WESTENDIN SUOMENKIELISET LAPSET WESTENDINPUISTON KOULUUN

Mitä vikaa on Toppelundin ala-asteessa?

#1 Kielikylpyluokalla myös alueen suomenkielisiä lapsia?

06.07.2016 10:22

Kielikylpyluokalla aloittaa myös alueen suomenkielisiä lapsia jotka ovat käyneet läheisen kielikylpypäiväkodin. Tämä jatkumo siis pitäisi lopettaa jotta ei tarvitse ylittää yhtä katua ennen yläasteikää?

Sohvi Salmelin

#2 Re: Kielikylpyluokalla myös alueen suomenkielisiä lapsia?

08.07.2016 15:47

#1: Mitä vikaa on Toppelundin ala-asteessa? - Kielikylpyluokalla myös alueen suomenkielisiä lapsia? 

Kielikylpyopetuksen kysyntä on ollut laskussa, kun vastaavasti alueen suomenkielisten lasten määrä on kasvussa. Jotta saisimme kasvatettua suomenkielisen perusopetuksen resursseja (arviolta n. 5-10 lisäpaikkaa vuodessa verrattuna kielikylpyluokkaan), tulisi kielikylpyluokka muuttaa suomenkieliseksi perusopetusluokaksi. Näin mahdollisimman moni alueen lapsista pääsee lähimpään kouluun, ja voi kulkea turvallisen koulumatkan sekä jatkaa eskarista tuttujen kavereiden kanssa tutussa koulussa. Monet kielikylpyluokan oppilaat tulevat alueen ulkopuolelta, eikä Westend ole liikenteellisesti järkevällä sijainnilla tällaiselle koontiluokalle.

Koululaisen äiti

#3 Ongelmana 600 metriä?

11.07.2016 07:23

Westendinpuiston koulu sijaitsee Toppelundin koulusta 600 metrin päässä. Mikäli tämä matka aiheuttaa ongelman, lienee syy jossain muualla kuin kielikylpyluokassa.

Moni lapsi ylittää Westendintien koulumatkallaan tulleessaan Westendinpuiston kouluun ja sen turvallisuuteen on toki syytä panostaa. Tien ylitys kuuluu kouluikäisten perustaitoihin ja mikäli alueen vanhemmat autoilevat liikennesääntöjen mukaan, Westendintien ylitys on turvallista.

Toisin kuin kirjoituksessa väitetään, suurin osa kielikylpyluokan lapsista tulee lähialueelta ja pääosin he siirtyvät kouluun eskarista, joka sijaitsee alle 600 metrin päässä Westendinpuiston koulusta.

Terveelle lapselle 600 metriä ei ole matka eikä mikään. Suomenkielisten lasten ja suomenkielisten kielikylpyä käyvien lasten vastakkainasettelu on järjetöntä. Paljon fiksumpaa olisi puhaltaa yhteen hiileen ja edistää esim. liikennevalojen hankintaa Westendintielle tai lisärakennusta, mikäli se todellisten lukujen valossa on tarpeen alueelle.  

 

  

Sohvi Salmelin

#4 Re: Ongelmana 600 metriä?

13.07.2016 07:54

#3: Koululaisen äiti - Ongelmana 600 metriä? 

Toppelundin koulu sijaitsee 1,3 kilometrin päässä Westendinpuiston koulusta Westendintien ja Toppelundintien kautta kuljettaessa; ja 1,1 kilometrin päässä kävelytietä pitkin. Tämä matka on pitkä pienen koululaisen kulkea yksin, kun lähempänäkin on koulu.

Ruotsinkielinen kielikylpyluokka on lisäpalvelu, jonka kaupunki tarjoaa. Ensisijaiseti tulee alueen suomenkielisten lasten päästä lähimpään kouluun. Adressissa on kohta, jossa vaaditaan lisärakentamista Westendinpuiston koulun tontille. Tämän myötä voitaisiin lisäpalvelun tarpeellisuus arvioida uudestaan. Kahden suomenkielisen perusopetusluokan myötä enemmän lapsia pääsisi Westendinpuiston kouluun. Myös kaksikielisen päiväkodin lapsilla on mahdollisuus hakea suomenkieliseen perusopetukseen Westendinpuistoon, mikäli vanhemmat näin haluavat.

