Turku Suomen pääkaupungiksi

Kommentoitu viesti

Henna

#3 Turusta pääkaupunki

20.01.2013 15:15

Turun kieli ja kulttuuri avat vaikeaselkoista suomalaisille,ehkä vähän alkukantaista ja vierastakin.Voisi kuvitella sitä johtamistyyliä,jota Turusta on helsinkiinkin saatu,että sillä nykyisin pärjäisi,myös tulevaisuuttakin ajatellen.
Ehkä voisi kokeillakin eri vaihtoehtoja,onhan oleskeluyhteiskunnassa liikkumis vapaus ja Kultarantakin on tosi lähellä,johon presidentti voisi aivan vaivatta asettuakin hoitamaan virkaansa.Eduskunta ja hallitus jäisi kumminkin Helsikiin,vaikeahan sitä olisi siirtää.
Yhdistämällä Turun ja Helsingin yhdeksi suurkunnaksi, Turun kaupungiksi,oli kaikki palvelutkin järjestettävissä paremmin.

Vastaukset

Husky

#4 Re: Turusta pääkaupunki

2013-01-20 22:14:02

#3: Henna - Turusta pääkaupunki

Mikä vaikeus on siirtää eduskunta ja hallitus ? Helpompaa se on kuin 200 vuotta sitten. Turku on kuuluisa 7 kukkulasta. Yksi kukkula on ollut vapaa jo jonkin aikaa nimittäin Kakolan mäki. Sinne saisi edustavat ja hienot tilat entiseen läänin vankilaan ja vankimielisairaalaan. Erittäin edustava sijanti, jossa oma kirkkokin valmiina. Ruotsista ja lännestä tulijat näkisivät jo kaukaa, missä Suomen poliittinen valta sijatsee. Lisäksi paikan historia toisi mukanaan hieman ironiaa. Loppujen lopuksi on kuitenkin kyse arvoista, häpeästä ja vääryyden poistamisesta. Kaikki muu onnistuu rahalla. Jos tämä onnistui Saksalta, niin tämä onnistuu meiltä helpolla. Lisäksi saisimme hieman lisää etäisyyttä itäiseen isoveljeen.