Pelastetaan Lapuan hiippakunta

Kommentoitu viesti

VK 382

#23 Lapua-Seinäjoki

25.01.2013 15:13

Mistä kaikki alkoikaan, siitä homeesta ja sitten tuli myös se trendi sana hiilijalanjälki. Home, kuten on monesti ja monaalla todettu/kirjoitettu, että se on korjattavissa tai rakennettavissa uudet tilat. Hiilijalanjälki, olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon kapitulin työntekijät junaa todellakin käyttävät, kun menevät Jyväskylään tai Turkuun. Taitaapi olla niin, että Helsinki on ainut suunta, minne junalla mennään. Junat pysähtyvät myös Lapualla ja sitä on näppärä vaihtaa Seinäjoella.

Kuinka moni yritys siirtää "pääkonttoriaan" reilun parikymmentä kilometriä. Ei yksikään, kyllä sitä sitten siirretään kunnolla, satoja tai tuhansia kilometrejä tai jopa maata tai maanosaa. Siirtoa Seinäjoelle perustellään verkostoitumisella ja yliopistokaupungilla. Nyky-yhteiskunnassa ei verkostoituminen voi olla 20 kilometristä kiinni. Jyväskylä on oikea yliopistokaupunki, Seinäjoella on yliopistojen sivupisteitä.

Kuulimpa, että Seinäjoelle olisi tulevaisuudessa helpompi rekrytoida työntekijöitä kun Lapualle, onko muka näin? Nykyaikana kenenkään työmatka ei voi olla 20 kilometristä kiinni.

Mutta kun tätä touhua on nyt sivusta tiiviisti seurannut, on kirkastunut muutamia asioita. En enää ihmettele, miksi kirkon työpaikkoihin ei ole tunkua ja miksi ihmiset eroavat kirkosta.

Olenkohan väärillä jäljillä, mutta eikös kapitulin työntekijöidenhän tulisi, vai tulisiko, tukea seurakunnan työntekijöitä tekemään perustyötä! Emme tee strategioilla mitään, jos ne eivät jalkaudu ihmisten keskuuteen. Ihmisten kohtaamisesta ja tukemisesta elämän erilaisissa tilanteissa, siitä alkaa sitouttaminen kirkkoon ja seurakuntaan. Tunne ihmiselle, että olen tärkeä kirkolle ja omalle seurakunnalleni.

Ja jos joskus nyt niin kävisi, että Lapua liitetään Seinäjokeen, niin kapitulin paikka voi silloinkin olla Lapualla, Seinäjoen sivukylällä.

Mietin, mitä tämä tekee kirkolle, kirkkoon liittymiselle tai eroamiselle. Minkä kuvan se antaa kirkosta ja kirkon toimintatavoista seurakuntalaisille ja hiippakuntalaisiile. Onko signaali kirkosta positiivinen vai negatiivinen?

Toivon hiippakuntavaltuustolta päätöstä, että kapituli jää Lapualle. Toivon, että kun edustatte koko hiippakuntaa, näette että Lapua on ainoa oikea paikka. Kapitulin lausunto edustaa paljon suppeampaa väkimäärää, kun te arvoisat hiippakuntavaltuuston jäsenet. Hiippakuntavaltuusto, teidän päätettävänänne on nyt tarkeä asia, joka jää myös historiaan. Minkälaisen jäljen haluatte kirjoittaa Lapuan Hiippakunnan historiaan?

Tapahtukoon niin kuin on tarkoitettu!

Vastaukset

yksi kaikkien - kaikki yhden

#41 Re: Lapua-Seinäjoki

2013-01-31 15:31:51

#23: VK 382 - Lapua-Seinäjoki

Kaikille ei ole niin tärkeää, missä kapituli sijaitsee, mutta moni adressin allekirjoittanut on halunnut allekirjoituksellaan osoittaa, että ovat olleet tyytyväisiä siihen, miten tähän asti ollaan asioita hoidettu ja ovat olleet tyytyväisiä myös Lapuan tuomioseurakunnan tapaan toimia tuomiokapitulin sijaintipaikkakuntana. Olisikin hassua, jos kerättäisiin adressi siitä, että onpa hyvä, kun siirrätte täältä pois sen ja sen, vai mitä? Harvoin adresseilla mitään muutetaan, mutta mukava nähdä, ettei olla välinpitämättömiä kaikelle sille, mitä lähiympäristössä tapahtuu. Ja hyvä on, jos yksittäinen työntekijäkin voi valita työntekopaikkansa vapaammin kuin yleensä voi.