Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti


Vieras

#784 Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

08.04.2012 14:17

#782: tifoso - Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea: 

Minun lähteeni on Synapse Energy Economics, jossa henkilökuntaan kuuluu Harvard ja MIT (Massachusetts Institute of Technology) -yliopistoja käynyttä porukkaa. Ensin ihmettelin, että mikä on tämä LUT, mutta sitten edellisestä kirjoituksesta selvisi, että se on itäsuomalainen ammattikoulu. Myös Yhdysvaltain energiaministeriö arvioi tuulivoiman ydinvoimaa halvemmaksi

http://www.eia.gov/oiaf/aeo/electricity_generation.html

Ja Suomessa tuulivoiman osuus energiantuotannosta voidaan aivan hyvin nostaa 30 prosenttiin nykyisestä 1%, jos otetaan käyttöön energiavarastot tuotantoa tasaamaan. Jos tällä ei saa kaikkea tuontisähköä ja ydinvoimaa pois, niin sitten pitää kasvattaa biovoiman osuutta. Ja on aivan turha väittää, ettei Suomessa maa-ala riitä tuulivoiman kasvattamiseen. Tanskassa tuotetaan 20% energiasta tuulella, vaikka ei käytetä energiavarastoja, ja vaikka maan pinta-ala on murto-osa Suomen pinta-alasta

Vastaukset

tifoso

#787 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

2012-04-08 16:06:34

#784: - Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

Kyllä se LUT viime katsomalla oli vielä yliopisto, lisäksi se on ainoa riippumaton taho Suomessa joka noita arvoja julkaisee.

Tuossa linkissäsi Ydinvoimalalle on laskettu 30 vuotta käyttöajaksi, jolloin kustannukset toki nousevat merkittävästi, mutta mitäs se olisi 60 vuodelle? Lisäksi kun otetaan huomioon DOEn asettamat vaatimukset eivät muutkaan kustannukset ole suoraan vertailukelpoisia, toki oikea kokoluokka. Lisäksi sama 30 v on liikaa tuulivoimallale, varsinkin rannikko olosuhteissa.

 

Voinko tulkita vastauksestasi että 2030 sinun Suomessasi käytettäisiin edelleenkin yhtäpaljon fossilisia polttoaineita?

30% tuulivoimalla vaatii noin 10 000ha maata, varmaankin vähän enemmänkin kun laskin tuon 30% käyttöasteella. Vettä olisi varmaankin se nykyinen 15%. Fossiilisia nykyiset 29%? eli Biopolttoaineille jää sitten 25% (ei juurikaan nousua nykyisestä). Mikälki taas meinaat nou Fosiiliset polttoaineet korvata myös biopolttoaineilla aletaan ylittämään metsien vuosittainen kasvu, lisäksi metsää tulisi lannoittaa merkittävästi jottei maaperä köyhtyisi liikaa.

Itse näkisin 2030 Suomen enrgia tuotannon karkeasti seuraavana 15% vesi, 30%biopolttoaineet, 5% tuuli, 40% ydinvoima, 10% fossiiliset chp-laitokset.

2040 ydinvoima 45%(OL1&2 sekä LO1&2 käytöstäpoistossa, ja vastaavasti Fenno 1 ja OL4 verkossa) ja fossiiliset 5%, muutoin samat kuin 2030.

Nämä arvot siis perustuotannosta, huippukulutus sitten erikseen...