Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

Osaavatko sylivauvat äänestää?

#565 Siinäpä vaaditte

11.01.2012 13:39

#1: -  

 Todella harhaanjohtavaa ja typerää tuo jankuttaminen kansanäänestyksestä. Eduskunta on jo luvan myöntänyt, eikä siitä enää kansanäänestystä järjestetä. Jos kansanäänestysmahdollisuus lakiin joskus tulee, sellaisen järjestämisestä kuitenkin päättäisi eduskunta, vaikka kerättäisiin millainen adressi tahansa. Sen lisäksi se olisi luonteeltaan vain neuvoa-antava, joten eduskunta joka tapauksessa päättäisi itse asiastakin.

Adressiinne on kertynyt hyvin vähän nimiä (reilu 6500 kpl ), vaikka asiasta on taukoamatta mesottu kaikilla mahdollisilla nettipalstoilla aina pornosivustoja myöten.

Vastaukset

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-01-12 00:32:59



Vieras

#569 Re: Siinäpä vaaditte

2012-01-12 09:58:26

#565: Osaavatko sylivauvat äänestää? - Siinäpä vaaditte 

 Lakiinhan on tainut tulla mahdollisuus kanslaisaloitteesta, jolla asia saadaan eduskunnan käsiteltäväksi. En muista paljonko sellainen vaatii nimiä, mutta näinköhän virtuaalisesti kerätyt nimet kelpaavat. Tämä on vähän sama kuin facebook peukutukset, ei sido mihinkään. Eihän tässä edes tarkasteta mitenkään onko oma nimi kyseessä, tai montako nimeä yksi ihminen kirjoittaa.

Mitä tulee mahdollisen äänestyksen tulokseen, niin melko vaikea se olisi eduskunnan kävellä äänestystuloksen yli, vaikak olisikin vian neuvoa-antava.