Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

Eräs
Vieras

#2279

11.10.2010 19:30

Joo ja kun Suomessa on uskonnonvapaus on myös rastafareilla oikeus uskontoonsa. Yhtenä sakramenttina heillä on yrtin nauttiminen "puhdistumiseen". Miettikääpä sitä.

Peace

Vastaukset

kansanmurha
Vieras

#2291 Re:

2010-10-15 14:04:50

#2279: Eräs -

se ei kylläkään ole virallinen sakramentti, vaikka hyvin suuri osa rastafareista pitääkin sitä pyhänä yrttinä.

toi uskonnonvapaus oli mielestäni huono argumentti koska kannabiksen kieltäminen ei tarkoita uskonnon kieltämistä. onhan naimakauppakin/pakko naittaminen kielletty, vaikka silläkin on joissakin uskonnoissa ja kulttuureissa iso merkitys.

kieltolaki kylläkin loukkaa meidän perustuslakia ja yksilön vapautta. suomen perustulain mukaan täysi-ikäisellä henkilöllä on oikeus päättää itse itsestään ja kehostaan, myös negatiivisessa mielessä. tämän takia tupakkaakaan ei voida kieltää lailla, mutta sen käyttöä voidaan rajoittaa.

kieltolaista on vain haittaa, ei hyötyä. poltan, oli laillista tai ei. tällä hetkellä rahani menevät rikollisille diilereille, vaikka mieluummin antaisin ne kyllä kauppiaalle ja verottajalle. laillistamalla saataisiin verovaroja, nykyään niitä vain kuluu, kaltaisteni pössyttelijöiden vainoamiseen, vaikka olen vaaraton, harmiton normaali töissä käyvä nuori mies.

myös lasten on tällä hetkellä helppo hankkia kukkaa itselleen. jos budi-jarkko 14v haluaa kukkaa, hän soittaa diilerille joka ei kysy papereita. jos kannabis on laillista, hän joutuu lokittamaan sen ja suurin osa kansalaisista varmasti kieltäytyisi. ja vaikka hän saisikin jonkun ostamaan, saisi valtio edes verovaroja, eli vahinko olisi edelleen pienempi.

ps. hollannissa, jossa kannabis ja taikatatit ovat osittain lailistettu, on tällä hetkellä väkilukuun suhteutettuna vähiten kannabiksen sekä kovien huumeiden käyttäjiä koko euroopassa. aineen laillistaminen ei tarkoita sitä, että kaikkien pitää käyttää. valinnan vapautta kansalle ja sen kansalaisille!