Mikäli liikennevaloja lähdetään ajamaan Westendintielle, kannatan toki hanketta. Se ei kuitenkaan muuta tilannetta suomenkielisen perusopetuksen resurssivajeesta Westendinpuistossa.

Reippaasti koulutielle

#5 Re: Ongelmana 600 metriä?

13.07.2016 12:36

Koulumatkalla saa ulkoilla, liikkua ja parhaassa tapauksessa keksiä hauskaa tekemistä muiden ikätovereiden kanssa. Koulumatka on positiivinen juttu ja terve alakoululainen kävelee tai pyöräilee pari kilometriä mukisematta, jos aikuinen suhtautuu siihen myönteisesti. Suosittelen lämpimästi pohtimaan omaa asennoitumista!

 

Kouluikäisen lapsen liikuntasuositus

7–18 -vuotiaan lapsen tulisi liikkua vähintään 1,5–2 tuntia päivässä monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla. Puolet liikunnasta tulee olla reipasta, jolloin sydämen syke nousee ja hengitys kiihtyy ainakin jonkin verran.

Alakouluikäinen lapsi liikkuu koulumatkoilla, koulussa välitunneilla ja liikuntatunneilla sekä peuhaa iltaisin pihalla kavereiden kanssa. Lisäksi lapsi voi osallistua ohjattuun liikuntaan. Päivittäinen tavoite liikkua täyttyy luontevasti, kunhan liikkumiselle annetaan arjessa mahdollisuus ja ruutuajan määrästä sovitaan.

UKK-instituutin Vauhti virkistää -kortista on helppo tarkistaa 13–18 -vuotiaan nuoren liikuntasuositukset.

Lapsen laittaa liikkeelle:

  • turvallinen koulumatka, jonka voi kävellä tai pyöräillä
  • innostava koululiikunta
  • välituntien vauhdikkaat leikit
  • iltapäivien katulätkä kavereiden kanssa, naapuruston yhteinen tervapata ja mielikuvitusleikit lähimetsikössä
  • mieluisa liikunnallinen harrastus
  • piha- ja kotityöt, sisarusten kanssa leikkiminen, portaiden käyttö hissin sijaan, koko perheen yhteiset liikunnalliset toimet ja retket

 

Lähde: Neuvokas Perhe 

 

kielikylpyä tarvitaan

#6

13.07.2016 16:12

Espoossa ruotsin kielen kielikylpyä tarjoaa kolme alakoulua, joista yksi on Westendinpuiston koulu sekä kaksi yläkoulua, joista toinen on Haukilahden koulu. Espoon Kielikylpypäiväkoti sijaitsee aivan Westendin ja Haukilahden rajalla. Se ei ole kaksikielinen päiväkoti vaan siellä annetaan ruotsin kielen kielikylpyä suomenkielisille lapsille. Suuri osa Espoon Kielikylpypäiväkodissa hoidossa olevista lapsista aloittaa siellä 1-2 vuoden ikäisinä, he käyvät siellä esikoulun ja lähes kaikki jatkavat kielikylpyä Westendinpuiston koulussa. Lisäksi muista kielikylpypäiväkodeista tulee vaihteleva määrä lapsia Westendinpuiston koulun kielikylpyluokalle.

Oletko todella sitä mieltä, että tämä kielikylpypolku päiväkodista alakoulun kautta yläkouluun pitää lopettaa Westendissä, Haukilahdessa ja niiden lähistöllä asuvilta lapsilta?


