Vetoomus Hupisaarten kesäteatterin peruskorjaamisesta

VETOOMUS HUPISAARTEN KESÄTEATTERIN PERUSKORJAAMISESTA

25.7.2012

 

Me allekirjoittaneet vetoamme Uuden Oulun virkamiehiin ja päättäjiin, että Oulun Hupisaarilla sijaitsevan kesäteatterikiinteistön korjausta on joudutettava aiemmin suunnitellusta aikataulusta ja että korjaustoimiin suunnatun määrärahan suuruutta tarkistetaan vastaamaan rakennuksen nykykuntoa ja sen vaatimia toimenpiteitä.

 

Kesäteatterikiinteistö on Pekka Lukkaroisen suunnittelema avokatsomo, joka on rakennettu v. 1987. Kiinteistössä toimii nykyään vakituisemmin Oulun Työväen Näyttämön kesäteatteri ja maanantai-iltaisin järjestettävät yhteislauluillat. Satunnaisempaa käyttöä kiinteistössä ovat olleet erilaiset musiikkitapahtumat, ulkoilmaelokuvaesitykset ja opiskelijatapahtumat.

 

Hupisaarten kesäteatterikiinteistön kunnosta on tehty vuosien mittaan useita kuntokartoituksia. Kiinteistön omistaa Oulun Tilakeskus, joka vuokraa sitä Kulttuuritalo Valveelle, joka vuokraa tilaa edelleen loppukäyttäjille. Kulttuuriasiainkeskuksen vuonna 2009 tekemässä selvityksessä (Esitys kesäteatteritoiminnan sekä kesällä järjestettävien tapahtumien tilaratkaisuista, 19.6.2009) mainitaan Hupisaarten kesäteatterin korjaustarve, ja tarve säilyttää kesäteatterin toiminta edelleen itsenäisenä nimenomaan Hupisaarilla. Tuolloin todettiin, että määrärahaa kiinteistön korjaukseen on jo kerätty vuokrien yhteydessä, ja että remontin ajoitus tapahtuisi seuraavan viiden vuoden aikajänteellä. Alkukesästä 2012 Oulun Työväen Näyttämön kesäteatterin työryhmä havaitsi, että kiinteistön kunto on nopeasti heikentynyt edelliskesästä. Nyt uhkana onkin, että kiinteistö päätyy korjauskelvottomaan kuntoon ennen kuin remontti saadaan alulle, tai korjauskustannukset nousevat niin, että korjaus ei ole enää järkevä vaihtoehto.

 

Vuonna 1902 perustettu, eli nyt jo 110-vuotias Oulun Työväen Näyttämö on esittänyt kesäteatteria Hupisaarilla jo vuodesta 1957, ja kiinteistö on arvokas osa oululaista kaupunkikulttuuriperimää. Vuosittain kesäteatteriesityksistä käy nauttimassa 4000-9000 katsojaa. Oulun Työväen Näyttämön ympärivuotinen toiminta ja asema Oulun kulttuurikentässä nojaa vahvasti kesäteatteritoiminnan lipputuloihin. Ilman asiallista esitystilaa kesällä OTN:n ohjelmisto tulee suppenemaan paitsi kesäteatterin, myös talven produktioiden määrän osalta.

 

Vetoomuksen alullepanija:

Oulun Työväen Näyttämön kannatusyhdistys ry

 

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/458913_10151139462882178_774179691_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adressi suljettiin 6.9.2012 ja allekirjoitukset koottiin luovutettavaksi Oulun Tilakeskukselle päätöksenteon ja virkamiesvalmistelun jouduttamiseksi.


Oulun Työväen Näyttämön kannatusyhdistys ry    Ota yhteyttä adressin tekijään