Sähkötupakka vapaaksi

Kommentoitu viesti

Höyrytin

#22 Sähkötupakan nimi pilaa hommaa.

12.01.2012 18:44

Ongelma on että laitetta kutsutaan sähkötupakaksi. Ei nikotiini purukumiakaan kutsuta kumitupakaksi. Vastustus olisi paljon pienempi jos nimi saataisiin joksikin muuksi. Kolmatta päivää "höyryttelen" ja takana kaikki muut korvaus kokeilut, mutta nyt ei ole puolikas tupakka aski pöydältä huudellut yhtään :D

Vastaukset


Vieras

#23 Re: Sähkötupakan nimi pilaa hommaa.

2012-01-13 12:13:30

#22: Höyrytin - Sähkötupakan nimi pilaa hommaa.

Olisi tosiaan hyvä, jos sähkötupakka-nimityksestä päästäisiin eroon, kun asialla ei ole mitään tekemistä tupakan kanssa. Sitä ei polteta eikä se sisällä tupakkaa. Siinä ei välttämättä käytetä edes sitä yhtä ainuttakaan tupakan kanssa yhteistä tekijää, ts. nikotiinia.

Mitäpä jos ainakin sähkö"tupakoitsijat" itse alkaisivat aktiivisesti käyttämään jotain muuta sanaa? Aika monet jo käyttävätkin sanoja höyrytin tai höyrystin; vaporaattori, vapotin ja vapo ovat myös ihan hauskoja väännöksiä "vaporizer"-sanasta. Elektroninen inhalaattorikin kuvaa hyvin asiaa, jos oikein virallinen haluaa olla.

Niin tai näin, pääasia, ettei sana tupakka toistuisi asian yhteydessä joka käänteessä; kiihkeimpien tupakanvastustajien keskuudessa napsahtaa heti päälle kieltomentaliteetti, kun vain kuulevatkin sanan sähköTUPAKKA, vaikka itse asiassa juuri heidän pitäisi olla kaikkein innokkaimpia sähkötupakan puolestapuhujia.

Sitäkin hölmömpää on puhua tupakasta, kun kyse on tuotteesta, minkä avulla siitä nimenomaan päästään eroon.