Superfood

Kommentoitu viesti

marjastaja

#41 Mummo meni mustikkaan turhaan

08.11.2011 08:05

Tuon Häkämiehen marjaprojektin voi varmaan saman tien haudata, sillä Evirahan on nyt kieltänyt yrityksiä julkaisemasta elintarvikkeilla ja niiden ainesosilla (esim. kotimaisilla marjoilla) tehtyjä tieteellisiä tutkimustuloksia edes erillään tuotteiden markkinointiaineistosta esim. yrityksen omilla verkkosivuilla.

Evira on siis kieltämässä kaiken elintarvikkeita koskevan lääketieteellisen aineiston julkaisemisen yrityksiltä. On hämmästyttävää, että jos yritys satsaa vaikka kotimaisten luonnontuotteiden tutkimiseen rahaan, niin yritys ei saa itse julkaista tutkimustuloksia missään muodossa. On selvää, että kaikki tutkimukset eivät päädy tieteellisiin julkaisuihin, joten ne voi käytännössä julkaista sitten vain roskiksessa yrityksen ulkopuolella.

Vastaukset


Vieras

#54 Re: Mummo meni mustikkaan turhaan

2011-11-08 13:05:48

#41: marjastaja - Mummo meni mustikkaan turhaan

Koko tiedemaailma perustuu alkuperäisjulkaisuihin ja niiden objektiiviseen arvioon. Se, että yritys julkaisee omia "tieteellisiä tuloksiaan" kuulostaa siltä, ettei todellista näyttöä ole pystytty osoittamaan, jos mikään tieteellinen julkaisu ei ole suostunut niitä ottamaan lehteensä. Erilaisia terveyden, lääketieteen ja elintarviketeollisuuden tieteellisiä julkaisuja on kuitenkin maailmassa satoja, ja lehdet itse valitsevat alkuperäistutkimukset, jotka päättävät julkaista, ja näitä tutkimuksia voi lehdille ihan kuka tahansa Jorma ja Janne lähettää. Ei eviralta tarvitse kysyä, mitä tiedettä tekee tai mitä tieteellinen julkaisu julkaisee. Mainonnassa vain edellyttetään, että tieteellistä tietoa ainesosan hyödyistä on olemassa - osoita tuotteen hyödyllisyys, jos se kerran niin kiistaton on!