Vetoomus Jyrängön päiväkodin puolesta

Heinolan kaupungin talousarvioon v.2023 sisältyy esitys Jyrängön päiväkodin lakkauttamisesta 1.8.2023 alkaen. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta nyt joulukuussa.

Seuraavana lakkautusuhan alla on Jyrängön koulu.

Heinolan kaupunkiesittelyssä puhutaan miten Jyränkö on väkiluvultaan Heinolan suurin taajama, hyvin elinvoimainen ja oma koulukin löytyy. Ja nyt tästä suurimmasta taajamasta ollaan lakkauttamassa nämä päiväkodin ja koulun kaltaiset perusasiat.

Näinkin suuren asuinalueen päiväkodin (ja koulun) lakkauttamisella olisi varmasti suuri vaikutus koko asuinalueeseen ja sen yleiseen vetovoimaan, esim. suurempien perheasuntojen arvo – joita Jyrängössä on paljon - varmasti laskee ja myynti vaikeutuu, perheet hakeutuvat varmasti ensisijaisesti lähemmäs näitä palveluja.

Lakkauttamiselle olisi muitakin vaihtoehtoja - 

- remontointi - päiväkodista on laadittu sisäilmaselvitys ja sen kuntoa tutkittu, kunto on todettu tyydyttäväksi joten mistään purkukuntoisesta rakennuksesta ei ole kyse 

- yhdistäminen Jyrängön koulun kanssa yhteiseksi yksiköksi - Jyrängön koulusta on tehty myös vastaavat tutkimukset joiden tulos on tyydyttävä.

- viipaleratkaisu - kevyt rakennus, joka on nopea toteuttaa ja kiinteää rakennusta edullisempi. Viipalepäiväkodin ja/tai koulun tarvetta voi tarkastella lapsi- ja taloustilanteen mukaan esim.10 vuoden välein jolloin vältytään taloudelliselta sitoumukselta vuosikymmeniksi toisin kuin uusien pysyvien rakennusten kohdalla.

- lisäaikaa. Nyt syksyllä 2022 Jyrängön päiväkodissa on hoidossa kuutisenkymmentä lasta. Tilannetta voitaisiin tarkastella uudelleen lapsimäärän vähentyessä merkittävästi.


Jyrängön elvyttäjät    Ota yhteyttä adressin tekijään