Maidon pastörointi lopetettava

Kommentoitu viesti

Lisätty D ei korvaa kaikkea, sekin erilaista?

#19 Coltingin kirjassa luetellaan mitä katoaa

26.06.2012 23:39

Hän siteeraa kirjassa useita tutkimuksia, joiden mukaan pastöroitujen maitotuotteiden käytöllä on löydetty yhteys muun muassa ykköstyypin diabetekseen, munasarjasyöpään, multippeliskleroosiin ja naisten hedelmättömyyteen.

Colting pyrkii kirjassaan osoittamaan vääräksi maidontuottajien etuja ajavien väitteitä ja perustelemaan, mitkä seikat puoltavat pastöroimattoman maidon juomista. Hän vastustaa pakkopastörointia ja vaatii, että kauppojen hyllyillä on oltava tarjolla useampia vaihtoehtoja.

Mitä maidolle tapahtuu pastöroinnissa?

- Suuri osa B6- ja B12-vitamiineista, tiamiinista, foolihaposta, C-vitamiinista ja D-vitamiinista tuhoutuu.
- Ravintoaineiden imeytymisessä olennaiset entsyymit inaktivoituvat.
- Kalsiumin imeytymisen kannalta välttämätön entsyymi fosfataasi inakvitoituu täysin.
- Rasvan pilkkomiseen tarvittava entsyymi, lipaasi, tuhoutuu.
- Maitohappobakteerit tuhoutuvat. Tästä syystä useat laktoosi-intolerantikot voivat juoda pastöroimatonta maitoa ongelmitta.
- Maidon proteiini muuttuu, mikä voi aiheuttaa allergioita.
- Laktoosi muuttuu beetalaktoosiksi, joka kohottaa nopeammin veren sokeripitoisuutta ja voi johtaa ylipainoon.
- Beetalaktoglobuliini, joka lisää elimistön kykyä käyttää hyväkseen A-vitamiinia, tuhoutuu.
- Verisuonia kalkkeutumiselta suojaava "Wulzen-faktori" tuhoutuu.
- Maidon jodista tuhoutuu jopa neljäsosa.
- Maidon luonnolliset, antibakteeriset ja immuniteettia vahvistavat ominaisuudet tuhoutuvat.

Lähde: Fredrik Colting: Vallankumouksellinen maito, Atar 2012.

Entsyymien poistamisesta väitetään testauksessa kissoille aiheutuneen mm. lisääntymisongelmia ja homoutta. Lähde/lisätietoja: www.magneettimedia.com/?p=8933: tohtori Francis Pottengerin 1932–1942 tekemästä kissakokeesta, jossa selvitettiin pastöroidun maidon kissoille aiheuttamia ongelmia. Siinä tosin maidon pastöroinnin lisäksi annettiin kypsää lihaa sille ryhmälle kissoja, joille tuli terveysongelmia ym. muutoksia, kun aitoa maitoa ja tuoretta lihaa saanut toinen kissaryhmä voi hyvin. (900 kissaa).

Vuonna 1930 tohtori Paul Kuchakoff todisti, että kypsennetyn aterian jälkeen leukosyytit eli tulehduksia torjuvat veren valkosolut lisääntyvät, mutta eivät entsyymirikkaan raakaravinnon syömisen jälkeen; silloin niitä ei tarvittu taudinaiheuttajia vastustamaan.

– Leukosyytit yrittävät auttaa mahaa ruoansulatustehtävässä entsyymien puutteessa ja siten kuluttavat kehon entsyymivarantoja. Tämä on myös selitys pastöroidun maidon aiheuttamille oireiden moninaiselle kirjolle, Sylvi Soini sanoo.

Voitaisiinko löytää jokin uusi tapa suojata maito matkalla kuluttajalle, esim. tyhjiöpakkaus? Jätetään myös homogenisointi pois jotta rasvat eivät pilkkoudu liian pieniksi, ja jätetään rasvat edes enimmäkseen maitoon, jotta rasvaliukoinen D-vitamiini voisi paremmin imeytyä. Sellaisena maito olisi taas terveellistä.

Vastaukset

zabaikalsk

#24 Re: Coltingin kirjassa luetellaan mitä katoaa

2014-05-27 18:36:32

#19: Lisätty D ei korvaa kaikkea, sekin erilaista? - Coltingin kirjassa luetellaan mitä katoaa

Väitteet ovat täydellistä roskaa ja yhtä typeriä kuten jotkin vanhemmat jotka eivät anna rokottaa lapsiaan.Halutaanko entisajan kammottavat kulkutautiepidemiat takaisin.