Harvaluodon kyläkoulu on säilytettävä lähikouluna

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#23 Re: !

31.01.2011 08:27

#9: Luodon muija - Ahneus kaataa koulun!

 Puhut nyt ihmisten toimeentulosta - metsästähän ne maanomistajat leipänsä saavat. Senkö veisit pois? Ajaisit toiset ahdinkoon muiden tonttien hyväksi. Lyhytnäköistä ajattelua.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#24 Re: Re: !

2011-02-01 08:42:28

#23: Vieras - Re: ! 

 Hyvä näkökohta tuokin, että miksi maanomistajien pitäisi antaa leipänsä pois.

Mihin sitä koulua oikein tarvitaan, jos siellä ei ole oppilaita. Onko koulun olemassa olo jonkinlainen itsetarkoitus.....siis olla koulu, vaikka ei ole oppilaita. Eikös riittävä oppilasmäärä tee oikeutuksen koululle.

Maanomistajille vinkki, että maanarvo on korkeampi koulun ollessa toiminnassa....kun panttaa maitaan ja ei halua uusia asukkaita vilkastuttamaan elämää, niin koulu loppuu ja maanarvo putoaa.....

Jos haluaa pyörittää koulua ilman oppilaita, niin sen voi tehdä omilla rahoillaankin...

Minä haluaisin kyläkoulujen elävän ja olevan kylän henkinen ja toiminnallinen keskipiste, mutta se edellyttää uusia asukkaita muualta ja ennen kaikkea paljon lapsiperheitä. Nyt tarvitaan todellista kyläyhteisön yhteishenkeä koulun pelastamiseksi ja se tarkoittaa, että hankimme Harvaluotoon uusia asukkaita - lapsiperheitä. Yhteishenki vaatii, että jokainen kantaa kortensa kekoon tässä asiassa ja siinä pitää maanomistajienkin olla mukana. Ei me maattomat kyetä päättäjiä vakuuttamaan koulun tulevaisuuden mahdollisuuksista, vaan siihen tarvitaan kaikki saarelaiset.