Pro Kirkkoharju

Kommentoitu viesti

Pedantti
Vieras

#328

31.01.2011 18:22

Aihettomiksi todetuilla valituksilla ei ole vaikutusta päätökseen, eikä "kunnallisdemokratia" siten muutu vitsiksi. Vain aiheelliset päätökset vaikuttavat. Muutkin kirjoittajat ovat huomanneet Kannuksen sopimattomat vihjailut ja "omintakeisen" tekstintuottamisen.

Vastaukset

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#330 Re: Tarkuutta termeihin, pedantti

2011-01-31 19:49:39

#328: Pedantti -  

Yllä kirjoitin "... valtava määrä muistutuksia kaavaa vastaan ei voi olla vaikuttamatta aikanaan kunnanhallituksen ja -valtuuston päätöksiin. Jos mitään vaikutusta ei ole, niin sana "kunnallisdemokratia" muuttuu mielestäni lähinnä hyväksi vitsiksi. ".  Eli pedantillekin tiedoksi: kaavavalitukset tulevat vasta valtuustovaiheen jälkeen eli jos valtuusto hyväksyy (kaikesta vastustuksesta huolimatta) ao. kaavan, siitä voi kuka tahansa valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.  Itse asiassa tämä vaihe minulta, täydelliseltä maallikolta, unohtui edellisestä tekstistäni. Näin ollen kaavahanke voi kaatua vielä tässäkin vaiheessa.

Mielestäni kunnallisdemokratia muuttuu vitsiksi, jos kaavaehdotuksesta tulee valtavasti kuntalaisten muistutuksia eikä niitä mitenkään noteerata. Tämä kun on kuntalaisten ainoa tapa yrittää vaikuttaa itseään koskeviin kaava-asioihin virallisesti. Jos kunnanhallitus siis vastineessaan vain toteaisi tyyliin aiheeton, aiheeton, aiheeton jne., olisi kunnallisdemokratia kriisissä ja monen kuntalaisten mielestä enemmänkin vitsi kuin fakta. Toivotaan, että näin ei käy vaan viime kädessä valtuusto osoittaa kuuntelevansa kuntalaisia ja toimivansa heidän parhaaksi.

Suoraselkäisyys alkaa siitä, että kirjoittaa omalla nimellään ja tätä toivoisi jatkossa nimerkille Pedantti niin netissä kuin vaikkapa Kangasalan Sanomissa.  Kaikesta kirjoittamastani otan täyden vastuun, toivottavasti ottavat muutkin. Myös totuus ja kritiikki on kaikkien asian valmisteluun ja päätöksentekoon osallistuvien kestettävä, se on heidän virka- ja luottamustehtäviin kuuluva velvollisuus.

Lopuksi on hyvä muistaa, että kaikki se mitä kirjoitellaan täällä tai paikallissanomissa on varsin toissijaista verrattuna siihen, mitä itse asiasta lopulta päätetään. Kirjoitukset unohtuvat äkkiä, mutta jos Kirkkoharjun luonnonpuistoa nyt hävitetään 2.9ha, niin se ei tule enää koskaan takaisin. Tuleva käsittely on siis harjun kannalta ainutlaatuinen sen koko jääkauden jälkeisessä historiassa.    

Pro Kirkkoharjun motto on siis edelleen: "Rakentaa saa muttei Kirkkoharjuun".