Kulttuurin opetus säilytettävä Keski-Pohjanmaan AMK:ssa

Kommentoitu viesti

HP

#3 jaahas..

12.10.2011 22:15

keski-pohjanmaa tuottaa sitä musiikkia mitä normi suomalainen kuuntelee?
k-p tuottaa niitä elokuvia mitä katsotaan?

voi itku. säästöjä on tehtävä, irtisanomisia tulee työelämässä, kestäkää koulutusohjelman lakkauttaminen, kouluanne ei sentään suljeta. niinkin olisi voinut käydä.

Vastaukset

JP

#7 Re: jaahas..

2011-10-13 01:54:01

#3: HP - jaahas..

 

Kysymys ei ole siitä, kuunteleeko normi suomalainen [sic] musiikkia, tai katseleeko hän elokuvia mitä "Keski-Pohjanmaalla tuotetaan". K-P:n alueen kulttuurialan koulutus ei edellytä jäämään K-P:n alueelle, ei jotain tiettyä musiikkia voi väittää esimerkiksi "Keski-Pohjanmaan musiikiksi", mitä kaiketi haet tässä takaa - sinulla on ilmeisesti väärä käsitys kulttuurialan koulutuksesta. Ei kulttuurialalla opeteta suoltamaan elokuvia tai musiikkia - tai mitään - ulos liukuhihnamaisesti.

Kaikilla on oikeus kulttuurialan koulutukseen asuinpaikasta riippumatta, ei kaikkea koulutusta tarvitse keskittää kehä-3:n sisäpuolelle - koulutukseen pääsyn raja nousee silloin liian korkealle rajallisten opiskelupaikkojen takia. Ja jos tälle linjalle lähdetään, niin asuuko "normi suomalainen" vaikka taloissa, joita esimerkiksi Satakunnassa tuotetaan?

tieto lisää ymmärrystä

#9 Re: jaahas..

2011-10-13 11:50:52

#3: HP - jaahas..

Valtavirtamusiikki ja -elokuvat eivät ole ainoa taiteen muoto, usein ne eivät mielestäni ole taidetta laisinkaan. Kuitenkin kulttuurin opetus ulottuu muuallekin kuin kulutettavan taiteen saralle, nimittäin hyvinvointiin. Esittävän taiteen koulutusohjelma Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa osallistuu merkittävästi paitsi harrastajateatteritoimintaan myös osallistavan draaman keinoin päihde-, mielenterveys- ja muihin perinteisiin sosiaalialan töihin, jopa kehitysyheistyöhön.

Kyllähän se pakosta alkaa jossain vaiheessa itkettää, kun yhteiskunnasta tehdään ylituottamisen ja pahoinvoinnin yhteiskuntaa. Ja kyllä, kulttuurin alojen eli esittävän taiteen ja musiikin koulutusohjelmien aloituspaikkojen poistaminen käytännössä tarkoittaisi kyseisen koulutusmahdollisuuden lakkauttamista ja koulun sulkemista tällä alueella.