Kannanotto: Hevosreitit mukaan/ Maastoliikuntareitistö 2030 OULU

Oulun kaupunki laatii juuri nyt Maastoliikuntareitistön 2030 -yleissuunnitelmaa, jossa määritellään vuoteen 2030 mennessä rakentuva ulkoliikuntaan soveltuva polkuverkosto. Maastoliikuntareitistö hyödyntää olemassa olevaa polkuverkostoa ja se tullaan merkitsemään ja opastamaan maastoon. Maastoliikuntareitistö sijoittuu Oulun keskeisiin kaupunkimetsiin, lisäksi reitistöön rakennetaan yhteydet etelässä Kempeleen ulkoliikuntareitistöön sekä pohjoisessa Virpiniemen ulkoilualueelle sekä idässä muun muassa Tervareitistöön. Maastoliikuntareitistö suunnitellaan lähtökohtaisesti Oulun kaupungin omistamille maa-alueille. Lisätietoa suunnittelusta
 
Me allekirjoittaneet hevosharrastajat haluamme kiinnittää huomion siihen, että myös hevosella liikkuminen otettaisiin huomioon reittien suunnittelussa. Hevosharrastukseen ja -urheiluun liittyy olennaisesti tarve ja halu liikkua tallialueiden ulkopuolella. Hevosen kanssa halutaan harrastaa luonnonläheisesti. Mielekkääksi tämän tekee mahdollisuus liikkua ratsain tai ajaen maastossa ja erilaisilla reiteillä. Mahdollisuus vaihtelevaan liikuntaan edistää myös hevosen hyvinvointia. Taajaan rakennetuilla alueilla on tarpeen varata myös siirtymäreittejä tallien välille ja talleilta sallituille maastoreiteille.
Oulun Maastoliikuntareitistö 2030 -yleissuunnitelmassa määritellään vuoteen 2030 mennessä rakentuva ulkoliikuntaan soveltuva polkuverkosto. Tätä polkuverkostoa määriteltäessä tulee ottaa huomioon myös hevosella liikkuvat, kuten reitistön suunnitelmakortilla todetaan ”Lähtökohtaisesti yhtään käyttäjäryhmää ei suljeta pois”.
 
Yleissuunnitelman laadinnassa on syytä tarkastella nykyiset reitit ja merkitä ne osaksi polkuverkostoa. Vakiintuneet alueet missä hevosilla liikutaan tulisi virallistaa ja vahvistaa osaksi verkostoa. Lisäksi uusia sallittuja reittejä tulisi saada monien tallien läheisyyteen, mistä ne vielä puuttuvat.
 
Liikkuminen eri tallien läheisyydessä maastossa sekä kulkuyhteydet talleilta maastoreiteille sekä toisille talleille tulisi varmistaa suunnittelussa. Tarvetta olisi myös pidemmille vaellusreiteille.
 
Olemme mielellämme apuna hevosreittien suunnittelussa eri alueille sekä niiden välille, ja voimme koota ryhmän asiasta kiinnostuneita kaupungin kanssa yhteisen palaveriin. Heini Iinatti, p. 040 555 1674 tai kuka tahansa allekirjoittaneista. Allekirjoituksen yhteyteen voi myös kommentoida oman lähialueensa reittitarpeita.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Heini Iinatti voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )