Porin yhteiskampus Puuvillaan!

Kommentoitu viesti

Porilainen

#9 Henkilöstö sooloilee

26.01.2013 23:04

Yliopistokeskushan (eli emoyliopistot) oli mukana työryhmässä tukemassa nimenomaan Asema-aukiota. Vaikuttaa melko kummalliselta, että henkilöstö on nyt lähtenyt työnantajiaan vastaan adressit.comin tielle vaatimaan yhteiskampusta Puuvillaan. Yliopistokeskuksen kohdalla korkeakoulupolitiikkaa tehdään emoyliopistoissa, ei Porissa, ja nykykehityksen tiellä Porin korkeakouluyksikön kohtalona voi hyvinkin olla vain täydennyskoulutuksen tarjonta. SAMK on alueen suurin korkeakoulutoimija ja ratkaisuja on aivan perusteltua tehdä kaupunkikehityksen ja paljolti SAMKin tarpeiden näkökulmasta.

Vastaukset

Väärää tietoa

#14 Re: Henkilöstö sooloilee

2013-01-28 05:34:07

#9: Porilainen - Henkilöstö sooloilee

Emoyliopistot eivät olleet tässä työryhmässä,vain yliopistokeskuksen johtaja. Yliopistojen asioista päättää käsitykseni mukaan rehtorit, ei yo-keskuksen johtaja. Adressissa on myös yliopistojen johtajien nimiä, ei vain henkilökuntaa. Jotain outoa asiassa on. Työryhmää on viety kuin "pässiä narussa". Citycon on valmistellut kauppakeskusta ko. rakennukseen nettisivuja myöten (löytyy googlettamalla, aseman ostari pori, http://www.citycon.fi/kauppapaikat/kehityshankkeet/kehityshanke/?MapID=50&name=Aseman+Ostari%2C+Pori%2C+Pori. Väkisin tulee mieleen että nyt pistetään Porilaiset veronmaksajat maksamaan myös ostoskeskushankeen. Sitähän kuvaa myös se että haluttiin nopea päätös asialle, vaikka tiedot ovat puutteellisia.

Maunu Häyrynen

#15 Re: Henkilöstö sooloilee

2013-01-28 10:29:40

#9: Porilainen - Henkilöstö sooloilee

Oikaisen samantien virheellisen väitteen. Emoyliopistot eivät ole vielä ottaneet mitään kantaa yhteiskampusvaihtoehtoihin. Yliopistokeskus, jonka edustaja kuului yhteiskampustyöryhmään, ei ole yliopistolaisten työnantaja. Sinänsä se, minkä kannan yliopistot ottavat, ei rajoita minun oikeuttani julkisiin kannanottoihin, joka on turvattu perustuslaissa ja yliopistolaissa.

Näyttää tosiaan siltä, että Pori tekee nyt ratkaisujaan pitkälti SAMKin etuja silmällä pitäen. Samalla tuo "isommat ensin" mentaliteetti saattaa pahimmillaan antaa esimakua siitä, mitä yhteinen päätöksenteko yhteiskampuksella tulisi olemaan. Mutta jos yliopistokeskuksella kerran on niin mitätön painoarvo, miksei sitä yhtä hyvin voisi jättää Puuvillaan? SAMKin siirto riittää varmasti Porin kaupunkikehitystavoitteiden toteuttamiseen ja sekä kaupunki että yliopistot välttyvät lisäkustannuksilta.