Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kommentoitu viesti

Myyryläinen
Vieras

#153 Miksi?

06.08.2010 09:47

Sirpa T. (148.) kaipaa lapsille uskonnonopetusta kouluissa jollei sitä vanhemmat halua antaa.  Miksi?  Eikö uskonnonopetusta ole perusteltu juuri sillä, että vanhempien tahto toteutuisi ja vanhemppien antama uskonto säilyisi.  Eikö vanhempien tahto saakaan toteutua jos se ei ole kristittyjen mielenmukainen?

Minusta jos joku haluaa lapsiaan uskonnolla sumuttaa niin se on heidän oma perheen sisäinen kasvatusasiansa. Siinä täytyy tietysti ottaa myös lastensuojelulliset asiat huomioon mutta kohtuuden rajoissa uskonnollisen kotikasvatuksen voinee sitää.  Missään nimessä se ei saisi olla julkiksen ja yleisen (kaikkien verovaroilla kustannetun) koulun asia.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#162 Re: Miksi?

2010-08-09 07:10:58

#153: Myyryläinen - Miksi?

Voihan sitä noinkin ajatella. Mutta ei kai uskonnonopetus ole se maailman pahin asia maailmassa , että sitä pitäisi näin suuresti vainota? Uskonto opettaa lapsille perus moraalin tajun, kun se tuntuu lapsilta ja nuorilta olevan hiukan kateissa. Niin, kuin totesin Raamattu on "myöskin" mielenkiintoinen  historiallisesti.  Jos vanhemmat ovat niin ateisteja, ettei tahdo lapsellen uskonnonopetusta, voihan siitä aina kieltäytyä. Tai ainakin se pitäisi olla yksi mahdollisuus.