Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

jiitee
Vieras

#2412 ajatuksia

09.11.2010 14:57

Muistaako kukaan Super Size Me -dokumentin? Siinä kaveri vetää 30 päivää hampurilaisia, kärsii vakavista terveyshaitoista ja lääkäri kehottaa jopa lopettamaan kesken tempauksen.
Super High Me niminen dokkari perustuu samanlaiseen ideaan, mutta siinä koomikko Doug Benson polttaa pilveä 30 vuorokautta.
Saiko koomikko psykoosin, kuoliko hän, tuliko hänestä reikäpäinen narkkari? Vastaus on EI kaikkiin kolmeen.
Itse asiassa Doug Benson hoitaa jopa koomikon työnsä koko 30 vuorokauden jakson ajan. Mitään terveyshaittoja hänellä ei ollut. Pientä laskua matenmaattisissa kyvyissä, painon nousua ja 3 % lasku keuhkojen kapasiteesissa kuukauden pössyttelystä.
Mitenköhän olisi käynyt jos sama temppu tehtäisiin aalkoholilla tai vaikkapa energiajuomilla?

Kannabiksesta saa itselleen ongelman, jos oikein kovasti yrittää ja tekee siitä koko elämänsä sisällön. Mutta samalla tavalla joku vetää likaa hampurilaisia, cola-juomia, alkoholia tai pelaa rahapelejä netissä.
Ongelmakäyttäytyminen on ihmisessä itsessään, sosiaalisissa taustoissa, ympäristössä, asenteissa yms.
Tällä hetkellä kannabiksen käytön pahimmat haitat ovat:

- Diilerilta ostettu kukka, lätkä voi sisältää oikeasti vaarallisia aineita, jotka tuhoavat aivosoluja, voivat aiheuttaa syöpää tai hengitysvaikeuksia.
- Diileri ei kysy asiakkaansa ikää, ei katso tuotteensa laatua tai maksa minkäänlaisia verotuloja / eläkemaksuja.
- Polttelusta tulee sakot, H-merkintä ja rikollisen leima, joka hankaloittaa esim. työpaikan saantia, ajokortin hankintaa yms.
- Nuorten huumevalistus on epäuskottavalla pohjalla, joten nuoret kokeilevat helpommin myös vahvempia huumausaineita, koska valistukselta on lähtenyt pohja ja uskottavuus aikoja sitten.
- Yhteiskunta kärsii totaalikiellosta, rikolliset sen sijaan hyötyvät.
- Kieltolaki estää myös tutkimustyön.
- Kieltolaki on aiheuttanut Suomen Sosiaali- ja terveysministeriöön sellaisen byrokratian, että kannabiksen lääkekäyttö on käytännössä mahdotonta Suomessa. Kannabiksen lääkekäytöstä hyötyisivät tuhannet ihmiset, mutta tätä ajatusta poliitikot eivät uskalla myöntää.

Uusia tutkimustuloksia ja julkaisuja kannabiksen laillistamisen puolesta tulee koko ajan, mutta näitä asioita ei oteta mukaan päihdekeskusteluun. Miksi?
Siksi että media päättää, mitä ja miten se uutisoi asioita, poliitikot ovat tässä asiassa työntäneet päänsä pensaisiin ja julkisessa keskustelussa vedetään aina päihderiippuvaiset ja alaikäiset koko keskustelun pääteemaksi.

Vastustajien argumentit pohjautuvat pelkoon, asenteisiin ja olettamuksiin. Mikä ihme siinä kannabiksessa pelottaa niin paljon?

Me elämme yhteiskunnassa, jossa on maahanmuutajia, rasismia, väkivaltaa, väärinkäytöksiä ja epäkohtia sekä ärsyttäviä asioita joka puolella. On erilaisia uskontoja, tapoja ja uskomuksia. Ongelmia löytyy mistä tahansa, kunhan rupeaa oikein vatvomaan, mutta turha niitä asioita on lakaista maton alle. Tarvitaan avoin ilmapiiri keskustelulle ja päätöksille, jotka oikeasti kehittävät tätä yhteiskuntaa eteenpäin.
Fakta on se että nykyinen kieltolaki ei tee tehtäväänsä. Se ei suojele tavallista veronmaksajaa, se ei suojele alaikäisiä, se ei suojele kannabiksen käyttäjää.
Kieltolain aiheuttamat kustannukset yhteiskunnalle ovat laskettavissa miljoonissa euroissa.

Kaikesta negatiivisesta huolimatta uskon edelleen vankasti siihen, että me suomalaiset olemme fiksua kansaa ja faktojen pohjalta jokainen kykenee tekemään omat johtopäätöksensä.
Itse olen ottanut avoimen linjan, eli olen kertonut lähipiirilleni ja perheelleni kannabiksen käytöstä, keskustelen ja vastaan heidän kysymyksiinsä. Mutta ennen kaikkea he näkevät omilla silmillään, ettei elämäni ole romuttunut, vaan päinvastoin, elämänlaatuni on parantunut monella sektorilla, lähtien ihan terveydellisistä seikoista ja päättyen omaan positiiviseen elämänkatsomukseeni.

Uskon kannabiksen nousevan vielä laajempaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, mutta ennen sitä meillä jokaisella on vastuu siitä, että asioista puhutaan avoimesti.
Jos jokainen pilven polttaja rupeasi puhumaan avoimesti lähipiirinsä kanssa omasta kannabiksen polttelustaan, niin asennemuutos ja turhien pelkojen murtuminen olisi todellisuutta lyhyessä ajassa.

Vastaukset

Hampster
Vieras

#2413 Re: ajatuksia

2010-11-09 15:41:19

#2412: jiitee - ajatuksia

Tässä asiallinen kommentti. Olen täysin samaa mieltä. Järkeä poliitikot :)

~Peace and Love