Puolueeton tutkimus/Karppaus – karppaaminen

Kommentoitu viesti

Ajatusta kehiin

#21 Ravitsemussuositukset nykyisin

28.10.2011 07:30

"Kun aloitin vhh jne..." Kuinka moni teistä söi oikeasti ravitsemussuositusten mukaisesti ennen tätä että voitte väittää voivanne paremmin juuri vhh ruokavalion myötä?

Oletteko oikeasti miettinyt mitä niiden ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio sisältää? Ne eivät sisällä pullaa, turhia sokereita, makeisia taikka alkoholia. Niiden mukaan myös perunan, pastan tai riisin määrä on melko pieni (vain se 1/4 osa lautasellista). Ja lautasmalliinhan ei kuulu pelkästään se lautanen, vaan siihen kuuluu maito, täysjyväleipä ja hedelmiä tai marjoja jälkiruoaksi. Ja nämähän ovat niitä esimerkkejä, joilla suositusten mukaiset määrät tärkeitä aineita, kuten kuituja, kivennäis- ja hivenaineita saadaan, oma valinta on saadaanko esim. niitä kuituja leivästä vai kasviksista. Ruokaympyrää kun katsotte, niin aika iso siivuhan tuosta on kasviksia ja puhdistettua viljaa ei kukaan ole varmasti vuosikausiin suositellut.

Urheilijathan käyttävät lähes hiilihydraatitonta dieettiä valmistautuessaan kilpailuihin, mutta kuureina. Kysykääpä heiltä, miltä tuntuu kun elimistö ei saa hiilareita ja menee ketoositilaan. Onko silloin hyvä olo?

Vastaukset

low carb

#53 Re: Ravitsemussuositukset nykyisin

2011-11-15 15:33:31

#21: Ajatusta kehiin - Ravitsemussuositukset nykyisin 

 Totta, mä en ainakaan ole koskaan syönyt virallisterveellisesti. Syynä se, että ei mun vatsa täyttynyt sellaisilla määrillä ruokaa ja hiilarihimoissani sitten tongin kaikki kaapit läpi, jospa olisi jotain herkkuja tai vähintäänkin hapankorppua tms. Nyt VHH:sta noudattaessani syön 3 kertaa päivässä, enkä siitä huolimatta näe nälkää, voin hyvin ja painokin pudonnut 15 kg puolessa vuodessa :)