Teemu Mäki pois professorin virasta

Kommentoitu viesti

Mies88
Vieras

#14

12.11.2010 11:23

Onko kissan tappaminen kirveellä ja kuolleen kissan päälle ejakuloiminen sairasta? - On. Ilman muuta. Tälläinen episodi siis tapahtui Teemu Mäen Sex and Death- nimeä kantavassa videoprojektiossa.

Syvennytään hetkeksi Sex and Death- videoprojektion sisältöön ja pohditaan mitä annettavaa sillä on taiteelle vai onko yhtään mitään. ( Lienee syytä tähdentää, että minä, kuten tuskin kukaan muukaan täällä, en ole oikeasti nähnyt kyseistä teosta, pohdintani sen sisällöstä perustuu siihen mitä Teemu Mäki itse on siitä kertonut kissa- esseessään . ) Videon pituus siis on noin puolitoista tuntia. Kissantappaminen näytetään noin tunnin kohdalla. Ennen sitä elokuvassa kuvataan reilun tunnin ajan inhimillistä kärsimystä, kuten nälänhätää, ekokatastrofeja ja sotaa. Nämä kaikki näyt pystymme ohittamaan kuta kuinkin olankohautuksella, vasta noin kuusi sekuntia kestävä viattoman kissan brutaali tappaminen saa meidät älähtämään ja todella kauhistumaan. Miksi?

Koko länsimaalainen maailma on kulutushysteriassaan ja välinpitämättömyydessään ainakin välillisesti syyllinen köyhien maiden nälänhätään ja luonnonmullistuksiin. Harva ehkä ajattelee, että kun me ajamme saastuttavilla katumaastureillamme lapsiamme harrastuksiin, se edesauttaa tuhoavien luonnonilmiöiden muodostumista pallon toisella puolella. Siinä kun me heitämme ruokaa roskiin, monessa maassa kuollaan nälkään ruoan puutteen vuoksi. Miksi me sallimme tämän hirvittävän epäoikeudenmukaisuuden?

Teemu Mäki on yksin syyllinen kissantappamiseen, siihen ei meillä, yleisöllä ole osaa eikä arpaa. Syytämme Teemu Mäkeä ja pidämme häntä sairaana. Jotkut vaativat jopa miehen teloittamista. Juuri tästä syntyy Sex and Death- videoteoksen synnyttämän kohun suurin anti, mikäli niin voi sanoa. Meidän on niin paljon helpompi syyttää muita ihmisiä heidän tekemistään hirmuteoista kuin itseämme. Miksi emme kauhistu siitä, että videolla näytetään nälkäkuoleman partaalla olevia ja perheensä menettäneitä ihmisiä? Miksi meitä liikuttaa kissan kohtalo enemmän kuin satojen tuhansien ihmisten?

Kissan tappaminen on videoteosta varten on siis sairasta. Yhtä sairasta, ellei sairaampaa on kuitenkin , että me länsimaalaisina superkuluttajina annamme karmean epäoikeudenmukaisuuden ja epätasa- arvon toteutua maailmassa. Miksi emme perusta addressia, jossa vaaditaan kaikkien ihmisten osallistuvan katastrofialuiden auttamiseen ja nälänhädän poistamiseen? Ennemmin vaadimme Teemu Mäen päätä vadille hänen tekemänsä kissantappamisen johdosta.

Väkivallan käyttäminen taiteentekovälineenä on väärin ja kissantappamisessa rikottiin selkeästi hyvän maun rajoja. Teemu Mäki teki rikoksen, hänet on siitä tuomittu ja hän on tuomionsa kärsinyt.

En ole Teemu Mäkeä henkilökohtaisesti tavannut mutta se kuva, jonka olen hänestä saanut haastattelujen ja kuulopuheiden perusteella on että mies on älykäs ja järkeväti ajatteleva ihminen. Uskon, että mies on täysin pätevä työssään. Kieltäydyn osoittamasta sormella Teemu Mäkeä, sen sijaan menen itse hetkeksi nurkkaan häpeämään, ennen kuin haen katumaasturini tallista ja lähden huolettomalle huviajelulle.

En allekirjoita.

Vastaukset

Runoilija
Vieras

#15 Re: Siperiaan!

2010-11-15 01:56:57

#14: Mies88 -

Teemu Mäen voi lähettää Siperiaan perheineen! Tervemenoa. Tekoälykkö, itsekeskeinen narsisti sadisti, tällaistako pitäisi palvoa? Mervi Kantokorpi arvioi viimeisimmän ns. runokokoelman viisaasti HS:ssa.