Kärpäsen koulun opettajan puolesta

Ennen syyslomaa tapahtui Lahden kaupungin Kärpäsen yhtenäiskoulun 8. luokan  englannintunnilla episodi, jossa oppilaat ja opettaja ottivat yhteen sanallisesti. Oppilaiden käytös oli halveksivaa, ilkkuvaa ja  törkeää opettajaa kohtaan. Oppilaat provosoivat opettajaa olemalla työskentelemättä, kiroilemalla ja kuvaamalla tilannetta kännyköillään ja lopuksi laittamalla videot YouTubeen.

Opettaja hermostui tunnilla, korotti ääntään (huusi) ja torui oppilaita. Hän kuitenkin yritti saada luokan ymmärtämään, että tunnilla valehtelemisen, kiroilemisen ja huonon käytöksen on loputtava. Muutamaa ylilyöntiä lukuunottamatta tämä opettaja todella yritti näyttää luokalle olevansa tosissaan. 

Tällainen ei voi johtaa oppilaiden voittoon, jossa opettaja saa potkut. Rehtori ei voi päätyä tällaiseen päätökseen. Se olisi selvä viesti Suomen koululaisille, että esim. tunnilla huutava opettaja voi saada potkut. Kun jo kaikki muut keinot opettajalta on viety, niin kyllä vielä ääntä pitää saada korottaa ja suuttuakin. Koulun ei tarvitse - eikä se saa - perustua oppilaiden miellyttämisele ja mielistelylle.

Mielivaltainen opettajien kohtelu oppilaiden ja vanhempien taholta - sekä rehtorin tuen puute ja oppilaiden ja vanhempien selän taakse asettuminen pitää loppua! Opettajien pitää sallia pitää työrauha niillä menetelmillä, jotka hän kunkin ryhmänsä kanssa parhaaksi näkee. Opettajan pitää saada riittävästi työsuojelullista tukea vaikeiden ryhmien kanssa.

Ja, mikä tärkeintä, oppilaita pitää rangaista silloin, kun he toimivat vastoin sääntöjä. Tällaista Kärpäsen koulun 8. lk oppitunnin kaltaista tilannetta ei saa jättää rankaisematta. 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Muutosta vaativa voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Kannattaisiko Suomen liittyä Natoon?