Heinolan ilta- ja viikonloppupäivystyksen puolesta

KANSALAISALOITE            HEINOLASSA 12.4.2011

 

ILTA-JA VIIKONLOPPUPÄIVYSTYS ON SÄILYTETTÄVÄ HEINOLASSA

 

Me allekirjoittaneet vastustamme ilta- ja viikonloppupäivystyksen siirtoa Lahden tulevaan 1.3.2012 valmistuvaan päivystyskeskukseen.

Heinolan kaupungin hallitus on päättänyt yksimielisesti siirtää heinolan ilta- ja viikonloppupäivystyksen tulevaan Lahden keskussairaalan päivystyskeskukseen. Tällöin kaikki ilta- ja viikonloppu päivystystä tarvitsevat potilaat joutuisivat menemään suoraan Lahden päivystyskeskukseen.

Taloudellisia perusteluja siirtoon ei ole. Heinolan tilinpäätös osoittaa kolmen miljoonan euron ylijäämää ja energiarahastossa makaa 60 miljoonaa euroa.

Mielestämme perusteluksi ei riitä että uusi päivystyskeskus tarvitsee jäsenkuntiensa potilaita, tai että potilaiden tarve ei välttämättä täytä niin sanottua päivystystarvetta. Tuleva siirto koskettaa kaikkein eniten lapsiperheitä, vanhuksia, työttömiä, vähävaraisia ja autottomia. Heinolassa olevalle iltapäivystykselle löytyy runsaasti käyttöä, pelkästään tammikuussa iltavastaanotolla kävi 750 potilasta. Vuodessa se tekee noin 9000 potilasta.

Heinolan tulevaisuuden strategiaan kuuluu asukasluvun kasvattaminen. Kasvu on mahdollista jos Heinolasta löytyy riittävästi lähipalveluita.

 

Tero Pitkä

Heinola