Haaveena parempi kouluruoka!

ELLEI SINULLA OLE TILIÄ, MUISTA KÄYDÄ VAHVISTAMASSA ALLEKIRJOITUS SÄHKÖPOSTISSA. 

MITÄ?

Kouluruuasta ei saa karsia enää euroakaan, sillä se on jo nyt mautonta. Miltä kuulostaisi maukas ja ravitseva kouluruoka? Sitä se ei todellakaan ole. Kouluruoka on koostumukseltaan vetistä. Kouluruuan laadussa on siis parantamisen varaa. Jopa rehtori myöntää, että kasvisminestronekeitto oli jotain käsittämätöntä roskaa.

Koulussa kannustetaan syömään hyvin, mutta kuka oikeasti syö mielellään pahaa, vetistä ja limaista ruokaa? Moni koululainen kokee olevansa hyvin nälkäinen koulupäivän aikana. Tyhjällä vatsalla on vaikea opiskella ja silloin keskittymiskykykin heikkenee. Kuinka panostaa koulunkäyntiin, jos vatsa on aina tyhjä?

Koulupäivän aikana osa ajautuu kauppaan ostamaan ruokaa, mutta sekin on kiellettyä. Välittääkö kukaan siitä, mitä meille syötetään?

Usein ruokalassa oppilaiden keskuudessa kuulee, kun jonkun kanakeitossa on ollut ötökkä tai perunasta löytyi toukkia. Ne eivät ole huhuja vaan totta. Minunkin mehukeitossani on ollut outo ötökkä. Haluaisitko itse syödä ötökkäsoppaa? Jos kouluissa olisi parempaa ruokaa, ei häcikkiäkään tulisi niin paljoa. Biovaakakin osoittaa, kuinka paljon hävikkiä tulee.

Kouluruuan laatu on heikentynyt jo meidän kouluaikojen aikana radikaalisti. Kaikki muistavat vielä sen ajan, kun keittojen kanssa oli patonkia. Entä minne on kadonnut pinaattikeitto ja riistakäristys? Osa muistaa sen, kun pinaattikeiton kanssa oli vielä kananmunia ja karjalanpiirakoita. Monet muistelevat niitä aikoja.

Antakaa enemmän rahaa kouluruokaan. Tai voisiko kouluun ostaa mausteita tai uudistaa ruokalistaa? Saisivatko koululaiset itse päättää ruokalistoja, ehdottaa ruokia tai edes äänestää, mitä ruokia kouluun tulisi? Tai vähintään äänestää, mitä ruokia ei ainakaan kouluissa olisi.

Me allekirjoittaneet vaadimme parempaa koukuruokaa! 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että Miida Kurttila näkee kaikki tällä lomakkeella antamani tiedot.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.


Annan suostumukseni siihen, että tällä lomakkeella antamiani tietoja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…