Vieras

#7 Kommentti adressiin ”Westendin suomenkieliset lapset Westendinpuiston kouluun”

16.07.2016 12:38

Adressiin, jossa vaaditaan Westendinpuiston koulun kielikylpyluokan lopettamista, haluaisimme ystävällisesti Espoon kielikylpy – Esbo Språkbad ry:n puolesta tuoda esiin seuraavaa:

Espoon kielikylpy – Esbo Språkbad ry edistää suomenkielisten lasten ruotsin kielen kielikylpykoulutusta Espoossa. Kielikylpymenetelmässä kieltä käytetään opetuksen välineenä ja tavoitteena on toiminnallinen kaksikielisyys. Oppilaat ovat äidinkieleltään suomenkielisiä. Menetelmästä ja hakukriteereistä voi lukea lisää Espoon kaupungin sivuilta ja palvelua tarjoavien päiväkotien sivuilta, esimerkiksi http://www.espoonkielikylpy.fi/.

Monet tutkimukset puhuvat kielikylpymenetelmän puolesta lasten varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa. On mm. todettu, että kielikylvyssä opiskelleet lapset ovat kielitietoisempia kuin yksikieliset lapset ja heidän asenteensa muihin kulttuureihin ja kieliin ovat myönteisemmät. Tutkimustietoa on saatavilla esimerkiksi Vaasan yliopiston kielikylvyn ja monikielisyyden keskuksen sivuilta http://www.uva.fi/fi/sites/immersion/. Kielikylvyssä opiskelleet lapset ovat käytännössä kaksikielisiä ja tällä on myös suuri yhteiskunnallinen merkitys.

Kielikylpytoiminta kokonaisuudessaan ei siis ole adressin esittämä lisäpalvelu vaan näitä tietoja vasten jokaisen kaupungin tulisi tukea vielä nykyistä enemmän kielikylpyä lasten varhaiskasvatuksessa. Espoon kaupunki onkin hienosti tukenut kielikylpytoimintaa mm. kilpailuttamalla Muonamiehen päiväkodin (jonka tiloissa Espoon kielikylpypäiväkoti sijaitsee) vuonna 2015 nimenomaan kielikylpypäiväkotina.

Espoon kielikylpypäiväkoti toimii Haukilahdessa ja suurin osa päiväkodin oppilaista jatkaa Westendinpuiston koulussa kielikylpyluokalla, joka toimii Etelä-Espoon alueen kielikylpykouluna. Oppilaat voivat opiskella kielikylvyssä myös Keski-Espoossa Olarissa Päivänkehrän koulussa tai Pohjois-Espoossa Soukan koulussa. Aluejaon takia suurin osa Etelä-Espoon alueen kielikylpyoppilaista opiskelisi joka tapauksessa lähikouluissaan Westendinpuiston koulussa tai Toppelundin koulussa, joka on Westendinpuiston alueen toissijainen koulu. Jokaisena vuonna Westendinpuiston koulun kielikylpyluokalla aloittaakin siten oppilaita, joille Westendinpuiston koulu olisi joka tapauksessa lähikoulu, kielikylvystä riippumatta. Mikäli kielikylpyluokka Westendinpuiston koulussa lopetetaan, edelleen tietty osa alueen lapsista joutuisi siis muuhun kuin omaan lähikouluunsa. Näin ollen ongelma, johon adressilla haetaan ratkaisua säilyisi alueella edelleen.

Niin kauan kuin Espoossa on ollut ruotsinkielistä kielikylpytoimintaa, on Espoossa toimiviin kielikylpypäiväkoteihin ollut jatkuva jono halukkaita lapsia. Mm. Espoon kielikylpypäiväkodin jokaisessa ryhmässä joudumme valitettavasti joka vuosi hylkäämään osan kielikylpyyn hakevista lapsista, koska ryhmiin ei mahdu enempää. Näitä lapsia ohjataankin aktiivisesti muihin kielikylpyä tarjoaviin päiväkoteihin.

