Itä- ja Keski-Suomen oikoradat

Valtion on varauduttava siihen, että päästötavoitteet tulevat lisäämään rautatiekuljetuksia Euroopassa ja Suomessa. Ilmastonmuutos ja sen hillitseminen luovat paineita investoida rautatieliikenteen infrastruktuuriin. Myös kotimaan reittilentoliikennettä ja maantierahteja tullaan tulevaisuudessa korvaamaan ympäristöystävällisemmällä vaihtoehdolla.

Rataoikaisu Lahti-Heinola-Mikkeli parantaa toteutuessaan merkittävästi Heinolan ja muidenkin seutukaupunkien mahdollisuuksia säilyä elinvoimaisina. Heinolan kaupungin houkuttelevuus yrittämiselle, asuinpaikkana ja kotimaan turismikohteena kasvaa hyvien ja ekologisten liikenneyhteyksien myötä. Sama vaikutus on myös Helsinki-Jyväskylä oikoradalla siinä tapauksessa, että se linjataan kulkemaan Lahti-Heinola-Muurame välillä, joka reittivalintana vaikuttaa alustavan tarveselvityksen mukaan vähiten vallitsevaan maisemaan ja kulttuuriympäristön arvokkaisiin alueisiin. Kumpikin oikorata hyödyttää Itä- ja Keski-Suomen kaupunkeja sekä elinkeinoelämää. Oikorata Lahti-Heinola-Mikkeli luo edellytykset jatkoyhteydelle aina Venäjän Murmanskiin asti.

Heinolasta on lähtenyt lähes 1000 työpaikkaa viimeisen vuoden aikana ja lisäksi valtio on siirtänyt toimintojaan pois Heinolasta. Heinolan seutu on nimetty äkilliseksi rakennemuutosalueeksi vuoden 2011 loppuun saakka. Kaupunki on pyrkinyt korjaamaan tilannetta käynnistämällä useita hankkeita, joilla pyritään toteuttamaan rakennemuutos ja luomaan uusia työpaikkoja. Matkailuelinkeinoon panostetaan, vesi ja vehreä luonto luovat sille erinomaiset puitteet. Valtion tulee edistää kaikin keinoin rakennemuutosalueiden kehittymistä.

Oikorataa Lahdesta Mikkeliin on suunniteltu rakennettavaksi jo vuosikymmeniä. Nyt Savonrata-hanke on nostettava toimenpidelistan kärkeen ja seuraavassa valtion budjetissa on varattava rahat sen toteuttamiselle. Jyväskylä-Helsinki -välisen nopean radan toteutusta tulee jatkaa Lahti-Heinola-Muurame reitin jatkoselvityksillä ja maakuntakaavoihin tehtävillä varauksilla. Kummallekin oikoradalle on olemassa maakunnallinen ja valtakunnallinen tilaus.

*******

Heinolalaiset

Sari Volanen ja Tuomo Hiltunen

*******

Adressi tullaan luovuttamaan liikenneministerille ja antamaan tiedoksi tarvittaville tahoille.

 

http://www.keskisuomi.fi/filebank/21935-Nopea_ratayhteys_Jkl-Hki_raportti.pdf

http://www.paijat-hame.fi/easydata/customers/paijathame/files/ph_liitto/tiedottaa/12084-ksl_nora_esittely_31_1_2011.pdf

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoituksellani hyväksyn, että Sari Volanen välittää nimeni päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tuleeko korkeakoulutuksen olla maksutonta?