ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!

Syyskuussa 2011 Yhdistyneet Kansakunnat on eräitten tahojen toimesta valittu näyttämöksi kahdelle Israelin olemassaolon vastaiselle tapahtumalle.

Durban III konferenssi, YK:n alainen alunperin rasismin vastaiseksi tarkoitettu tapahtuma on muodostunut huomiotaherättäväksi rasismin ja antisemitismin näyttämöksi. Viime vuoden konferenssi puhujina nähtiin mm. Iranin presidentti Ahmadinejad.

Yhtäaikaisesti palestiinalaiset Mahmoud Abbasin hallinnon johdolla pyrkivät saamaan 21.9.2011 alkavan YK:n 66. yleiskokouksen osanottajamailta yksipuolisen tunnustuksen omalle valtiolleen.

Tällainen yksipuolinen hanke Länsirannan ja Gazan statuksen muuttamiseksi ja ”vuoden 1967 rajojen” saattamiseksi tunnustetuiksi rajoiksi on lähtökohdiltaan kiistattomasti vastoin YK:n päätöslauselmia 242 ja 338 ja rikkoisi myös Israelin ja palestiinalaisten vuonna 1995 solmimaa sopimusta. Näiden mukaisesti osapuolet ovat sitoutuneet neuvottelemaan kyseisistä rajaongelmista ryhtymättä muuttamaan alueiden asemaa pysyvää statusta koskevien neuvotteluiden lopputulosta odotettaessa.

Palestiinalaisten pyrkimys muuttaa kiistanalaisten alueiden kansainvälinen asema yksipuolisella toimenpiteellä YK:n arvovaltaan vedoten ja Israelin kanssa tapahtuvat neuvottelut sivuuttaen ei johda rauhaan, vaan takaa Lähi-idän konfliktin jatkumisen. Tällä tavoin yksipuolisesti synnytetyllä palestiinalaisvaltiolla ei olisi mitään rauhansopimusta eikä sen tuomia velvoitteita Israelia kohtaan. YK:n ei tule, eikä se voi antaa tukeansa tällaiselle hankkeelle.

Me allekirjoittaneet suomalaiset vetoamme YK:n pääsihteeri Ban Ki-mooniin, että hän käyttäisi vaikutusvaltaansa suojellakseen YK:ta ja kansainvälistä yhteisöä tältä hyväksikäytöltä ja että hän ryhtyisi toimiin sen puolesta, ettei tätä palestiinalaisten tekemää aloitetta vahvistettaisi eikä tunnustettaisi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adressi nimineen toimitetaan YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonille ennen YK:n yleiskokouksen alkua.

Adressi on osa Patmos Lähetyssäätiön TOTUUSAKTIO toimintaa. Aiheesta lisää www.patmos.fi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Patmos Lähetyssäätiö    Ota yhteyttä adressin tekijään