Saimaan järvilohireitti vapaaksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Saimaan järvilohireitti vapaaksi.

Kova uistelija
Vieras

#1 Kaikki lohet verkko kalastuksta vapaaksi

22.11.2010 07:32

JOs 5 vuotta kala saisi vapaasti liikkua niin kalakannat kohenisi erittän merkittävästi

Vieras

#2 lohi vapaaksi

08.12.2010 16:20

Aika olisi vihdoin lohen kulkea luonnollisia reittejään
Iitu
Vieras

#3

07.04.2011 09:51

Kannatan! Isäni kotipaikka Palokin koskien rannalla jäi aikoinaan sen tekojärven alle joka tuli sen voimalaitoksen takia. Olisi mahtavaa jos se vaikka tällä tavalla palautuisi takaisin isälle. Saisi vielä hän nähdä rakkaan kodin!
Vetouistelija Pieliseltä
Vieras

#4 Lieksanjoki myös vapaaksi!

11.04.2011 22:12

Lieksankosken ja Pankakosken voimalaitokset myös purettava, Pielisellä suurena järvenä Kolin kupeessa suuret mahdollisuudet olla myös vetovoimainen kalastuskohde! Katsokaa esimerkkiä Ruotsin suurten järvien kalastusmatkailusta!

Vieras

#5

18.06.2011 01:09

Tämä asia pitäisi saada pikkuhiljaa vireille! Ala-Koitajokeen tulisi päästää vähintään 15kuutiota sekunnissa, ja Kaltimon ja Kuurnan voimalaitoksiin kalaportaat. Tai joutashan nuo räjäyttää kokonaan poies!

Vieras

#6

05.12.2011 00:40

Tavoite Palokin kosken palauttamisesta luonnontilaan on tärkeä koko Suomen mittakaavassa, erityisesti nyt kun lisäydinvoimaa on tulossa reippaasti. Toivottavasti tulevaisuudessa muutkin yhtä mitättömät vesivoimalat puretaan, ja saamme takaisin kerran menetetyt jokimaisemat kalakantoineen.
Järvilohelle koti

#7 Kalateillä ratkaisu

23.12.2012 09:28

Lieksanjoella ja Pielisjoella kalaportain olisi kulkuesteet ratkaistavissa. Jokien latvoilla on vielä potentiaalia lisääntymiseen. Ei puutu kuin tahtoa ja rahaa???
Lohi loikkaa

#8 Häätalo Järvilohelle

16.03.2013 23:13

Palokin koski on paras häätalo järvilohelle. Loppukoon voimala ja eläköön vapaa koski jossa lohi vielä voisi uljaana loikata ja vapaa vääntää.
Lohi loikkaa

#9 Re: Matkailuvaltti

16.03.2013 23:16

#6: -

Pienet sisäjärvikosket ovat huomattavasti merkittävämpiä virkistyskalastus- ja matkailukäytössä kuin pieniä vesimyllyjä pyörittämässä.


Vieras

#10

10.04.2013 10:00

markku ulmanen
seppo lavikainen
Adressin tekijä

#11 Halusta nää on kiinni

05.07.2013 10:23

Kirjoitin n. vuosi sitten Uuden Suomen blogiin juttua Koitajoesta. http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108934-pohjois-karjalaan-hopeakaivos

Pahoittelen, kun alusta teki tepposet ja kappalejako katosi, mutta asia siitä selviää.


Vieras

#12

05.07.2013 10:35

Tsemppiä adressin luojille!
vieras

#13 Talvivaaran uraani sekä kemikaalit tuhoaa Saimaan

05.07.2013 16:57


Kaikkien Suomalaisten on nyt herättävä taisteluun
uraanikaivos Talvivaaran lopettamiseksi.
Uraanikaivos Talvivaara tuhoaa suomen kaksi vesistöä.
On hyvä aina muistaa,uraani on vesiliokoinen ,tappava Myrkky !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.07.2013 20:35


vieras

#15 Uraanikemikaali kaivos tuhoaa Saimaankin vesistöt

07.07.2013 05:36


Kirjoittakaa alle adressi : Vesistöjen Puolesta -Stop Talvivaara !
Uraani kaivos Talvivaara tuhoaa Oulujärven sekä Kymijoen vesistöt
hitaasti mutta varmasti !
Kaikki mukaan taistelemaan puhtaiden vesistöjen puolesta.
Talvivaaran tukijat ovat Suomen Kemikaali Ameja ! !!
Vesistöt olivat ennen valtion Suojeluksessa ,,,Nyt on roistot vallassa
jotka ovat rahasta tuhoamaan kaiken elollisen !
Nyt miekat ylös ,kaikkialla Suomenmaassa .
Nämä ovat ihmisen viimmeisiä tekoja ,tuhota vesistöt sekä pohjavedet.