Syy siihen, miksi luokka-asteet Westendinpuiston koulussa ovat jääneet vajaiksi muutamana aiempana vuonna on johtunut pääsääntöisesti Espoon kaupungin päätöksestä olla perustamatta kielikylvyn esikouluryhmää Silkkiniityn päiväkotiin tiettyinä vuosina. Näinä kyseisinä vuosina kielikylvyssä aloittavia ekaluokkalaisia on ollut vähemmän. Kysyntä on silti pysynyt ennallaan eikä vähentynyt, kuten adressissa todetaan. Esimerkiksi vuonna 2014 , jolloin myös Silkkiniityn päiväkodissa toimi esikouluryhmä (syöttö kielikylpyluokalle siis normaalilla tasolla), kaikki Westendinpuiston kielikylpyluokalle 1B hakeneet eivät edes mahtuneet koulun kielikylpyluokalle, vaan osa ohjattiin muihin kielikylpyä tarjoaviin kouluihin. Kyseinen luokka aloittikin tuolloin poikkeuksellisen suurella oppilasmäärällä (26).

Jaamme adressin huolen lähikoulutilojen riittävyydestä ja ymmärrämme turhautumisen tilanteissa, joissa lapsi ei tule valituksi lähikouluun tai koulupaikkahaun jälkeen ei jatka kouluelämää samassa koulurakennuksessa kuin esikoulu. Mikäli kielikylpyluokka jätetään jonain vuonna väliin tai lopetetaan kokonaan, hankaloituisi koulun ja luokka-asteiden toiminta kuitenkin kokonaisuudessaan huomattavasti, myös suomenkielisellä puolella. Päätöksellä olisi välittömät negatiiviset seuraukset esimerkiksi koulun yhteisten oppituntien, tapahtumien, lukuvuosien päätösjuhlien, iltapäiväkerhon ja muun yhteisen toiminnan järjestämiseen, kuten esimerkiksi eri luokka-asteiden välinen kummitoiminta ja vertaistoiminta. Kaikki edellä mainitut osa-alueet ovat tärkeä osa koulunkäyntiä ja oppimista.

Kielikylpyopetus lapsilla jatkuu Westendinpuiston koulun jälkeen Haukilahden yläkoulussa, joten kielikylpyluokan lopettamispäätöksellä on välittömät haitalliset seuraukset alueella toimivien kielikylpypäiväkotien ja koulun lisäksi myös Haukilahden yläkoulun toimintaan. Kielikylpyluokan lopettaminen Westendinpuiston koulussa pysäyttäisi vuosia toimineen jatkumon alueen päiväkotien, alakoulun sekä yläkoulun välillä. Kaikki edellä mainitut tahot joutuisivat päätöksen myötä pohtimaan myös toiminta-ajatuksensa, päivittäisen toimintansa, yksiköissä työskentelevän henkilökunnan osaamisen ja pätevyysvaatimukset sekä lasten varhaiskasvatuksessa käytettävän materiaalin ja sisällön täysin uudelleen.

Toivomme, että kommenttimme tuo uutta näkökulmaan tilanteeseen myös kielikylpytoimijoiden puolelta. Toivotamme kaikki halukkaat lämpimästi tervetulleeksi keskustelemaan tilanteesta sekä miettimään ratkaisuja yhdessä. Keskustelu, jossa kaikki oppilaat mahtuvat lähikouluunsa ja saavat laadukasta perusopetusta Suomen virallisilla kielillä ja muillakin kielillä on mielestämme tärkeää.  

Toivotamme myös sydämellisesti tervetulleeksi kaikki kielistä ja kulttuureista kiinnostuneet lapset ja aikuiset mukaan monin tavoin rikastuttavaan kielikylpytoimintaan! 

Vi önskar alla hjärtligt välkomna!

 

Espoon kielikylpy – Esbo Språkbad ry hallitus  

 

Sohvi Salmelin

#8 Re: Re: Ongelmana 600 metriä?

19.07.2016 05:37

#5: Reippaasti koulutielle - Re: Ongelmana 600 metriä? 

