Tervalammen kuntoutuskeskusta päihdeongelmaisille ei saa sulkea.


Vieras

#1

28.04.2012 20:04

Tarvetta paikalle on, en ymmärrä mistä on peräisin väite, ettei kysyntää olisi....
White 1

#2 Tervalampi Tervis Go....

28.04.2012 20:06

Asiallinen Adressi, toivottavasti myös päättäjät ymmärtävät asian oikean laidan....
bluesjanne
Vieras

#3

29.04.2012 01:01

Olen ollut Tervalammen kartanon kuntoutuskeskuksessa kaksi(2) kertaa asiakkaana. Ensimmäinen jakso 30.11.2009-09.04.2010. Toinen jakso 09.06.2011-04-01.2012. Ensimmäinen kerta,vaikka päättyikin paluuseen juomahelvettiin,pelasti selkeästi henkeni. Nyt tämä toinen kerta on kantanut hedelmää siinä määrin,että olen saanut olla edelleen raittiina,muutamaa päivää vaille vuoden. En olisi MITENKÄÄN kyennyt saamaan elämäntavan muutosta ja päihteetöntä elämää kantamaan ilman pitkää laitoskuntoutusjaksoa NIMENOMAAN TERVALAMMELLA. Avokuntoutushössötys tulee näkymään kaupunkikuvassamme surullisella tavalla. Ei tarvitse olla ennustaja,sillä kokemus sanelee tämän. Ihmiset,joilla ei ole omakohtaista kokemusta päihderiippuvuudesta,eivät pysty käsittämään lainkaan,kuinka valtavan suuresta asiasta on kyse. Voi olla,että säästöjä tarvitaan,mutta tässä tapauksessa tulee käymään niin,että kun juostaan sutta karkuun,niin tuleekin karhu vastaan. Tervalammen kartano on paras mahdollinen paikka päihdekuntoutukselle Helsingin kaupungissa ja helsinkiläisille. Ja toinen seikka,joka on hölmöläisten laatima,on kuntoutusjaksojen lyhentäminen. Alkoholismin hoidossa ei ole mahdollista saada toimivia tuloksia pikahoidoilla. Laitoskuntoutuksen tulee yksinkertaisesti olla riittävän pitkä,jotta a) tulee ns."välimatkaa huikkaan",eli vieroitusoireet laantuvat ja toipumisusko syntyy. b) asiantuntevan henkilökunnan ja vertaistuen myötävaikutuksella päihdekuntoutuja alkaa luomaan raittiutta tukevia rakenteita,ts.opettelee käymään erilaisissa itsehoitoryhmissä,kuten AA,NA,A-Kilta. Päihdeongelmasta voi toipua tietyin edellytyksin. Yksilö,joka on päihteidenkäytön seurauksena pakkomielteen ajamana ajautunut ulos kaikesta,mitä voi kuvitella ihmisarvoiseen elämään liittyvän,ei kykene yksin nousemaan sieltä ylös. Laitoskuntoutus ja NIMENOMAAN Tervalammen Kartano on paras mahdollinen paikka elämäntavan muutoksen opetteluun ja tunne-elämän mörköjen käsittelyn opettelemiseen ja edes jonkinlaisen minäkuvan kehittämiseen. Tervalampi säilytettävä!!!


Vieras

#4

29.04.2012 09:57

Tervalammen kuntoutuskeskus oli omalle raitistumiselle erittäin tärkeä paikka.
Nelly Forsström

#5 Nurin vaan koko laitos

29.04.2012 11:09

Mun mielestä yhtäkään päihderiippuvaista ei tarvi paapoo itseppähän ovat tiensä valinneet kulkekoot nyt sitä kun on nyt kerran niin kivaa. kokemukseni kontulasta asumisen ajalta ovat että sinne mentiin vaan lepäämään ja uutta putkeen kun päästiin pois.yksikään juoppo ei lopettanut vaan kaikki ovat jatkaneet samma menoa jo viimeiset 20 vuotta.Juopon lapsena voin sanoa ettei lapsenkaan ole mukava asua täällä vaikka perusoltavat ovatkin,mutta eihän se ole meille normia.Normia meille oli se kun oli 10 juoppoa aamusta kotona,jo usein yöllä saapuneet ja herättäneet sinut kesken yöunien niin ettei koulun käynnistä tullut yhtään mitään.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.04.2012 11:29