Vieras

#16

03.12.2013 13:03

Olen seurannut huolestuneena saimaan järvilohen kamppailua sukupuuttoa vastaan. Haluan, että vaelluskalakannat elpyisivät koko Suomen vesistöissä elinvoimaisiksi.
amfeta

#17 En allekirjoita

18.02.2014 18:14

Älkää ny viittikö hei ituhipit pelleillä.
Puhdas imagosähkö eli vesivoima on parasta ja täysin saasteetonta luonnolle.
Tommonen kalalaji on saapunut elinkiertonsa loppuu kuitenkin eikä siitä koskaan ole ollut hyötykalaksi.
Elämän puolesta Ydinvoimaa vastaan

#18 Rakennetaan Uusiutuvaa energiaa kuten tuulivoimaa

11.03.2014 04:28


Ydinvoimalat kieltoon sekä alasajoon Suomessa kuten Saksassa !

Uraanivoimalat on Rikos kaikkea elämää kohtaan.

Suomen kansan valtava enemmistö vastustaa Uraanivoimaa ,joten NIIDEN AIKA ON OHI !
seppo lavikainen
Adressin tekijä

#19 Tonni Täynnä!

11.03.2014 21:03

TONNI TÄYNNÄ!11.03.2014 22:24 Muokkaa
Kiitokset kaikille jo tähän mennessä allekirjoittaneille! Lupasin alkaa käymään keskustelua Palokin voimalaitoksen omistajan kanssa, sekä kalatalouskeskuksen ja maa- ja metsätalousministeriön välillä, mikäli 1000 allekirjoittajaa adressille löytyy. Nyt se on saavutettu! KIITOS! Ja se kuuluu teille.

Minulla on ollut mukavasti aikaa miettiä kuinka Palokin voimalan aiheuttamat haitat voidaan väistää joko purkamalla voimala tai rakentamalla "ohituskaista" kutualueilleen pyrkiville lohille, taimenille ja muillekkin viimeisille luonnostaan lisääntyville kaloille. Olen hyvin toiveikas ideoineni ja uskon lujasti siihen, että esittämäni mallit tulee kiinnostamaan myös muita vesivoimayhtiöitä.

Avasin tämän adressin jo liki 4 vuotta sitten Huhtikuussa 2010 ja viime aikoina erittäin uhanalaisen Saimaan järvilohen puolesta huolestuneet on mielestäni ansainnut kunniamaininnan. Yksi heistä on ehdottomasti Jasper Pääkkönen.

Jasper & Co. ovat vapaehtoistoimillaan nostaneet nämä asiat julkisuuteen ja median puheenaiheeksi. Ilman meidän tavallisten harrastajakalastajien ja kalakannoista yleensäkin huolestuneiden tukea eivät hekään pärjää markkinatalouden hallitessa. Viimeisin Jasperin ansaitsema kiitos on katsottavissa: http://areena.yle.fi/tv/2172430

Hieman henkilökohtaista mielipidettäni raottaen:

Vesivoimaa ei ole mielestäni syytä yleisesti paheksua, vaan se tulisi nähdä yhtenä puhtaimmista ja tehokkaimmista tavoista tuottaa energiaa- myös sinun tarpeisiin. Kysymyhän on vain siitä, kuinka ympäristöä kunnioittaen nämä voimayhtiöt haluavat sen tuottaa ja myös myydä asiakkailleen! Kuluttaja on loppupelissä se joka siihen eniten vaikuttaa.

Kun kysymyksessä on yritys, niin on aivan selvää, että yrityksen tavoitteena on maksimoida tuotto. Vastaavasti tuon voiton yrityksille maksaa kuluttajat. Tässä yhtälössä olemmekin sitten saavuttaneet pisteen, jossa meillä kuluttajilla on mahdollisuus vaikuttaa myös tuohon tapaan, kuinka kestävästi voimayhtiöt energiansa tuottavat ja myyvät. Meillä huolestuneilla on myös monta muuta tapaa vaikuttaa ja yksi niistä on projectfishrun.fi

Adressiin osallistuneille haluan tiedottaa, että oma tapani vaikuttaa on pyrkimys palauttaa luonnollisesti lisäänyvien kalakantojen kutupaikat ja pääsy näille paikoille. Sydämmen asianani on Saimaan järvilohi ja sen luontaisen lisääntymisen palauttaminen. Kohteita olen valinnut 3 ja aikarajaksi olen asettanut oman elinkaareni loppuosan. Enon- ja Ilomantsin alueelle jakautuva Ala-Koitajoki on 1. tavoite. Toisena on Palokin voimalaitoksen ohitus ja Vaikkojoen luonnontilassa olevat yli 20 hehtaaria alkuperäisiä kutualueita, sekä kolmantena Joensuun kaupungin alueella sijaitsevat Utrankoskien ennallistaminen.

