WESTENDIN SUOMENKIELISET LAPSET WESTENDINPUISTON KOULUUN

Kommentoitu viesti

Sohvi Salmelin

#4 Re: Ongelmana 600 metriä?

13.07.2016 07:54

#3: Koululaisen äiti - Ongelmana 600 metriä? 

Toppelundin koulu sijaitsee 1,3 kilometrin päässä Westendinpuiston koulusta Westendintien ja Toppelundintien kautta kuljettaessa; ja 1,1 kilometrin päässä kävelytietä pitkin. Tämä matka on pitkä pienen koululaisen kulkea yksin, kun lähempänäkin on koulu.

Ruotsinkielinen kielikylpyluokka on lisäpalvelu, jonka kaupunki tarjoaa. Ensisijaiseti tulee alueen suomenkielisten lasten päästä lähimpään kouluun. Adressissa on kohta, jossa vaaditaan lisärakentamista Westendinpuiston koulun tontille. Tämän myötä voitaisiin lisäpalvelun tarpeellisuus arvioida uudestaan. Kahden suomenkielisen perusopetusluokan myötä enemmän lapsia pääsisi Westendinpuiston kouluun. Myös kaksikielisen päiväkodin lapsilla on mahdollisuus hakea suomenkieliseen perusopetukseen Westendinpuistoon, mikäli vanhemmat näin haluavat.

Mikäli liikennevaloja lähdetään ajamaan Westendintielle, kannatan toki hanketta. Se ei kuitenkaan muuta tilannetta suomenkielisen perusopetuksen resurssivajeesta Westendinpuistossa.

Vastaukset

Reippaasti koulutielle

#5 Re: Ongelmana 600 metriä?

2016-07-13 12:36:20

Koulumatkalla saa ulkoilla, liikkua ja parhaassa tapauksessa keksiä hauskaa tekemistä muiden ikätovereiden kanssa. Koulumatka on positiivinen juttu ja terve alakoululainen kävelee tai pyöräilee pari kilometriä mukisematta, jos aikuinen suhtautuu siihen myönteisesti. Suosittelen lämpimästi pohtimaan omaa asennoitumista!

 

Kouluikäisen lapsen liikuntasuositus

7–18 -vuotiaan lapsen tulisi liikkua vähintään 1,5–2 tuntia päivässä monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla. Puolet liikunnasta tulee olla reipasta, jolloin sydämen syke nousee ja hengitys kiihtyy ainakin jonkin verran.

Alakouluikäinen lapsi liikkuu koulumatkoilla, koulussa välitunneilla ja liikuntatunneilla sekä peuhaa iltaisin pihalla kavereiden kanssa. Lisäksi lapsi voi osallistua ohjattuun liikuntaan. Päivittäinen tavoite liikkua täyttyy luontevasti, kunhan liikkumiselle annetaan arjessa mahdollisuus ja ruutuajan määrästä sovitaan.

UKK-instituutin Vauhti virkistää -kortista on helppo tarkistaa 13–18 -vuotiaan nuoren liikuntasuositukset.

Lapsen laittaa liikkeelle:

  • turvallinen koulumatka, jonka voi kävellä tai pyöräillä
  • innostava koululiikunta
  • välituntien vauhdikkaat leikit
  • iltapäivien katulätkä kavereiden kanssa, naapuruston yhteinen tervapata ja mielikuvitusleikit lähimetsikössä
  • mieluisa liikunnallinen harrastus
  • piha- ja kotityöt, sisarusten kanssa leikkiminen, portaiden käyttö hissin sijaan, koko perheen yhteiset liikunnalliset toimet ja retket

 

Lähde: Neuvokas Perhe