Vieras

#7

29.04.2012 11:35

Kannatan ehdottomasti tervalammen kartanon toiminnan jatkamista!! olen itse ollut kartanolla huume kuntoutuksessa. kannatan myös huumekuntoutuksen ja muu päihdekuntoutuksen oleminen erillään. Tai ainakin niin, että siihen olisi mahdollisuus ja tarjontaa olisi, koska kysyntää varmasti riittää. Puhun myös pitkien kuntoutus jaksojen puolesta, koska esim. kuukauden mittaisella kuntoutusjaksolla ei varmasti "tule tuloksia".
Micco Juvonen
Adressin tekijä

#8 Re: Nurin vaan koko laitos

29.04.2012 11:44

#5: Nelly Forsström - Nurin vaan koko laitos

Ikävä kuulla, että kokemuksesi ovat olleet noin huonot. Olen myös sitä mieltä, että kuntoutusta suunniteltaessa on hyvin tärkeä miettiä kuinka motivoitunut henkilö on ja mikä on tarkoituksenmukaista. On selvää, että 20 vuotta on kovin pitkä aika viettää laitoksen ja kodin välillä. Harvinaista se kyllä onneksi on. Yleensä kuolema korjaa nopeammin.

Kukaan ei etukäteen halua valita päihdeongelmaista elämää, on se niin raskas tie. Kokemuksesta tiedän, että kaiken aineellisen voi menettää ja sen lisäksi vielä ihmisarvonsa.  Kun niin syvälle on menty, toipuminen on vaikeaa eikä se käy hetkessä.

bluesjanne

#9 Re: Nurin vaan koko laitos

29.04.2012 11:53

#5: Nelly Forsström - Nurin vaan koko laitos

Yritä,hyvä ihminen vapautua noin jyrkästä ja katkerasta asenteesta. Huomautuksena,että kenestä hyvänsä,joka käyttää alkoholia "kohtuudella" ja käy,sanotaan vaikka töissä,voi tulla alkoholisti. Yksilö ei huomaa sitä,kun raja on ylitetty ja riippuvaisuus on syntynyt. Lienee ymmärrettävää,että anarkialla ja "mitäs läksit!"-tyylillä ei mitään asiaa saada hoidetuksi.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.04.2012 11:54



Vieras

#11 Re: Nurin vaan koko laitos

29.04.2012 11:58

#5: Nelly Forsström - Nurin vaan koko laitos 

 kannattaa ottaa asioista selvää ennenko kirjottaa tollasta sontaa. kaikki päihdeongelmaiset eivät ole hakaniemen spurguja (niinkuin ilmeisesti  vanhempasi) tai narkkari huoria. Tosin molemmilla on oikeus ihmis arvoiseen elämään!! Ja se ei vaan onnistu yksin. Hohto siitä dokaamisesta/käytöstä on mennyt jo aikoja sitten eli se EI OLE KIVAA!! Ymmärrän kyllä hyvin katkeran näkemyksesi asiaan, mutta jos on vielä lapsiperheitä pelastettavana täydelliseltä tuholta, niin eikö se ole sen arvoista??  

alkoholisti vm 1968

#12 avokuntoutuksella ei voi korvata laitoskuntoutusta

29.04.2012 13:46

Aktiivisesti viimeiset 5 vuotta olen analyyttisesti seurannut Hgin kaupungin hoitotarjontaa päihdeongelmaisille. Olen usein miettinyt miksi eri hoitomuodoilla saavutettavia tuloksia ei järjestelmällisesti seurata ja tilastoida? Päätöksenteossa tulokset ovat välttämättömät.Nyt puhutaan esim laitoskuntoutuksen kysynnän vähenemisestä. KERTOKAA MITEN TÄTÄ KYSYNTÄÄ MITATAAN? Avohuollon toimenpiteillä ei tulla koskaan korvaamaan laitoshoitoa. Enemmän pitäisi keskittyä erilaisten hoitomuotojen sisällön kehittämiseen! Samoin kuin asiakkaan motivaation selvittämiseen. Seuraus Tervalammen kuntoutuskeskuksen alasajosta saattaa olla karmaiseva. Sen jälkeen kaupungin tulee ostaa laitoskuntoutuspalvelut muilta tuottajilta. Jääkö tässä kohtaa naru vetävän käteen? Paljonko ostopalvelumallissa säästetään? Miten käy hoidon laadun, kun ostetaan sieltä mistä halvimmalla saa? VIIMEISTÄÄN NYT KAUPUNGIN TULEE IMPLEMENTOIDA ERI HOITOMUOTOJEN TULOSTEN TILASTOINTI YHTEISTYÖSSÄ HOITOON LÄHETTÄVÄN TAHON KANSSA!

