Oamkin tanssinopettajakoulutus säilytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#85

12.08.2016 11:51

Vetoomus OAMK:n tanssinopettajakoulutuksen säilyttämisen puolesta
ISOn Tanhuujat ry, Jyväskylä

Nuorisoseura ISOn Tanhuujat ry on vuodesta 1963 järjestänyt kansantanssitoimintaa Jyväskylässä. Tällä hetkellä seurassa on yli 100 harrastajaa yhteensä kymmenessä ryhmässä. ISOT on vuosien saatossa työllistänyt ja tarjonnut harjoittelupaikan useille OAMK:n tanssinopettajalinjan käyneille. Yhdistyksen toiminnan kehittämisessä heillä on ollut merkittävä rooli. Tälläkin hetkellä ryhmiämme ohjaa kolme Oulusta valmistunutta kansantanssinopettajaa. Harrastajiamme on myös hakeutunut itse tanssinopettajakoulutukseen vuosien harrastamisen jälkeen.

Rikkaan tanssiperinteemme säilymisen ja kehittämisen kannalta Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajalinjalla on ainutlaatuinen merkitys. OAMK on ainoa taho, joka tarjoaa korkeakoulutusta suomalaisessa kansantanssissa. Erityisesti seuratanssi- ja kansantanssikenttä ovat saaneet alan ammattilaisten myötä paljon positiivista näkyvyyttä, uusia harrastajia ja uusia näkökulmia. On tärkeää, että maamme (kansan)tanssinharrastajat saavat jatkossakin nauttia perinteen tuntevista, ammattitaitoisista pedagogeista, jotka osaltaan myötävaikuttavat oppilaidensa hyvinvointiin ja yhteisöllisen maailmankuvan rakentumiseen. Koulutetut tanssinopettajat kohottavat työllään myös esittävän kansantanssin taiteellista tasoa ja tarjoavat siten suurelle yleisölle ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä.


Vetoamme tanssinopettajakoulutuksen säilyttämisen puolesta OAMK:ssa.

ISOn Tanhuujat ry
Katja Laamanen, puheenjohtaja
Inka Somerla, varapuheenjohtaja

Vastaukset

Katja / ISOT

#91 Re: Lisäys

2016-08-12 13:06:55

#85: -  

Lisättäköön vielä, että omalla esimerkillään, tuellaan ja koulutuksillaan ammattiopettajat edistävät ja helpottavat lukuisten harrastajaohjaajien ja vapaaehtoisten arvokasta työtä tanssin parissa.