valmistuneet työllistyvät tehokkaammin kuin nätyn tai teakin opiskelijat..

Sivusta seurannut

#14 Re: Vastalause

2011-10-09 16:01:48

#8: Harkitkaa tarkkaan - Vastalause

Tuo "astinlauta TEAKiin" ei ole mitenkään ainutlaatuista eikä siten käy perusteluna suuntaan eikä toiseen - aika moni sellainen, joka haluaa tiettyyn korkeakouluun mutta ei pääse sinne ensi yrittämällä, ottaa AMK-paikan ja jatkaa yrittämistä. Alalla kuin alalla.

 

Sen sijaan en allekirjoita sitä etteikö koulu olisi korkeatasoinen, sen todistaa myös sieltä valmistuneiden työllisyystilanne. Taso on lisäksi noussut merkittävästi ihan muutamassa vuodessa. Hakijoiden taso on huomattavasti korkeampi kuin aiemmin, joten myös valmistuvien taso on korkeampi. Työllisyyden kannalta olet kuitenkin oikeassa, sisäänotto joka toinen vuosi tai sisään otettavien määrän rajoittaminen nykyisestään takaisi työllisyyttä myös pitkällä tähtäimellä.