Olen itse osallistunut useisiin laitoshoito- ja avokuntoutusjaksoihin eikä kertaakaan hoitojen tuloksia ole minulta kyselty saati sitten tilastoitu. Tiivis A klinikkakontaktini olisi kuitenkin helposti mahdollistanut tällaisen.

Puhaltaako kaupunki nyt kuplaa, joka puhkeaa joidenkin vuosien päästä?

Kertoisiko kaupunki ensimmäiset tulokset siitä, miten A Klinikoilta terveyskeskuksiin siirretty päihdehuolto on käynnistynyt? Mitkä sen tavoitteet ovat? Mitä etuja sillä saavutetaan verrattuna A klinikkahoitomalliin? Miksi muutos tehtiin? Oma kokemukseni esim avokatkosta terveysasemalla on hyvin kyseenalainen; sairaanhoitaja luki papereista lääkitysohjeet, hän ei mitenkään ollut perillä päihdeongelmasta yleisesti eikä omalla kohdallani; en ollut ammattilaisen käsissä ainakaan tuolla hoitokerralla. A Klinikalla saatoin luottaa, että henkilökunta tiesi minkälaisen ongelman kanssa kamppailen.

Onko nyt todella näin, että sekä A klinikoiden että laitoshoidon tarjoamia palvelumuotoja muutetaan lähes samanaikaisesti?
päihdetyöntekijä

#13 Pelastusrengas

29.04.2012 13:57

Jos tämäkin paikka ajetaan alas, on se mielestäni verrattavissa siihen, että hukkuville ei enää heitetä pelastusrengasta. Avohoidon tuloksia on nähtävissä mielenterveyspuolella, eivätkä ne ole kovin imartelevia. Olen naivi ja idealisti, mutta jos yksikin päihderiippuvainen selviää kuiville, niin sillä on merkitystä. Sillä on merkitystä sekä ihmiselle itselleen että lähipiirille, kuten Nellyn kirjoitus koskettavasti kertoo. Surullista, että tuettu hoitokaan ei kaikkia voi parantaa. Se on päihdekoukkuun menneen/joutuneen itsensä tehtävä. Moni on kääntänyt tämän taistelun voitokseen ja parantunut. Tervalampi on vielä olemassa, turvasaareke päihde-elämän avomerellä. Näitä saarekkeita pitäisi perustaa lisää, eikä viimeisiäkin lopettaa. Hyvä adressi, jolle toivon menestystä!

Vieras

#14

29.04.2012 13:57

Miksi lopettaa, tai edes vähentää työntekijöitä, kun niitä todellakin tarvitaan aina vaan lisää, koska alkoholikin on huume siinä missä muutkin. Ihmiset tarvitsevat kunnon hoito ja sitä saa Tervalammelta, joten Tervalammen kuntoutuskeskusta ei saa missään nimessä sulkea, ei todellakaan !!!!
vieras

#15 avohoidossa eroon käyttäjäpiireistä?

29.04.2012 14:22

Miten rikkoutunut ongelmakäyttäjä saa edes mahdollisuuden irtaantua vanhasta elinpiiristään? Jos hänellä olisi voimia tähän omalla päättäväisyydellään, olisi hän varmaan sen tehnyt. "Eristettynä" saa ainakin mahdollisuuden uuteen alkuun. Avohuolto kunniaan sitten kotiutumisen jälkeen - laadukasta avohuoltoa tarvitaan laitoshoidon lisäksi.