Ongelmana ei ole lasten liikkumattomuus vaan se, että kaikki Westendin suomenkieliset lapset eivät mahdu lähimpään kouluun. Ei sekoiteta kahta eri asiaa keskenään.

Sohvi Salmelin

#9 Re: Kommentti adressiin ”Westendin suomenkieliset lapset Westendinpuiston kouluun”

19.07.2016 05:48

#7: - Kommentti adressiin ”Westendin suomenkieliset lapset Westendinpuiston kouluun” 

Kielikylpyopetus itsessään on hieno asia, mutta lähtökohtaisesti Westendin suomenkielisten lasten tulisi mahtua Westendinpuiston koulun suomenkieliseen perusopetukseen. Näin ei tällä hetkellä ole. Valitettavasti kielikylpyluokan sisäänottokriteerit ovat sellaiset, että lapsi joka ei ole käynyt ruotsinkielistä kielikylpypäiväkotia ei voi tulla valituksi luokalle (jollei tule kaksikielisestä perheestä). Jatkossa kielikylpypäiväkodin käyneiden lasten vanhemmat voivat halutessaan kuljettaa lapsensa kauemmaksi kielikylpykouluun tai mikäli haluvat lapsensa lähikouluun, jatkaa Westendinpuiston suomenkielisessä perusopetuksessa.

Adressissa on kohta, jossa vaaditaan lisärakentamista Westendinpuiston koulun tontille. Tämän myötä voitaisiin kielikylpyopetuksen tarve arvioida uudelleen.

Sohvi Salmelin

#10 Re:

19.07.2016 05:52

#6: kielikylpyä tarvitaan -  

Valitettavasti Westendin suomenkieliset lapset eivät mahdu Westendinpuiston kouluun tällä hetkellä. Ensisijaisesti tulee varmistaa suomenkielisten lasten mahdollisuus käydä lähikouluaan. Kaikilla alueen vanhemmilla on mahdollisuus valita lapselleen Westendinpuiston suomenkielinen opetus, mikäli haluavat lapsensa lähikouluun. Kielikylpyopetus on lisäpalvelu, vanhemmat voivat halutessaan kuljettaa lapsiaan tätä varten hieman kauemmaksi.

Sohvi Salmelin

#11 Pro Westend -yhdistyksen kannanotto

19.07.2016 06:01

Pro Westend -yhdistyksen kannanotto aiheesta löytyy täältä:

http://www.prowestend.fi/?x103997=164952


Vieras

#12 Re: Pro Westend -yhdistyksen kannanotto

19.07.2016 08:56

#11: Sohvi Salmelin - Pro Westend -yhdistyksen kannanotto 

Adressin mukaan Westendinpuiston kouluun toivoneita oppilaita, jotka ovat yleisopetuksessa jossakin muussa alakoulussa (luokka-asteilla 1-6), on syksyllä 2016 yhteensä 18. On valitettavaa, että keskimäärin kolme oppilasta per vuosi ei ole päässyt Westendinpuiston kouluun. Mutta sekö oikeuttaa koko kielikylpytoiminnan alasajoon? 


Vieras

#13 Re: Re: Pro Westend -yhdistyksen kannanotto

20.07.2016 19:32

#12: - Re: Pro Westend -yhdistyksen kannanotto 

Mielenkiintoinen luku eli keskimäärin 3 oppilasta vuosittain ei ole päässyt Westendinpuiston kouluun. Miten tämä toimisi jatkossa? Miten näistä keskimäärin 3:sta oppilaasta saataisiin suomenkielinen luokka kielikylpyluokan tilalle? Eikö olisi järkevämpää lähteä ajamaan lisärakentamista näille muutamille suomenkielisille ennemin kuin ajaa koko kielikylpytoiminta alas? 

turhaa vastakkainasettelua

#14 Re: Re:

20.07.2016 19:48

#10: Sohvi Salmelin - Re:  

"Ensisijaisesti tulee varmistaa suomenkielisten lasten mahdollisuus käydä lähikouluaan." - kaikki kielikylvyssä olevat lapset ovat suomenkielisiä. 

