sosiaaliviranomaiset aiheettomista huostaanotoista vastuuseen

Kommentoitu viesti

Eki

#16 Re: faktaa

14.06.2010 11:13

#3: Jussi Jaakkola - faktaa

"Huostaanotto on viimeinen keino kun vanhemuus ei onnistu ja lapsen tasapainoinen kasvaminen on vaarassa."

 

Tuo on täyttä valhetta, useassa tapauksessa vanhemmilta ei kysytä yhtään mitään, vaan heitä vedätetään kertomaan jotain negatiivista lapsestaan - vanhemmat kuvittelevat auttavansa asian hoidossa - jota sitten käytetään huostanoton perusteena.

 

Vastaukset

Huono uhri

#53 Re: Re: faktaa

2014-05-02 00:20:04

#16: Eki - Re: faktaa

Huostaanotto on ensimmäinen keino kun halutaan tehdä ihmiskauppaa Suomessa.

Minun lapselleni on sosiaalitoimessa myös tehty pikainen sijoittamispäätös huijaamalla. Koska meillä ei ollut omasta takaa riittäviä ongelmia, lastensuojelu teki itse niitä meille. Lastensuojelu piilotti lapseni minulta, huoltajaltaan, kanta-asiakkaidensa, romaniperheen kanssa toiselle puolelle Suomea ja väitti minua väkivaltaiseksi ja hulluksi. Keksitty syytös minun, huoltajan väkivaltaisuudesta ei pitänyt paikkaansa, mutta koska poliisi ei sitä aluksi edes tutkinut, se riitti pelkkänä perättömänä syytöksenä kiireellisen sijoittamisen perusteeksi. Lapseni karkasi sijoituspaikastaan kotiin huonon valvonnan vuoksi. Sijoituspaikassa ei ollut lastensuojelun mielestä mitään vikaa. Lasten karkailu sijoituspaikasta oli vain jäävuorenhuippu. Mm. kaikkien muiden lasten avoin raskas lääkitseminen oli lapseni mielestä kamalaa katsottavaa sijoituspaikassa. Epäkohtia oli runsaasti yksityisessä sijoituskodissa, joka on siis lasten huostaanotoilla bisnestä tekevä yksityinen yritys, jolta kunta ostaa palvelut. Ja ymmärrän että sellaisiakin saatetaan tarvita, jos lapsilla ei ole mitään paikkaa minne mennä, ei ketään sukulaisia auttamassa tai vapaaehtoisia auttajia. Mutta koti-sanan käyttäminen laitoksesta tai yrityksestä on höpönlöpöä. Taistelin lapseni vapaaksi pakkosijoituksesta. Yksi lastenvalvoja on kunnastamme nyt lähtenyt, mutta kunnassa on edelleen minua ja lastani väärin kohdelleita. Taistelen oikeudessa edelleen, että hekin saisivat lähteä viroistaan. Ja kerromme asiastamme mielellään avoimesti ihmisille, koska jos minulle tai lapselleni tapahtuu vielä jotain, julkisuus on eräänlainen vakuutus.

Meille ei todellakaan tarjottu ennen sijoitusta mitään tukitoimia, eikä kerrottu oikeuksistamme. Me emme saaneet puolustautua, koska vastaansanomisemme nonsoleerattiin. Saimme ainoastaan pakkosijoituksen ja pakkoterapiaa vastoin  tahtoamme. Temput tehtiin hätäisesti kesälomien aikaan, jolloin mm. sosiaaliasiamies oli kesälomalla. Lastensuojelun ammattiosaamisen arvioisin kokemani perusteella nollaakin huonommaksi. Tiedän, mistä hakisin apua, jos minulla olisi oikeasti ongelmia, en ainakaan heiltä. Ja mielestäni heidän mielivaltansa on pöyristyttävää. Onhan muidenkin viranomaisten, esim. poliisin ja oikeuden, toimittava Suomessa oikeiden faktojen ja todisteiden perusteella ja lakeja noudattaen. Pelkkä epäily ei riitä missään muualla ihmisoikeuksien riistoon. Sosiaaliviranomaiset eivät joudu vastuuseen edes laittomuuksistaan tai rikoksistaan tällä hetkellä, koska  tutkinta voidaan estää vetoamalla salassapitoon, ja muut viranomaiset luottavat pelkkään heidän sanaansa vaikka he puhuisivat itsensä pussiin mennen tullen ja valehtelisivat yhteistuumin toinen toisensa virheitä peitellen. Siksihän heitä pitää aina olla paikalla kaksi, asiakasta vastaan oman selustansa turvaten. Entisaikaan yksi pätevä riitti. Epäilen etten saa koskaan tietää koko totuutta meidänkään tapauksestamme, mutta osaan arvata ketä tämän takana oli, ja syyksi epäilen kostoa. Suomessa on helpointa pahoinpidellä henkilö tai perhe lastensuojelun avulla. Siitä ei jää edes yleensä kiinni, jos lapsi ei kuole.

Lastensuojelussa tehtyjen vakavien virheiden vuoksi, mm. Eerikan tapaus, minusta on kuvottavaa, että kyseinen termi on edelleen Suomessa käytössä.

Suosittelen kaikille sosiaaliasiamiehen, lakimiehen ja nauhurin käyttöä joutuessaan asioimaan lastensuojeluviranomaisten kanssa. Myös poliisiin kannattaa ottaa heti yhteys. Mutta jos mahdollista, pysykää kaukana lastensuojeluviranomaisista.

Ja epäilijöille kerrottakoon, etten ole juoppo. Käyn töissä, enkä elä sossun rahoilla. Enkä itsekään varmasti uskoisi näitä pöyristyttäviä juttuja lastensuojelusta, ellei niitä olisi tapahtunut omalle perheelleni. Se mitä virallisessa propagandassa esitetään, harvoin tapahtuu oikeasti lastensuojelussa. Ja jos lasten turvallisuus ei kiinnosta, luulisi verovarojen järjettömän tuhlaamisen ilman kunnon tuloksia kiinnostavan kaikkia veronmaksajia.