Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia

Kommentoitu viesti

Harri Merivirta
Vieras

#287 Paha koira ei riipu rodusta

01.02.2011 17:30

Koiran rodulla ei ole mitään tekemistä sen käyttäytymisellä. Aivan kuin ihminenkin se on täysin riippuvainen siitä kuinka se on kasvatettu.

"Järjestyslain mukaan koiran pitäminen vapaana julkisella paikalla on Suomessa kiellettyä. Tästä huolimatta eivät useimpien ihmisten kimppuun hyökänneiden koirien omistajat ole välittäneet velvollisuudestaan pitää ne kytkettyinä tai koirat ovat olleet niin kookkaita, etteivät omistajat ole pystyneet niitä hallitsemaan."

No jos omistaja on huolimaton eikä katso eläimensä perään silloin kunnollinen huomautus sakolla, korvauksella ja ehkä toistuttua vähän ehdotonta lisiksi. Ei tuollaisissa tapauksissa se ole mitään muuta kun omistajan huolenpitämyyttä tai kyvyttömyyttä. Miksi kieltää sellaiset koira rodut mitkä oikein käsiteltynä ovat aivan kuin mitkään muutkin koirat. Mikä tahansa koira voi purra jos sitä ärsyttää tai on huonosti koulutettu se ei koosta riipu.

En vastusta vaatimusta jonka mukaan suuremmilla koirilla pitää olla kuonokoppa, eikö se ollut Suomessa lain vaatima jo 50 - 60 luvulla.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#291 Re: Paha koira ei riipu rodusta

2011-02-01 23:16:20

#287: Harri Merivirta - Paha koira ei riipu rodusta 

eipä niin,itse 14 vuotta "tappaja"dobbereiden kanssa.ja pienelle pojalle parempia kasvattajia kuin itse kerkiän olemaan.100% luotto koiran ja omistajan välillä on kaikkein tärkein.silloin se toimii