Herttoniemen uimahalli rakennettava vihdoinkin

Kommentoitu viesti

uimahallin rakentamisen puolesta

#9 Ala-asteen koulut, Santahamina, asukkaat

02.01.2013 10:30

Matka toisiin uimahalleihin ei ole pitkä. Niiden käyttöaste vain tulee vastaan. Jokainen uimahalli voi erikoistua johonkin ja näin tarjota jotain koko kaupungille. Herttoniemen uimahalli voisi erkoistua kaikella tavalla kunnon kohotukseen esim. vastavirtaan uiminen jne. Lähellä ovat ala-asteen koulut, Santahamina, toimistoja ja tietenkin asukkaat.

Vastaukset

anonanon

#10 Re: Ala-asteen koulut, Santahamina, asukkaat

2013-01-30 09:19:13

#9: uimahallin rakentamisen puolesta - Ala-asteen koulut, Santahamina, asukkaat

Käyttöaste tulee aina vastaan ihan kaikessa - teoriassa. En esimerkiksi ole itse koskaan vielä joutunut kääntymään ovelta kun hallissa olisi muka ollut liikaa käyttäjiä. Ongelma on lähinnä siinä, että perushallissakävijä ei vain ymmärrä välttää ruuhkapiikkejä ja/tai hermostuu kun ei aina juuri sillä samalla nanosekunnilla pääse altaaseen kuin tahtoisi. Eli ihan sama juttu kuin kaupassa käynnissä. Suurimmaksi osaksi neKIN ovat ihmispopulaatiosta tyhjinä.

 

Se mitä voitaisiin helposti ja edullisesti tietenkin tehdä on, että kaupungissa sijaitsevat kaikki hallit velvoitettaisiin antamaan sekä reaaliaikaista että tilastoitua tietoa käyttöasteistaan johonkin yhteen paikkaan koottuun nettiportaaliin. Näin ruuhkahuiput oletettavasti jonkin verran tasaantuisivat tai vähintäänkin yksittäinen käyttäjä voisi aina itse välttää hallissa vierailua ns. pahimpaan aikaan.

 

Kyllä tilaa on eikä halleistakaan voi väittää pulaa olevan. Esim. hertsikalainen pääsee metroasemalta 7-15min uimaan:

 

Itäkeskus: 4min metro + 3min reipas kävely.

Kontula: 8min metro + 1min reipas kävely.

Vuosaari: 10min metro + 2min reipas kävely.

Kallio: 6min metro + 7min reipas kävely.

Keskusta: 10min metro + 5min reipas kävely.

 

Ja Mäkelänrinteen uimakeskuskin on aika helposti ja nopeasti saavutettavissa: bussilla 10min ja reipas 7min kävely. Eli oikeasti se kysymys kuuluukin, kuinka nopeasti juuri sinun joka satut asumaan juuri siellä missä nyt asut pitäisi oikein päästä halliin uimaan?

 

Minusta tilanne näyttää oikeinkin hyvältä, ja jos ylipäätään uutta uimahallia tarvitaan, ja sellainen kannattaa jonnekin rakentaa, niin tulevaan Kalasatamaan.