Vieras

#16

29.04.2012 21:17

ei ongelmaa voida unohtaa, tai laittaa korvaushoitoon! erillaisia paikkoja PITÄÄ olla..
Herra Tommisalo

#18

29.04.2012 23:10

Monissa hoitopaikoissa paikkamäärää vähennetään ja hoitoon pääsy tehdään ylivoimaiseksi. Itse olin vuosi sitten muutaman kuukauden mittaisella hoidolla toisessa laitoksessa, ja tämä muutti elämäni kokonaan! Olin käyttänyt huumeita ja ryypännyt itseäni tärviölle 13-vuotiaasta asti eli puolet elämästäni (26) kunnes monien itsemurhayritysten jälkeen sain hoitopaikan. Laitoksessa tutustuin ryhmiin ja sisällä räjähti, koko elämän kestänyt epäinhimillinen yksinäisyys ja tuska loppui ja sain elämästä kiinni. Nyt vuosi raittiutta lukuunottamatta kahta yhden päivän retkahdusta, noiden jälkeen palasin heti ryhmiin ja tämä esti luisumasta "kentälle".
Ilman laitospaikkaa oisin joko montussa tai entistä hirveämmässä kunnossa radalla, ehkä linnassa kukaties. Meidänkaltaisia ei ole paljoa, eikä kovin suuri prosentti laitospotilaista ainakaan ekalla kerralla saa elämästä kiinni, mutta jokainen on tärkeä! Älkää hyvät päättäjät yrittäkö säästää väärässä paikassa! Tämä hoitopaikkakieroilu on ihan sama kuin kantaisi valoa ämpäreillä pimeään mökkiin. Jos säästätte välittömästi muutamia tonneja paikkojen vähennyksellä, niin saatatte monet addiktit kadulle, kujille ja rikostilastojen koristeeksi.. ja tämä tulee yhteiskunnalle pidemmän päälle valtavan paljon kalliimmaksi. Jos ette itse tiedä todellisuuden raadollista mustavalkoisuutta, kysykää alan asiantuntijoilta: Kysykää toipuvilta addikteilta.
Marianne

#19

30.04.2012 01:39

Herra Tommisalo kertoikin jo mitä mieltä minäkin olen.
kuntoutuja

#20 TURVASATAMA

30.04.2012 12:39

Päättäjienkin on syytä tietää, että Tervalammesta puhutaan meidän kuntoutujien keskuudessa nimellä Turvasatama. Mielestäni tämä kertoo paljon. Usein pitkään kestäneen totaalisen kaaoksen jälkeen todella moni löytää kartanomaisemasta ja sen päihteettömästä ilmapiiristä rauhan ja turvallisen olotilan. Jos joku kuvittelee, että tämä parantumisen kannalta elintärkeä tunne ja olotila voidaan saavuttaa kaupunkiympäristössä, luulee se väärin. Turvattomuus johtaa aina helpotuksen etsimiseen päihteistä. Älkää herra jumala tehkö päätöstä, jonka vaihtoehtoon ei kukaan meistä usko. tuskin tekään?

Vieras

#21

30.04.2012 18:04

Tämä adressi on varmaan samalla hätähuuto myös muualla kuin Helsingin alueella asuvien ongelmaisten ja heidän läheistensä puolesta.
On vaikea päästä kuntoutukseen paikkaan josta tietää että on apua ja varsinkin jos on aiempi kokemus paikasta.
Kaikki pyritään keskittämään isoihin kolhooseihin jossa ei ole todellista kuntoutusta, vaan asiakkaita makuutetaan suurimman osan ajasta. Kun ei ole mielekästä kuntouttavaa toimintaa, korkeintaan joku aamuryhmä.
Masennusta ym ei oteta vakavasti, eikä asiakasta ohjata todellisen avun piiriin.
Terveisin anoppi joka menetti vävynsä joka ei jaksanut elää.
KEra

#22 Re: Nurin vaan koko laitos

30.04.2012 22:41

#5: Nelly Forsström - Nurin vaan koko laitos

Joo niin juopon lapsilleko on sitten hyvä, ettei juoppo vanhempi pääse hoitoon, vaikka sattuisi haluamaan?


Vieras

#23

01.05.2012 00:57

Joku roti nyt muutenkin tuolle jatkuvalle tärkeiden palvelujen karsimiselle ja supistamiselle!
Reko

#24 Uskomatonta....

01.05.2012 02:45

...että tällaisesta paikasta vähennetään asiakaspaikkoja noin paljon. Jokainen ihmissielu on tärkeä ja jos on päihdeongelmainen on siihen ehdottomasti saatava apua! Säästöjä voitaisiin tehdä aivan jostain muualta kun päihdehuollosta!

Vieras

#25

01.05.2012 10:35

Sulkekaaaa suunne...ja pullot! Ei Tervalammia,! Alkoholismi on vakava sairaus!