Tässäpä sitä yhdelle "kalahullulle" elämän sarkaa :) - onneksi ei tarvitse olla yksin!

Wattenfallin juoksutuksista syksyllä tekemäni tutkintapyyntö Ala-Koitajoella: http://yle.fi/uutiset/vattenfallin_juoksutuksista_poliisille_tutkintapyynto/6966527

,ei tutkijan mielestä ylittänyt tutkintakynnystä siltä osin, että Wattenfall olisi rikkonut lupaehtojaan, mutta asia on vielä kesken, sillä tutkintapyynnössäni en sanallakaan maininnut selvittämään Wattenfallin lupaehtoja säännöstellä Koitereen pintaa, vaan selvittämään onko kyseessä ympäristörikos. Odottelen edelleen esitutkintapöytäkirjaa, eikä tämä jää tähän! Laitan tähän vielä alkuperäisen tutkintapyyntöni, että jokainen asiasta kiinnostunut voi nähdä mitä pyysin selvittämään:

TUTKINTAPYYNTÖ ESITUTKINTAVIRANOMAISELLE

Asia

Ilmoitus esitutkintaviranomaiselle Ala-Koitajoella tapahtuneesta Vattenfall Oy:n ohijuoksutuksesta. Wattenfall Oy:n ohijuoksutukset tuhosivat äärimmäisen uhanalaisen järvilohen kutupesiä Pohjois-Karjalan Ala-Koitajoella. Veden juoksutusta Ala-Koitajokeen nostettiin 21.11. neljästä kuutiosta peräti kahteenkymmeneen kuutioon sekunnissa Vattenfall Oy:n toimesta, jolloin kutupesät tuhoutuivat. Ala-Koitajokeen on syksyn aikana muun muassa istutettu kutuvalmiita lohia, joista ainakin osa ehti onnistuneesti kutea jokeen.

Toimenpidepyyntö

Pyydämme poliisia suorittamaan esitutkinnan sen selvittämiseksi, onko Vattenfall Oy toiminut lainvastaisesti. Pyydän poliisia selvittämään 21.11.2013 Hiiskosken padon alapuolisessa Ala-Koitajoessa tapahtuneen onnettomuuden syyn ja liittyykö onnettomuuteen mahdollisesti tahallinen tai tuottamuksellinen teko tai laiminlyönti, joka rikkoo Ympäristölakia. (Lain mukaan yritysten pitää hakea lupa sellaisiin toimiin, jotka huonosti suunniteltuina voivat vahingoittaa ympäristöä). Asia on kiireellinen syyteoikeuden vanhenemisen takia.

Asian ilmitulo

Asia on tullut ilmi RKTL:n tutkimuksissa Hiiskosken alapuolisissa pintasukelluksissa muutama päivä tapahtuman jälkeen, joissa on todettu kutupesien tuhoutuneen voimakkaan virran huuhtoessa kutupesät rikki.

Havaittu lainvastaisuus

Asiassa on toimittu vastoin ympäristönsuojelulakia mitä ympäristörikoksista on säädetty mm. 5§ ja mahdollisesti myös vastoin luonnonsuojelulakia ja pyydän viranomaista selvittämään myös mahdolliset muut rikkeet.

Vahingonkärsijät

Toimilla on aiheutettu vakavaa haittaa erittäin uhanalaisen Saimaan järvilohen tulevaisuudelle selvitä takaisin luonnonvaraiseksi kannaksi. Vahingon laajuus käsittää koko Vuoksen vesistöalueen, sen ranta-asukaat, harrastaja kalastajat,
ammatti kalastajat, matkailuelinkeinon ja Saimaan järvilohen palauttamiseksi tomivat
tahot, sekä järjestöt ja vapaehtoiset toimijat.

Asian merkitys

Mielestämme asialla on hyvin laaja yhteiskunnallinen merkitys kaikkien hyvinvoinnin, oikeuksien ja erittäin uhanalaiseksi luokitellun Saimaan järvilohen
tulevaisuuden kannalta. On myös huomioitava, että ympäristörikoksiin liittyy usen myös talousrikollisuus- tai vastaavasti ympäristön tuhoamisella ja sen luonnollisen jatkumon tuhoamisesta saatava taloudellinen hyöty.

Liitteitä tapahtumien kulusta, havainnoista, yleisöilmoituksista, näytteistä ja vahinkojen laajuudesta toimitamme niiden valmistuessa ja pyydettäessä.

