Kätönlahden koulun yläluokkien säilymisen puolesta

Kajaanin Kätönlahden alue on voimakkaasti kasvava alue. Tällä hetkellä koulun lähistöllä rakennetaan noin 150 upouutta omakotitaloa ja lisäksi Takkarannan alueelle kaavoitettaneen vielä iso asuinalue. Koulun lähialueilla on vahva kasvupohja oppilasmäärille.

Kätönlahden koululla on esikoulu sekä koululaisia 1 - 9 -luokilla. Koululla on nyt löytynyt kosteusvaurio, minkä varjolla yläluokat aiotaan siirtää lopullisesti muihin kouluihin. Aluksi siirron sanottiin olevan tilapäinen ratkaisu. Uusin tieto on, että ensi syksynä Kätönlahden koululla seiskaluokkia aloittaa vielä, mutta jatkoa seuraaville vuosille ei ole vielä luvattu.

Kätönlahden koulun oppilaille tulee antaa mahdollisuus valita oma lähikoulu koko perusopetuksen ajaksi. Lasten koulunkäynnin helppous on yksi tärkeimmistä tekijöistä puhuttaessa perheiden arkielämän mukavuudesta ja sujuvuudesta.

Kätönlahden koulu on toimiva, monipuolinen ja luonnonläheinen koulu opetustiloineen, piha-alueineen ja miellyttävine ympäristöineen. Turvallinen ja viihtyisä kouluympäristö motivoi hyviin tuloksiin sekä koululaisia että henkilöstöä. Koulun ”takapihalle” rakennetaan lähiliikunta-alue, ladut ja kuntopolut lähtevät koulun pihasta ja kentillä on luistinradat sekä uusi kaukalo. Koulun ympärille rakennetaan kevyenliikenteenväyliä jotka johtavat koululle, ”Kouluun Keskellä Kylää”, kyläläisten yhteiselle kokoontumispaikalle, kaupunkilaisten yhteiselle harrastuspaikalle.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että 7 – 9 –luokat säilyvät Kätönlahden koululla myös tulevina vuosina.


Päivi Vaattovaara, Kätönlahden koulun vanhempainyhdistys ry    Ota yhteyttä adressin tekijään