Imatralla lemmikkikoirat ampuneet poliisit saatettava vastuuseen

 

HUOM! Allekirjoitusten keräys lopetettu, koska adressi on jo lähetetty Poliisihallituksen laillisuusosastolle hallintokantelun liitteenä. - Ks. tiedote!

MTV3 uutisoi 28.5.2019 poliisien ampuneen kolme lemmikkikoiraa Imatralla.


Linkki uutiseen: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-lopetti-kolme-villikoiraksi-luulemaansa-elainta-imatralla-jarkyttyneen-omistajan-mukaan-kyseessa-olivat-hanen-karanneet-lemmikkinsa-ilmeestakin-nakee-etteivat-tee-kenellekaan-pahaa/7428546


Kuvien perusteella koirat ovat olleet hyvinhoidettuja ja kiltin näköisiä. Ne olivat päässeet karkuun tarhastaan ja omistaja oli saattanut yleisön tietoon etsivänsä niitä.

mtv3_280520191.jpg

kuva mtv3

Poliisihallituksen laillisuusosastolle.


Me allekirjoittaneet vaadimme, että tapaus tutkitaan ja poliisit siirretään ns. kirjoituspöytähommiin. Poliisin pitäisi luoda turvallisuudentunnetta; emme halua kentälle poliiseja, jotka pääsääntöisesti ratkaisevat asiat ampumalla.


Asian selvittämiseksi vaadimme, että poliisien (sekä heitä avustaneiden metsästäjien) nimet ja mahdolliset sanktiot tuodaan julkisuuteen. Vaikka tiedämme, että mitään sanktioita ei tästäkään tulla antamaan niin meillä on ainakin oikeus tietää kenen kanssa asioimme käydessämme poliisilaitoksella.


Poliisikoulutuksessa tulisi olla kurssi löytö- ja villieläimiin liittyen. Nämä kyseessä olevat poliisit eivät kyenneet tekemään päätelmiä, jotka 7-vuotiaalta lapselta olisivat jo sujuneet.

 Lemmikkien karkuritarinat -facebook-ryhmässä kerrotaan, että poliisin olisi tarvinnut vain soittaa paikalliselle löytöeläintarhalla saadakseen selville, että koiria etsitään. Tämä oli heille liian ylivoimaista tajuta. Vai pitikö vain päästä ampumaan?

Imatran poliisipäällikkö Jarmo Junna Lappeenrannasta on pahoitellut tapahtumaa ja tuominnut koirien ampumisen. Tarina ei kuitenkaan kerro, onko hänellä uskallusta sanoa tämä myös poliisilaitoksen sisällä. En tavoittanut häntä puhelimitse, mutta jätin soittopyynnön.

Lisäys: ylen jutussa (29.5.), että poliisi ei olisi ampunut koiria vaan tilannut ampumisen metsästäjältä. Tämä ei mitenkään vähennä poliisin vastuuta ja ainakin partionjohtajan nimi on saatava yleisön tietoon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elisa Kissa-Öberg    Ota yhteyttä adressin tekijään