Salo-lisän puolesta

Kommentoitu viesti

Mari
Vieras

#2 Eikös niistä päivähoitopaikoista juuri ole pula?

08.09.2010 19:25

Eikös juuri viime viikolla kirjoiteltu lehdessä, että ensi vuoden alusta jäisi ilman hoitopaikkaa monta kymmentä lasta??!! Mitä tää salo-lisän poisto sitten tekee? Meillä ei ainakaan ole taloudellisesti enää varaa hoitaa kaksivuotiasta kotona, joten tässä tulee sitten yksi lapsi taas lisää hoitoon, kun mun on mentävä töihin!

Onks joku viisas laskenu, kuinka kova ryntäys tulee hoitopaikkoihin jos lisä poistetaan?? Tää on taas ihan älytöntä "säästämistä"...

Vastaukset

ElinaSeitz
Vieras

#3 Re: Eikös niistä päivähoitopaikoista juuri ole pula?

2010-09-08 19:42:46

#2: Mari - Eikös niistä päivähoitopaikoista juuri ole pula?

Hei, näin on, selvittelin viime vuonna miten lisän leikkaaminen olisi vaikuttanut asiaan, ja pienellä otoksella (tekstarikyselyllä) vastaukseksi tuli, että 96 lasta olisi tarvinnut hoitopaikkaa, lisäksi tulee aamu- ja iltapäivähoidon tarvetta, kuljetuksia jne. Tosiasia on, että kotihoito tulee kaupungille huomattavan paljon edullisemmaksi kuin kunnallinen päivähoito. Olemme arvioineet, että päivähoidon kustannukset per lapsi/ kuukausi olisivat 800 euroa, kuntalisä on 200e/kk. Lapsia on nytkin jonossa, eikä paikkoja ole, perhepäivähoitajien määrä on vähentynyt ja vähenee kaiken aikaa, uusia hoitajia on vaikea saada.

Joten, näillä perusteilla on nyt yritettävä tolkuttaa sitä, että kuntalisän lakkauttaminen tulisi niin kalliiksi, ettei se kannata. Ei ole millään perusteella järkevää, että vanhempien on kannattavampaa olla työttöminä ja viedä lapset hoitoon, kuin se että lapsia hoidetaan kotona. Kuntalisän poistaminen vähentää vanhempien mahdollisuuksia valita omalle lapselleen ja perheelleen sopivin lasten hoitomuoto- sitä mahdollisuutta ei saisi vanhemmilta viedä!

Viime vuonna tästä asiasta, eli kuntalisän merkityksestä, oli eri puolueissa suuri yksimielisyys- toivotaan että se sama yksimielisyys asian tärkeydestä olisi olemassa tänäkin vuonna! Nimiä adressiin ja mielipiteitä esille, niin toivotaan että tämä esitys jää toteutumatta!