Käsityö- ja huoltoaloille alennettu Alv.%

Käsityö- ja huoltoalojen palveluille, kuten suutarin, hienopuusepän, soitinrakentajan, räätälin sekä polkupyörän- ja moottoriajoneuvojen huoltoon ja muille vastaaville aloille tulisi soveltaa alennettua Alv. prosenttia.

Vastaavan veroalennuksen piiriin kuuluvia käsityön palvelualoja olisivat myös kulta- ja kellosepät, erikoismaalarit, pintakäsittelijät, tatuointitaiteilijat ja monet muut vastaavat.

Tämänkaltaisten alojen yrityksiä, palveluja ja työpaikkoja ei voida korvata siirtämällä niitä paremman tuottavuuden perusteella ulkomaille.

Näiden alojen yritykset ovat usein pieniä, 1-4 hengen  yrityksiä, joiden kannattavuus on nykyisellä verotuksella todella vaikeaa.

Työstä ja sen tuotosta, joka on vuosien saatossa hankittua kädentaitoa, kokemusta ja osaamista kuuluisi jäädä suurempi osa sen taitajalle.

Sopiva Alv.% Käsityö- ja huoltoaloille olisi 14%.

 

"Suomi tarvitsee tällaisten palvelualojen pienyrittäjiä. Itsensä työllistäviä yrittäjiä on 170 000, tällä veromuutoksella taattaisiin käsityötaitojen ja -alojen säilyminen, ja kenties myös muutama tuhat uutta työpaikkaa." -Anders Liljeström, Soitinrakentaja 


Soitinrakentaja Saku Vuori    Ota yhteyttä adressin tekijään