RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

Kommentoitu viesti

Eila Vanha-aho
Vieras

#4 Mikä instanssi päättää

17.01.2011 12:43

Kunnanvaltuutettujen puheista ymmärsin, ettei kunta ole juurikaan päättämässä tai antamassa vaadittavia lupia, mutta J.Pitkäsen tekstistä saa taas kuvan, että kunnan päättäjät ovat hyvinkin merkittävässä roolissa lupamenettelyssä. Uskon, että hän tietää mistä puhuu. Mistä laista tai asetuksista löytyy selkeitä vastauksia näistä päätösjärjestelmistä?

Vastaukset

Jaakko Pitkänen Pirkkala
Vieras

#5 Re: Mikä instanssi päättää

2011-01-18 10:56:12

#4: Eila Vanha-aho - Mikä instanssi päättää 

Vastaan Eila Vanha-aholle, että lempääläläisten kontaktit Lempäälän kunnan päättäjiin ja virkamiehiin,  erityisesti ympäristöhallintoon ovat tärkeitä ja ajankohtaisia.

Lempäälän kunnassa on nyt työn alla lausunto ko. asiasta ja kansalaiset pohtivat mielipiteitään. Tämän adressin allekirjoitus on yksi tapa vaikuttaa.

Ote aluehallintoviraston virkamiehen vastauksesta otsikkoasiaan 18.1.2011:

”Vastaan keskustelujemme pohjalta yleisluonteisesti kivenlouhintaa, murskaus- ja asfalttiasemia koskeviin ympäristöluvanvaraisuus- ja toimivaltakysymyksiin.

Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 §:n ympäristön pilaantumisen vaaraan aiheuttavaan toimintaan on oltava ympäristölupa. Asetuksella on säädetty tarkemmin luvanvaraisista toiminnoista.

Ympäristönsuojeluasetuksen (169/2000) 1 §:n kohdan 7 c) kivenlouhimo tai sellainen muu kuin maanrakennustoimintaan liittyvä kivenlouhinta, jossa kiviainesta käsitellään vähintään 50 päivää ja 7 e) perusteella kiinteä murskaamo tai kalkkikiven jauhatus tai sellainen tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä murskaamo tai kalkkikiven jauhatus, joiden toiminta-aika on yhteensä vähintään 50 päivää ja 7 f) kiinteä ja tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä asfalttiasema.

Ympäristönsuojeluasetuksen 7 §:n kohtien 7 a)-c) perusteella kunnan ympäristönsuojeluviranomainen käsittelee edellä mainitut lupa-asiat.

Hanke on edellyttänyt ympäristövaikutustenarviointia YVA-asetuksen (268/1999) 6§:n hankeluettelon perusteella.

Edelleen maa-aineslain (555/1981) 4§:n perusteella hanke edellyttänee maa-aineslupaa, ellei sellaista hakijalla jo ole ko. alueen maa-ainestenottamiselle. Tämä lupa käsitellään kunnassa (7§).


Jos kuitenkin kysymyksessä on sellainen kuvauksen mukainen hanke, jossa mursketta tuodaan myös muualta käsiteltäväksi sekä jäteperäisiä materiaaleja on yli 10 000 t/v ympäristöluvan käsittelee kokonaisuudessaan (YSL 31 § 3 momentti) aluehallintovirasto. Tällöin murskauksen kivenlouhinnan ym. lisäksi (YSL 28 §:n 2 momentin kohdan 4) perusteella jätteen laitos- ja ammattimaiseen hyödyntämiseen tai käsittelyyn on oltava myös ympäristölupa, jonka käsittelee aluehallintovirasto YSA 5 §:n 13 g) kohdan perusteella.”




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…