Polvijärvi 03.12.2013

Seppo Lavikainen - Polvijärven kunnanhallituksen jäsen, harrastaja kalastaja


Kari Kulmala - liikkuva poliisi, ylikonstaapeli, harrastaja kalastaja, varakansanedustaja RääkkyläNoh, edetään sopimalla, mutta kaikkea ei voi katsoa loputtomasti läpi sormien.

t. Seppo Lavikainen
seppo lavikainen
Adressin tekijä

#20 Re: Tonni Täynnä!

11.03.2014 21:04


Vieras

#21

12.03.2014 06:00

Pidetään peukkuja.
Totuutta ei voi lahjoa,,,,!

#22 Ydinvoimaloita ei enää koskaan yhtään Suomeen !

12.03.2014 13:39


Uraanivoimalat ovat Ympäristö Terroristista toimintaa,

joka tuhoaa vesistöt sekä pohjavedet sekä tuo valtavasti syöpiä ihmisiin.
Tuottaa vielä ikuisesti Tappavaa Uraanimyrkkyä ,jota ei ihminen hallitse !
Uusiutuva energia käyttöön myös Suomessa,     Saksa päätti luopua kaikista ydinvoimaloistaan
sekä otti käyttöön uusiutuvan energian ,tuli 340.000 uutta työpaikkaa !
Ydinvoimaa ajaa lahjova ,lopparijoukko joiden paikka on kaltereiden takana !

Ympäristö rikolliset telkien taa vaikka kansan toimesta,mitta on nyt täysi

#23 Uraanikaivos Talvivaara kiinni ja Helvetin nopeasti ,muuten käy hullusti.

12.03.2014 13:52


Oulu järven sekä Vuoksen vesistö ollaan tuhoamassa Uraanikaivos Talvivaaran toimesta !
Jos ei muu auta on perustettava ,kodin turva joukot jotka ottaa vallan,sekä jakaa tuomioita !
Näille Ympäristö Terroristeille,joita ei näytä voimassa olevat lait koskevan.
On perustettava jotain sellaista jota ei Suomessa ole ennnen nähty.
peku

#24 Re: Tonni Täynnä!

18.03.2014 06:17

#19: seppo lavikainen - Tonni Täynnä!

äänestetään rahoillamme ja pyritään siihen että kukaan ei osta sähköä sellaisilta yhtiöiltä jotka käyttävät vesivoimaa energiantuotannossa rakentamatta kunnollisia kalaportaita, esim. Vattenfallin kanssa en halua olla missään tekemisissä heidän vastuuttoman käyttäytymisen johdosta. Raha se on mikä ratkaisee ja saa pahimmankin jäärän pään kääntymään

Koko maanlaajuinen ongelma!

#25 Muuitaman kymmenen raha ei ratkaise vaan tiedottaminen asiasta.

19.03.2014 06:25

Saimaassa on jäljellä Suomen ainoa luontainen ns. reliktijärvilohi, joka on entisaikoina jäänyt Saimaan vesistöön "loukkuun". Vesivoimalaitoksien, tehtaiden ja maatalouden-karjankasvatuksen aiheuttama luontaisten kutujokien tuhoaminen olisi estettävä. Tämä on erityisen tärkeää myös muissa vesistöissä; niin merissä kuin järvissä. Myös luontainen järvitaimen on erittäin uhanalainen ja kuollut jo sukupuuttoon monilla järvillä. Istutettu lohikala ei jatka sukua monista syistä. Kutujoet on tuhottu, jäljellä olevien kutujokien edustat verkotettu. Niiden kunnostamiseen tarvitaan paljon eri intressien voimavaroja, ennenkuin on liian myöhäistä. Jasper Pääkköselle kiitokset, kun sait "puupää-päättäjien" puurattaat pyörimään vähän parempaan suuntaan.. Ja muutenkin järvien saastumiseen pitäisi puuttua. Jos aloitetaan Päijänteestä, niin pahimmasta saastuttajasta aloitetaan eli Yhtyneiden Kaipolan- ja Jämsänkosken-paperitehtaat ovat välinpitämättömällä toiminnallaan, piittaamattomuudellaan täyttäneet paperikuonallaan-, liimallaan- elohopeallaan - ja raskasmetalleihin lukeutuvilla aineilla (Mitattu pitoisuudet-ja kalakuolemat Pohjois-Päijänteellä -80 luvulta asti.) virkistyskäyttöön lukeutuvia alueita: Jämsänjoen-Tiirinselän-Lehtiselän-Souselän-Vanhanselän-alueelta. Tämän jälkeen Yhtyneet paperitehtaat ovat aina istuttaneet velvoteistutuksia ja Olkkolanlahdella talvisin laskeneet mömmönsä Päijänteeseen, jos eivät ole jääneet kiinni +50 asteisesta vedestä Olkkolanlahdella.. Te-keskus on myös tehnyt hyvän diilin paikallisten Pohjois-Päijänteen sala-ammattikalastajien kanssa.