"Kaikilla alueen vanhemmilla on mahdollisuus valita lapselleen Westendinpuiston suomenkielinen opetus, mikäli haluavat lapsensa lähikouluun" - samoin kaikilla alueen vanhemmilla on mahdollisuus valita lapselleen Westendinpuiston kielikylpyopetus, mikäli haluavat lapsensa lähikouluun. Riittää, että eskari on käyty kielikylpykielellä. 

Ylipäätään tässä luodaan mielestäni turhaa vastakkainasettelua suomenkielisen luokan ja kielikylpyluokan välille. Harmittaa pienten oppilaiden puolesta.

Sohvi Salmelin

#15 Re: Re: Re:

21.07.2016 07:51

#14: turhaa vastakkainasettelua - Re: Re:  

Tarkoitus ei ole asettaa vastakkain ketään - sen johtopäätöksen ovat tehneet muut. Ainoa tavoitteeni on saada kaikki suomenkielistä perusopetusta haluavat lapset, jotka asuvat Westendissä, Westendinpuiston suomenkieliseen perusopetukseen. Kaikille ei ole mahdollista vaihtaa lapsia ruotsinkieliseen kielikylpyesiopetukseen esimerkiksi sen takia, että muut sisarukset ovat toisaalla päiväkodissa ja jokapäiväinen logistiikka ei toimisi.

Toivoisin, että keskustelua voitaisiin jatkaa omalla nimellä, nimimerkin suojista on helppo kommentoida kärkevästi.

Sohvi Salmelin

#16 Re: Re: Re: Pro Westend -yhdistyksen kannanotto

21.07.2016 08:03

#13: - Re: Re: Pro Westend -yhdistyksen kannanotto 

Tapiolan alueen väestöennusteen mukaan koulunnsa aloittavien lasten ikäluokat ovat suurempia kuin ennen, ja kasvu tulee jatkumaan. Tämä näkyy jo nyt alueen surkeana päivähoitopaikkatilanteena. Westendissä on käynnissä rakennemuutos, kun alueen isoihin asuntoihin muuttaa lapsiperheitä. Sen lisäksi esim. Jousenkaaren koulun peruskorjaus lisää painetta Tapiolan alueelta. On hyvinkin todennäköistä, että lapsia, jotka asuvat virallisesti Tapiolan puolella, mutta lähellä Westendiä, tullaan ohjaamaan jatkossa Westendinpuistoon. Tämä ei tietenkään itsessään ole syy lisätä suomenkielistä perusopetusta Westendinpuistoon, mutta vaikuttaa luokkien täyttymiseen. Nämä seikat huomioiden uskon, että kaksi suomenkielistä luokkaa tulee täyteen.

Näistä syistä johtuen, sekä kielikylvyn kysynnän laskun takia, akuutein tarve on toiselle suomenkieliselle luokalle. Edelleen korostan, että alueen kielikylpyläiset voivat hyvin vaihtaa suomenkieliseen opetukseen, mikäli haluavat lähikouluun. Tämä tuntuu unohtuvan kommentoijilta.

Keskiarvojen vetäminen 18:sta oppilaasta ei ole järkevää, sillä tilanne vaihtelee vuosittain. Viimeisenä kahtena vuonna selkeästi useampi lapsi kuin tuo 3 on joutunut muualle kouluun. Näitä tilastoja voi halutessaan tiedustella Espoon kaupungilta, tosin heidän vastausviiveensä on hyvinkin pitkä, minkä takia tyydyin kokonaistilastoon. Esimerkkinä annettakoon, että 2015 koko Mäenrinne jäi ilman paikkaa Westendinpuistosta (poisluettuna sisarusperusteiset hakemukset).

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.07.2016 08:29



Vieras

#18 Pro Westend -yhdistyksen kannanotto

21.07.2016 14:54

Miksi Pro Westend ry ei aja kaikkien Westendissä asuvien lasten etua? Miksi yhdistys on päättänyt ajaa suomenkielisessä perusopetuksessa olevien lasten etua kielikylpytoiminnassa mukana olevien lasten kustannuksella? Kielikylpytoiminta on tärkeä asuinalueen valintaan vaikuttava seikka osalle alueen lapsiperheistä.


