Hopeanuoli-manga suomeksi

KYSE EI OLE HOPEANUOLI-ANIMAATIOSTA VAAN SARJAKUVASTA. (Manga = japanilainen sarjakuva, anime = japanilainen animaatioelokuva/tv-sarja, joka on tehty mangan pohjalta.)
- Jotkut allekirjoittaneista ovat lukeneet jutun huonosti: tässä EI HAETA SUOMIDUPPIA ANIMELLE, vaan suomenkielistä julkaisua Hopeanuoli-mangalle, eli sarjakuvalle.

Japanista lähtöisin oleva sarja Ginga Nagareboshi Gin, Silver Fang eli suomalaisittain Hopeanuoli tunnetaan täällä jo animeversiona (ensin dupattuna ja leikeltynä lastenversiona, sittemmin myös leikkaamattomana ja alkuperäisenä) ja se on saavuttanut melko laajaa suosiota Suomessa ja myös muualla Pohjoismaissa.

Hopeanuoli-anime perustuu samannimiseen Yoshihiro Takahashin mangasarjaan, joka julkaistiin ensikertaa Japanissa Jump Comicsin toimesta vuonna 1984 ja siitä on sen jälkeen otettu useampikin uusi julkaisu. Ensimmäinen julkaisu sisälsi 18 volumea ja tapahtumat jatkuvat myös suuren taistelun (animen päätöskohdan) jälkeen.
(Lisätietoa: www.meteorgin.net , www.hopeanuoli.com )

Suomeksi (tai englanniksi) sarja ei kuitenkaan ole koskaan ilmestynyt. Ginga Nagareboshi Ginin jatkosarjaa Ginga Densetsu Weediä julkaistiin kolme osaa englanniksi, mutta siihen se jäi. (Densetsu Weediä on tällä hetkellä 40 volumea.)

Sekä Hopeanuoli, että Weed ovat kiinnostaneet suomalaisia faneja siinä määrin, että sitä on oltu valmiita tilaamaan jopa Japanista - kyse ei ole muutamista tilauksista, vaan ostajia on ollut melko paljon.

Niinpä olisi korkea aika saada sarja myös SUOMEKSI.
Toivomme, ettei sarjaa peilata, vaan säilytetään alkuperäinen lukusuunta oikealta vasemmalle (toisin päin kuin länsimaissa), sekä alkuperäiset ääniefektit.

Te, ketkä toivotte Hopeanuolen ilmestyvän mangana suomeksi, olkaa ystävällisiä ja kirjoittakaa oikea nimenne adressiin, joka toimitetaan mahdollisille julkaisijoille.

Ohessa voitte myös kommentoida, tahtoisitteko myös Ginga Densetsu Weedin ilmestyvän suomeksi. (Animena kyseinen sarja on jo ilmestynyt Suomessa tekstitettynä DVD-julkaisuna.)

- Weed ei ole ainoa Hopeanuoleen liittyvä muu manga, vaan on olemassa erilaisia erikoisjulkaisuja, kuten Ginga Densetsu Riki, Meteor Gin -tietokirjanen, Shiroi Senshi Yamato... Jos olisit valmis ostamaan näitä suomenkielisinä, mainitse ne kohdassa "Muita GNG-aiheisia mangoja suomeksi?"

Adressin linkkibuttoni

Tilannekatsaus: 16.marraskuuta.2006: Adressin on allekirjoittanut 1330 henkilöä.
- Kaikki muut kuin selkeät etunimi+sukunimi -allekirjoitukset on poistettu.
(Kuten sellaiset lapselliset "vittu ketä kiinnostaa" - hankkikaa itse elämä: teillä ei näy olevan sitä senkään vertaa, että keksisitte itsellenne jotain muuta tekemistä, kuin häiriköidä mielestänne täysin turhanpäiväistä adressia. Mitä ihmettä se teitä liikuttaa, jos asia on teistä turhanpäiväinen? Kasvakaa aikuisiksi.)
- Ja ettekö todellakaan keksi mitään muuta tekaistua nimeä kuin "ginga weed", niitä on poistettu adressista jo toistakymmentä... Kaikki asiattomat nimet poistetaan, ei niitä voi lähettää vetoomuksen mukana.


Ellet laita omaa etu- JA sukunimeäsi, ole kirjoittamatta koko adressiin. Muussa tapauksessa sinusta on vain haittaa asian eteenpäinviemiselle.

- Kiitos.