Jäälin jätehankkeet

Hyvä Jäälin jätehankkeista huolestunut

Tiesitkö että Punaisenladonkankaan-Vasikkasuon alue Alakyläntien ja Kuusamontien välissä on seutukunnan yleiskaavassa jätteenkäsittelyaluetta?

Tähän perustuen alueelle on suunnitteilla massiivinen, varoalueineen yli 700ha jätekeskittymä. Alue ulottuu läheltä Jylkynkankaan asuinaluetta Vasikkasuolle lähelle Jäälnjärven luoteispäätä, jonne on tulossa Toppilan jätevesipuhdistamon hajuongelmia aiheuttaneen jätelietteen käsittelyalue. Punaisenladonkangas on myös vaihtoehto Oulun Energian tuhkanläjitysalueeksi.

Suunnitelmilla on merkittävät vaikutukset asuinviihtyvyyteen, liikennemääriin ja luontoarvoihin Kuivasjärvi-Korvenkylä--Jääli välisellä alueella. Ne estävät lopullisesti tämän Ouluseudun maantieteellisessä keskustassa olevan alueen kasvun ja kehityksen.

Lähiviikkoina asiassa tehdään merkittäviä päätöksiä kaupunkiseutumme elimissä. Seuraa tilannetta kuntien verkkosivuilta ja paikallisessa mediassa. Tulemme myös järjestämään seudun muiden yhdistysten kanssa yhteistilaisuuksia asiasta.

Tämän adressin allekirjoittamalla vastustat Jäälin lähiympäristön jätehankkeita. Jos haluat jättää henkilökohtaisen mielipiteen jäteasioista, voit kirjoittaa sen tämän sivun keskustelu-palstaan (linkki ylhäällä) tai lähetä se sähköpostitse jollekin yhdistyksen hallituksen jäsenelle. Sähköpostiosoitteet ja lisätietoja jäteasoista löytyy Jäälin asukasyhdistyksen kotisivulta.

Vaikuta omalla toiminnallasi!

Jäälin asukasyhdistys ry.