Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

HESE

#3990 Re: Re: TÄYSKIELTO

04.02.2013 01:45

#3989: - Re: TÄYSKIELTO 

 En ole absolutisti, vaan alkoholin kohtuukäyttäjä. Mutta asiaan. Jo nyt on nähty ja koettu, että olkoot päihteet kenenkä käsissä hyvänsä, tulos on tuhoisa, koska niin suuri osa Suomalaisista ei hallitse päihteiden käyttöä, eikä varsinkaan itseään käytettyään päihteitä, niin jotainhan tässä olisi tehtävä. Jo pelkästään nykyinen suhteellisen helppo alkoholin saanti aiheuttaa monenlaisia suuria ongelmia kaikkialla Suomessa. Se että saako kannabista laillisesti vai laittomasti ei poista sitä tosiasiaa, että hönössä sattuu ja tapahtuu enemmän kaikenlaista epätoivottavaa ja aineiden helppo saatavuus lisää käyttöä ja ne epätoivottavat tapahtumat vain lisääntyy. Ymmarran, että kannabiksen täyskielto aiheuttaa salakuljetusta ja salakauppaa, mutta pitämällä päihteet ja niiden kauppa laittomina, voi edes se pitää käytön edes tällätasolla tai ehkä jopa vähentää niiden käyttöä, koska jos nuoret eivät edes aloittaisi käyttöä, oltaisiin jo voitolla.

Vastaukset


Vieras

#3991 Re: Re: Re: TÄYSKIELTO

2013-02-05 15:56:26

#3990: HESE - Re: Re: TÄYSKIELTO

"Jo nyt on nähty ja koettu, että olkoot päihteet kenenkä käsissä hyvänsä, tulos on tuhoisa, koska niin suuri osa Suomalaisista ei hallitse päihteiden käyttöä,....."

 

Väärinkäyttäjät kuuluvat onneksi vähemmistöön.... heidän takia ei muita pitäsi rankaista.  Minun mielestä heidät pitäisi ohjata hoitoon.

Eli pitäisi siis kehittää psykiatriaa ja päihdehoitoa sekä laskea väärinkäyttäjän kynnystä hakeutua hoitoon.

 

"jo pelkästään nykyinen suhteellisen helppo alkoholin saanti aiheuttaa monenlaisia suuria ongelmia kaikkialla Suomessa."

Kyllä sitä alkoholia sai helposti ellei helpommin kieltolain aikoinakin... ei tarvinnut edes mennä kauppaan kun kodin kulmalla oli diileri joka jolta sitä sai. Silloin laki vain lisäsi väärinkäytön lisäksi vielä muita ongelmia esim. epäpuhdas alkoholi, väkivalta, rikollisjärjestöjen tulojen kasvu kasvu  yms.

Kun alkoholin kieltolaki poistettiin pystyttiin vähentämään näitä pimeiden markkinoiden ongelmia merkittävästi jolloin periaatteessa jäi vain väärin käytön ongelmat hoidettavaksi.

Kannabiksen kohdalla tämä saatavuus on todella helppoa... on jopa  ollut väittetä että kannabiksen osto olisi nuorelle helpompaa kuin alkoholin osto

http://nuortenaani.blogspot.fi/2011/08/nuoret-saavat-kannabista-helposti.html

 

"Se että saako kannabista laillisesti vai laittomasti ei poista sitä tosiasiaa, että hönössä sattuu ja tapahtuu enemmän kaikenlaista epätoivottavaa ja aineiden helppo saatavuus lisää käyttöä ja ne epätoivottavat tapahtumat vain lisääntyy."

On totta että laillistaminen ei poista päihtyneen hölmöilyjä... mutta ainakin pääsisimme eroon tästä lain aiheuttamista lisäongelmista..   Toisekseen Kannabiksen käyttö on lisääntynyt suomessa jo jonkin aikaa ja lait eivät ole siihen vaikuttaneet... ennemminkin epäillään että on käynyt päin vastoin.

(tämä linkki nyt koskee enneminkin valistusta)  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013020516637018_uuv.shtml

 

"Ymmarran, että kannabiksen täyskielto aiheuttaa salakuljetusta ja salakauppaa, mutta pitämällä päihteet ja niiden kauppa laittomina, voi edes se pitää käytön edes tällätasolla tai ehkä jopa vähentää niiden käyttöä, koska jos nuoret eivät edes aloittaisi käyttöä, oltaisiin jo voitolla."

Nyt olemassa oleva laki ei ole ehkäissyt ongelmia tai kokeilujen määrä... jos on niin voisit kertoa miten? itse en tälläistä ole huomannut.

Jos kannabis laillistettaisiin niin merkittävin hyöty miettien nuoria olisi että he eivät enää joutuisi rikollisten kanssa tekemisiin ja sitä kautta huonoihin piireihin tai käyttämään muita vahvempia ja oikeasti vaarallisia huumeita

Moni ihminen on jopa sitä mieltä että laki lisää vain nuorten ongelmia esim.

Lainaus wikipediasta:

"Yleisin selitys porttiteorialle on, että mietoja huumeita täytyy ostaa samoilta välittäjiltä, jotka myyvät vaarallisempia huumeita. Näin käyttäjät joutuvat aina silloin tällöin tilanteeseen jossa välittäjä sanoo, että käyttäjän haluama kannabis on loppu mutta esimerkiksi amfetamiinia löytyy. Näin laittomuus johdattaa käyttäjiä kovempiin huumeisiin. Tämä onkin kannabiksen laillistamista kannattavien käyttämä argumentti."

Ihmiset jotka ovat nuorena liikkunut ympyröissä joissa on päihteitä ovat nähneet tämän tapatuvan käytännössä ihan oikeasti.

 

Eli jos laillistaisimme kannabiksen pystyisimme ehkäisemään nuorten joutumista syvälle rikollisuuteen, poistaisimme killetty hedelmä efektin, voisimme keskittyä valistamaan nuoria oikein(eikä vain pelottelemaan).

Rikollisjärjestöt myös yleensä suosivat kannabis lajikkeita jotka ovat vahvasti thc painoitteisa ja vähän CBD:eetä joka siis meinaa sitä että näillä lajikkeilla on ehkä suurempi riski saada psykoosi.   kannabikseen myös usein lisätään jatkeaineita esim. kumi, lanta, hiuslakka, muita huumeita..... yms.

Oletkos kuullut että portugali dekrinalisoi kaikki huumeet ja on saanut siitä positiivisä tuloksia

(linkkiä ei pystynyt laittamaan mutta kirjoita googleen "portugali dekriminalisoi kaikki huumeet"

 

ps. Suosittelen lukemaan aikaisempia viestejä samat asiopat on jo täällä moneen kertaan käsitelty.

pps. anteeksi kirjoitus virheet.... hutasin vastauksen aika nopeasti.