Vaadimme Leenastiina Simolaa suorittamaan julkisen anteeksipyynnön Kimi Räikköselle.

Iltalehden verkkoversion Kimi Räikköstä koskeva uutisenne, otsikolla "Kimi Räikkönen tönäisi pikkutytön maahan" (21.7.2008 1:59), oli törkeää totuuden vääristelyä, jota toki kotimaisen iltapäivälehdistön osalta on osin totuttukin näkemään, joskaan ei näin tökeröllä tavalla. Annoittehan kuitenkin uutisenne "tueksi" videolinkin, josta näkyy selvästi, ettei Kimi Räikkönen koskenutkaan kyseiseen lapseen. Ammuitte itseänne siis jalkaan ihan suosiolla, siitä isot lisäpisteet toki. Mikäli olisitte katsoneet YouTube-videopalvelussa pyörivän pätkän huolellisesti, ilman järjettömän railakasta uutishakuisuutta, olisitte kenties huomanneet videolla tapahtuvan kolme asiaa, jotka nyt luettelen tapahtumisjärjestyksessä:

1) Nainen tunkee kansion Kimi Räikkösen kulkureitille.
2) Pikkulapsi juoksee kohti naisen kansiota, joka kohtaa Kimi Räikkösen vartalon.
3) Kimi Räikkönen yrittää väistää kansiota, jonka nainen itse tunkee juoksuaan jatkaneen lapsen päähän.

Näin ollen, periaatteessa voisittekin osoittaa suomalaiselle toimittajakunnalle hämmentävää suoraselkäisyyttä, ja myöntää olleenne:

1) Väärässä.
2) Hakemassa isoa juttua, faktoista välittämättä.
3) Epäreilu Kimi Räikköstä kohtaan, pyytäen samalla joko suoraan häneltä tai hänen asianhoitajaltaan anteeksi.

Vaadimmekin Leenastiina Simolalta julkista anteeksipyyntöä Kimi Räikköselle, toimittajan virheellisen, loukkaavan uutisoinnin johdosta.

MUOKKAUS: Iltalehden esitettyä muokatun uutisensa yhteydessä väitteen, jonka mukaan Iltalehden lukijat olisivat olleet, lehden keskustelupalstalla, samaa mieltä toimittajan kanssa, ja poistaen samalla uutisen yhteydestä toimittajan nimen ja yhteystiedot, tässä pieni kollaasi muistuttamaan vallinneesta todellisuudesta, johon tämäkin addressi perustuu:

Uutiskollaasi

PÄIVITYS 22. heinäkuuta 2008:

Addressiini on kertynyt nyt yli tuhat allekirjoitusta. Olen pyrkinyt pitämään asiattomuudet kurissa, poistamalla säännöllisesti addressista selkeimmin siihen kuulumattomat merkinnät. Iltalehden keskustelupalstalla on käyty toimittaja Simolan ja Iltalehden toiminnasta tiukkaa keskustelua, mutta kyseisen foorumin moderaattorit ovat harrastaneet mielivaltaista, lainvastaista sananvapauden rajoittamista, poistamalla suurimman osan Iltalehden toimintaa kritoisoineista viestiketjuista ja viesteistä. Asiaa pyritäänkin nyt painamaan unholaan rautaisella, itäsaksalaisella otteella. Oman keskustelutunnukseni kirjoitukset on poistettu kahden minuutin viiveellä, riippumatta niiden asiasisällöstä. Omasta mielestäni olen kirjoittanut asiallisesti. Koenkin Iltalehden syyllistyneen foorumillaan lainvastaiseen sananvapauden rajoittamiseen.

PÄIVITYS 23. heinäkuuta 2008:

Suuri ja mahtava Neuvost... Korjaan, suuri ja mahtava Alma Media Oyj on lainannut IP-osoiteavaruuttaan elämää suurempaan käyttöön. Kuten adressin viestiketjusta voittekin lukea, on addressit.com:n ylläpidolle lähetetty kaksi nimetöntä sähköpostia, joissa vaaditaan addressini sulkemista laittomana. Lyhyet, mutta onneksi myöskin ytimettömät, viestit eivät ylläpidon mukaan anna syytä vaadittuihin jatkotoimenpiteisiin, koskapa ylläpidon mukaan addressini on paitsi täysin laillinen, myöskin kohdistunut nimenomaisesti Simolaan toimittajana. Voin vahvistaa ylläpidon esittämän näkökannan. Addressin tarkoituksena on juurikin puuttua toimittajan vastuuseen. Mikäli mediakonsernin näkemys asiaan on, ettei joukkotiedotusvälineillä ole mitään vastuuta, niin olisin hyvin huolestunut suomalaisen joukkoviestinnän tilasta. Mitäpä sitä turhaan tutkimaan lähdemateriaaliakaan, ainahan vastuun voi vierittää muille, ja sotkun piilottaa eteisen maton alle. Sitten paikalle tulee tällainen kapinen koira kuin minä, nuuskimaan. Odottelenkin kunnon potkua kylkiluihin, eiköhän sieltä sellainenkin vielä tule.

Keltainen vallankumous    Ota yhteyttä adressin tekijään