Tervalammen kuntoutuskeskusta päihdeongelmaisille ei saa sulkea.

Kommentoitu viesti

Nelly Forsström

#5 Nurin vaan koko laitos

29.04.2012 11:09

Mun mielestä yhtäkään päihderiippuvaista ei tarvi paapoo itseppähän ovat tiensä valinneet kulkekoot nyt sitä kun on nyt kerran niin kivaa. kokemukseni kontulasta asumisen ajalta ovat että sinne mentiin vaan lepäämään ja uutta putkeen kun päästiin pois.yksikään juoppo ei lopettanut vaan kaikki ovat jatkaneet samma menoa jo viimeiset 20 vuotta.Juopon lapsena voin sanoa ettei lapsenkaan ole mukava asua täällä vaikka perusoltavat ovatkin,mutta eihän se ole meille normia.Normia meille oli se kun oli 10 juoppoa aamusta kotona,jo usein yöllä saapuneet ja herättäneet sinut kesken yöunien niin ettei koulun käynnistä tullut yhtään mitään.

Vastaukset

Micco Juvonen
Adressin tekijä

#8 Re: Nurin vaan koko laitos

2012-04-29 11:44:16

#5: Nelly Forsström - Nurin vaan koko laitos

Ikävä kuulla, että kokemuksesi ovat olleet noin huonot. Olen myös sitä mieltä, että kuntoutusta suunniteltaessa on hyvin tärkeä miettiä kuinka motivoitunut henkilö on ja mikä on tarkoituksenmukaista. On selvää, että 20 vuotta on kovin pitkä aika viettää laitoksen ja kodin välillä. Harvinaista se kyllä onneksi on. Yleensä kuolema korjaa nopeammin.

Kukaan ei etukäteen halua valita päihdeongelmaista elämää, on se niin raskas tie. Kokemuksesta tiedän, että kaiken aineellisen voi menettää ja sen lisäksi vielä ihmisarvonsa.  Kun niin syvälle on menty, toipuminen on vaikeaa eikä se käy hetkessä.

bluesjanne

#9 Re: Nurin vaan koko laitos

2012-04-29 11:53:21

#5: Nelly Forsström - Nurin vaan koko laitos

Yritä,hyvä ihminen vapautua noin jyrkästä ja katkerasta asenteesta. Huomautuksena,että kenestä hyvänsä,joka käyttää alkoholia "kohtuudella" ja käy,sanotaan vaikka töissä,voi tulla alkoholisti. Yksilö ei huomaa sitä,kun raja on ylitetty ja riippuvaisuus on syntynyt. Lienee ymmärrettävää,että anarkialla ja "mitäs läksit!"-tyylillä ei mitään asiaa saada hoidetuksi.


Vieras

#11 Re: Nurin vaan koko laitos

2012-04-29 11:58:27

#5: Nelly Forsström - Nurin vaan koko laitos 

 kannattaa ottaa asioista selvää ennenko kirjottaa tollasta sontaa. kaikki päihdeongelmaiset eivät ole hakaniemen spurguja (niinkuin ilmeisesti  vanhempasi) tai narkkari huoria. Tosin molemmilla on oikeus ihmis arvoiseen elämään!! Ja se ei vaan onnistu yksin. Hohto siitä dokaamisesta/käytöstä on mennyt jo aikoja sitten eli se EI OLE KIVAA!! Ymmärrän kyllä hyvin katkeran näkemyksesi asiaan, mutta jos on vielä lapsiperheitä pelastettavana täydelliseltä tuholta, niin eikö se ole sen arvoista??  

KEra

#22 Re: Nurin vaan koko laitos

2012-04-30 22:41:07

#5: Nelly Forsström - Nurin vaan koko laitos

Joo niin juopon lapsilleko on sitten hyvä, ettei juoppo vanhempi pääse hoitoon, vaikka sattuisi haluamaan?