Hyvinkään koulunkäynninohjaajia ei tulisi vähentää

Hyvinkään kaupunki valmistelee tällä hetkellä kestävän talouden ohjelmaa talouden tasapainottamiseksi, sillä talous oli -20 miljoonaa euroa alijäämäinen vuonna 2019. Hyvinkään kaupungin tavoitteena on säästää 15 miljoonaa euroa tulevina vuosina 2020-2024.

Toisiksi suurin yksittäinen leikkauskohde alustavan suunnitelman mukaan kohdistuisi Hyvinkään kaupungin koulunkäynninohjaajiin. Ohjaajaresurssin sopeuttamisen henkilöstövaikutus olisi 25 htv ja sen olisi tarkoitus tuoda Hyvinkään kaupungille säästöjä 500 000€.

Koulunkäynninohjaajat tekevät rautaisella ammattitaidolla töitä tukeakseen oppilaita arjessa niin etäkoulussa kuin normaaliolosuhteissakin. He ovat oppilaan tuki ja turva. Ohjaaja menee aamulla koulun ovelle vastaan, kun oppilas ei uskalla tulla yksin luokkaan tai lohduttaa, jos jokin painaa mieltä. Laskee diabeetikon hiilihydraatit ja hoitaa yhdessä mittaukset. Sijaistaa opettajaa, kun sijaista ei ole löytynyt nopealla aikataululla. Auttaa oppitunneilla erilaisissa haasteissa. Syöttää ja vessattaa esimerkiksi pyörätuolissa olevan oppilaan. Järjestää koulupäivän jälkeen läksyparkkitoimintaa ja neuvoo tehtävissä. Lähtee tarvittaessa saattamaan lääkäriin haaverin sattuessa. Vie oppilaan koulukyydille, jotta oppilas pääsee turvallisesti kotiin. Tekee moniammatillista yhteistyötä eri tahojen kanssa oppilaiden hyvinvoinnin turvaamiseksi. 

Ohjaajan työ luokassa opettajan työparina on erittäin tärkeää, jotta oppilaita saadaan tuettua parhaalla mahdollisella tavalla. Oppilaita on jo nyt integroitu isoihin ryhmiin ja mikäli ryhmäkoot kasvavat entisestään, niin opettajat tarvitsevat vielä enemmän lisäkäsiä  -ja silmiä turvallisen sekä laadukkaan perusopetuksen takaamiseksi. Peruskoulu antaa pohjan jatko-opinnoille ja mikäli peruskoulun resurssit ovat heikot, vaikutus tulee näkymään pitkään. Adressin tarkoitus on turvata se, että oppilaat saavat tarvittavaa tukea ohjaajilta myös jatkossa.

Adressi luovutetaan JHL:n Pääluottamusmiehelle Kari Vienoselle Hyvinkään koulunkäynninohjaajien toimesta, joka on luvannut viedä asiaa eteenpäin. 


Jasmin Isokangas (koulunkäynninohjaaja)    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Jasmin Isokangas (koulunkäynninohjaaja) voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…