Yleinen sauna Tuiraan

Kommentoitu viesti

saunalöyly

#13 Muutama kysymys tuli mieleen?

17.08.2016 07:04

Ottaisiko saunan pyörittämisen yksityinen toimija/yritys vastuulleen? tarviiko palkata henkilökuntaa?

Jos kyllä -> niin saunomisen hinnathan pomppaavat nykyisestä melkoisesti, sillä eikö sitä ole nyt pyöritetty talkoo voimin? esim. helsingin Löylylyssä saunot 2h/ 19e +10e lisätunti. 

Tarvetta saunalle kyllä on, mutta jos Oulun upeimman hiekkarannan saa osaksi käyttön yksityinen toimiva ja turisti hintoineen niin tarvitaanko sellaista? Mielestäni olisi tärkeä laittaa faktaa pöytän kun adresseja kerätään, jotta tiedetään kuka ja mitä taustallla tekee?

Vastaukset

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2016-08-17 13:19:31


Markku Seppänen, puh.joht., Oulun Rantasaunaseura

#17 Re: Muutama kysymys tuli mieleen?

2016-08-17 15:37:39

#13: saunalöyly - Muutama kysymys tuli mieleen? 

Taustalla adressissa on saunalauttaa talkoilla pyörittävä avoin aatteellinen yhdistys, Oulun Rantasaunaseura ry. Bisnestä ei tosiaan saunalautan hinnoilla tehdä, eikä voiton tavoittelu ole seuran päämäärä pysyvällekään saunalle. Tavoite on pitää lipunhinnat mahdollisimman edullisina ja suosia erityisesti vakiokävijöitä.

Jos kaupunki kaavoittaa yleisen saunan tontin Tuiran uimalaan, tontti pistettänee jakoon aivan nomaalisti, eli toteuttajaa ei tiedetä. Se ei välttämättä ole Rantasaunaseura.

Helsingin upea Löyly on poikkeuksellisen kallis rakennustavaltaan ja myös asiakashinnoiltaan - tavallisesti yleiset saunat ovat edullisempia. Rantasaunaseuran laskelmissa lippujen hinnat vaihtelisivat 5 ja 15 euron välillä. Sarjalippulaisia suosittaisiin kuten nykyisinkin, kalleimman lipun maksaisi ruuhka-aikaan kertakäynnillä saunova, esimerkiksi matkailija. Keskimääräinen lipun hinta olisi 10,1 euroa. Hinta-arvio on linjassa muiden suomalaisten yleisten saunojen kanssa, ja on esimerkiksi kylpylä Edeniä edullisempi. Laskelma on viimevuotinen ja hieman vanhentunut; tämänvuotiset kävijätilastot viittaisivat suurempaan asiakasmäärään mikä laskisi tarvittavaa keskimääräistä lipun hintaa noin eurolla. 

Tavoite yhdistyksellä on toteuttaa kaikkien kaupunkilaisten yhteinen sauna, juuri kuten Kesän Sauna saunalauttakin. Sekaan mahtuu myös samaan malliin matkailijoitakin - mitä useampi kylpijä sitä halvemmat hinnat!

Tietenkin mikäli hankkeen toteuttaa jokin toinen toimija, on heillä omat päämääränsä tuoton suhteen.