Inarin törkeitä vuokrankorotuksia vastaan

Adressilla vaaditaan Inarin vuokra-asunnot Oy:n ilmoittamien vuokrankorotusten mitätöimistä


Inarin kunnan vuokra-asunnot Oy aikoo nostaa jälleen vuokria.
Osalle kunnan asukkaista korotus ylittää reilusti 10% vuokran määrästä. Korotus on kohtuuton ja hyvän tavan vastainen. Korotukset ovat yleensä 4-5%. Esimerkkitapauksessa 80 neliömetrin suuruisen asunnon vuokra nousee yli 80 euroa (yli 14 prosenttia ja 480 mk vanhassa rahassa). Korotuksen jälkeen vuokra on liki 700 euroa (4200 mk). Vuokrankorotukset ovat olleet kohtuuttomia aikaisempinakin vuosina. Ainakin Inarin kirkonkylällä asuntotilanne on myös niin huono, ettei asunnon vaihtaminen halvempaan ole mahdollista.

Suuret vuokrankorotukset aiheuttavat huolta kunnassa, jossa vuokrataso on jo muutenkin korkea. Inarin kunnan vuokra-asunnot Oy:ssä asuvat perheet eivät ole välttämättä hyvin toimeentulevia. Inarin kunnan asuntojen vuokrat ovat suurten kaupunkien tasolla (jopa korkeampia) vaikka tulotaso on alhaisempi ja palveluiden saatavuus aiheuttaa pitkien välimatkojen vuoksi lisää kustannuksia.

Inarin vuokra-asunnot Oy:n hallitus ei ole kunnolla perustellut korotusten tarpeellisuutta, eikä Inarin kunnan sivuilla ole tietoa asiasta. Kunnan asukkaat voivat vain arvailla korotusten syitä.

Vuokralaisten keskusliiton mukaan kunnan tulisi tarjota niin runsaasti vuokra-asuntoja, että vuokrataso pysyy kohtuullisena. Tämä ei toteudu Inarin kunnassa.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että kunta ryhtyy toimiin vuokrankorotusten perumiseksi, jotta asuminen kunnassa olisi tulevaisuudessakin mahdollista.

Huom! Adressit ovat paperisina versioina Inarin ja Saariselän Kuukkeleissa, sekä Ivalon Kultahipussa.Adressi on luovutettu Inarin kunnanvaltuustolle 29.1.2009. Kiitos osallistumisestasi!

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Inka Laiti voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö kannabis laillistaa?