Vieras

#19 Re: Pro Westend -yhdistyksen kannanotto

22.07.2016 18:57

#18: - Pro Westend -yhdistyksen kannanotto 

 Hyvä pointti! Mekin muutimme alueelle juurikin sen takia, että tiesimme kielikylpykoulun olevan lähellä. Miksi tätä ei huomioida?

 

Sohvi Salmelin

#20 Re: Pro Westend -yhdistyksen kannanotto

23.07.2016 18:06

#18: - Pro Westend -yhdistyksen kannanotto 

Tämä adressi ei ole Pro Westend -yhdistyksen laatima, vaikka aihe onkin sama kuin kannanotossa. Mikäli haluatte olla yhdistykseen yhteydessä ja kysellä lausunnon taustoja, kannattaa laittaa sähköpostia osoitteeseen posti(at)prowestend.fi.


Vieras

#21

27.08.2016 14:30

Peruspalvelut ennen luksusta.

Vieras

#22 Re:

28.08.2016 11:22

#21: -  

 Juurikin näin! Kielikylpy on lasten oikeus ja peruspalvelu, jonka piiriin tulisi saada kaikki halukkaat. Valitettavasti tällä hetkellä Westendin alueella rannalle jää monia lapsia, koska päiväkotipaikkoja lähialueella ei ole riittävästi. Näin on mm. käynyt meille. Ehdotankin, että Westendin alueelle perustettaisiin uusi ruotsin kielen kielikylpyyn erikoistunut päiväkoti, jotta kaikki alueen lapset pääsevät kielikylpyopetukseen lähellä olevaan päiväkotiin sekä saavat jatkaa tätä arvokasta opiskelua lähikoulussaan. Näin saisimme samalla turvattua mahdollisimman monen lähialueen lapsen pääsyn lähikouluunsa. 

Tämä tukisi huomattavasti paremmin myös Pro Westend:n määrittelemää toiminta-ajatusta "toimia Westendin alueen parhaaksi". Ihmettelen sitä että yhdistys ajaa nyt vain alueella asuvien suomenkieliselle luokalle lapsensa haluavien asiaa, ei Westendin alueen asiaa. Palveluja alueella asuville tulisi lisätä, ei vähentää ja kielikylpytoiminta koululla toimii koko alueen parhaaksi. Nyt vain valitettavasti kaikki alueen lapset eivät pääse aloittamaan kielikylpypäiväkotia alueella ja jatkamaan opiskelua kielikylpyluokalla, vieden näin paikan suomenkieliseltä luokalta.


Vieras

#23

30.08.2016 10:55

Pikkuveli samaan kouluun isosiskon kanssa.
Sohvi Salmelin

#24 Re: Re:

30.08.2016 15:01

#22: - Re:  

Päivähoitopaikkojen puute on iso ongelma koko Suur-Tapiolan alueella. Ongelma ei rajaudu pelkästään kielikylpypäiväkotiin, vaan suomenkielisiä paikkoja on myös liian vähän. Kenties suurimpana syynä ovat väestöennusteet, jotka eivät ole ottaneet huomioon metroa ja lisääntynyttä rakentamista alueella. Tämä adressi, ja myös Pro Westend -yhdistyksen kannanotto, nostavat esiin ongelmaa, jonka liian vähäinen suomenkielinen perusopetuskapasiteetti aiheuttaa. Vaikka kielikylpypäiväkoteja olisi useampi kuin nyt, tarvitaan silti lisää suomenkielisiä perusopetuspaikkoja Westendiin. Lisäpäiväkoti ei siis ole ratkaisu adressin ongelmaan. Toki kaikki lisähoitopaikat ovat tarpeen koko Tapiolan alueelle.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.09.2016 11:14