Junaliikenne turvattava

Adressi junanliikenteen turvaamiseksi

Arvoisat hallituksen ministerit, erityisesti pääministeri Matti Vanhanen, liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen ja valtionvarainministeri Eero Heinäluoma. Arvoisat VR:n pääjohtaja Henri Kuitunen ja Ratahallintokeskuksen ylijohtaja Ossi Niemimuukko.

Me kansalaiset haluamme liikenteen sujuvan ja aikataulujen pitävän junaliikenteessä. Henkilöliikenteen luotettavuus on tarpeen, koska töihin, opiskelemaan, lääkäriin, kokouksiin ja tapaamisiin on ehdittävä ajoissa.

Liian monena päivänä kauko- ja paikallisjunaliikenne on pakkasen, lumituiskun tai yhden junan teknisten ongelmien vuoksi sekaisin. Vakavin ongelma on pääradan varressa. Riihimäellä, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Järvenpäässä, Keravalla ja Vantaalla junaliikenteen epäluotettavuus tuo kohtuutonta epävarmuutta opiskelu- ja työmatkoihin.

Nykyiset turvalaitteet, vaihteiden sulatus- ja puhdistusjärjestelmät ja junat on saatava luotettavasti toimiviksi vaativissakin sääoloissa. On pikaisesti rakennettava lisäraiteita ruuhkaisimmille rataosuuksille, kuten Keravan ja Riihimäen välille.