Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta.

Juhani Starczewski
Jyväskylä

#1 Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että hän noudattaa sinun sanaasi.

16.05.2010 21:52

Sananlaskut:
22:6 Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea.


SANANLASKUT 2
1. Poikani, jos sinä otat minun sanani varteen ja kätket mieleesi minun
käskyni,
2. niin että herkistät korvasi viisaudelle ja taivutat sydämesi taitoon -
3. niin, jos kutsut ymmärrystä ja ääneesi huudat taitoa,
4. jos haet sitä kuin hopeata ja etsit sitä kuin aarretta,
5. silloin pääset ymmärtämään Herran pelon ja löydät Jumalan tuntemisen.
6. Sillä Herra antaa viisautta, hänen suustansa lähtee tieto ja taito.
7. Oikeamielisille hänellä on tallella pelastus, kilpi nuhteettomasti vaeltaville,
8. niin että hän suojaa oikeuden polut ja varjelee hurskaittensa tien.
9. Silloin ymmärrät vanhurskauden ja oikeuden ja vilpittömyyden - hyvyyden tien kaiken;
10. sillä viisaus tulee sydämeesi, ja tieto tulee sielullesi suloiseksi,
11. taidollisuus on sinua varjeleva ja ymmärrys suojeleva sinut.
Juho Taskila
Ii

#2

18.05.2010 08:15

Mielestäni uskonto voisi jäädä valinnaiseksi aineeksi yläasteelle ja lukioon. Ala-asteella käytäisiin läpi pääasiassa eri juhlapäivien merkitykset, jos sitäkään, jotta tällainen 'yleissivistävä' aspekti olisi esillä.
Televisio kyllä opettaa lapset muuten tietämään joulun kokis-jeesuksen ja pääsiäisen suklaamuna-jeesuksen.
Lisäksi noitavainot ja miekkakäännytys saisivat olla tärkeinä asioina esillä uskonnon tunneilla. Miekkakäännytys etenkin, siksihän tämäkin adressi on täällä.
Toni Eronen
Helsinki

#3 Taskilalle

18.05.2010 15:37

Kiitos mielipiteestäsi. Toivotaan että kirkkohistoria tulee jälkipolville paljon tutummaksi kuin opettajillesi. Sinulle toivotan mielenkiintoisia lukuhetkiä niin wikipediassa kuin kirjastossakin. :) Tästä on hyvä aloittaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
Eemu Bertling
Tampere

#4

21.05.2010 17:49

Yleissivistävä uskonnon opetus pitää kouluissa säilyä. Koululaisille pitää kertoa uskontojen eroista, levinneisyydestä, historiasta ja uskontoihin liittyvistä tavoista siinä missä muistakin jokapäiväisistä aiheista. Mutta kaikkea muuta adressissa esitettyjä asioita vastustan, eli en voi allekirjoittaa.
Markku Ollikainen
Japani

#5 Hyvaa elamaa hyvalla maailmankuvalla ja arvoilla

24.05.2010 18:17

Suomalaiset ovat saaneet nauttia maailman vertailussa hyvasta elamasta. Viime vuonna englantilainen tutkimuslaitos Legatum Institute totesi Suomen parhaimmaksi paikaksi asua. Tahan on omat selkeat syynsa.

Maailmalla on monia valtioita ja niissa viela enemman erilaista elamaa. Matkailu maailmalla avartaa nakemaan erilaisten maailmankuvien ja niihin perustuvien arvojen vaikutukset yksiloiden ja heista muodostuvien yhteisojen elamaan. Eri tasoisesti sekasortoiset kansakunnat karsivat ennen kaikkea suppean maailmankasityksen vaikeuksista, elaman knowhown puutteesta. Elaman kokonaisuutta varten tarvittavia tasapainoisia johtopaatoksia ei voi tehda, koska noihin johtopaatoksiin tarvittavaa materiaalia ei anneta/saada.
Maailmalla olevat diktatuurit ovat usein myos tiedonvalityksellisia diktatuureja. Kansalaisille ei anneta kuin vallanpitajien haluamaa, haluttuihin johtopaatoksiin johtavaa tietoa. Ihmisia kontrolloidaan ja manipuloidaan tiedon maaralla ja sen selityksilla. Tieto on valtaa ja sita myos kaytetaan vallankayton valineena - jopa myos niin sanotuissa demokratioissa! Vaikka samaan aikaan julistetaan vapautta ja oikeuksia.
Itse asiassa suurin ihmisoikeus on tietaa kokonaisvaltaisesti kaikki elamaa koskeva ja siksi siina tarvittava tieto!

On vain kerta toisensa jalkeen ihmeteltava, ettei suomalainen liberaali "uudistaja" ole oppinut mitaan historiasta. Naapurimme Neuvostoliitto aikanaan lahti nyt Suomessa esiteltavalle tielle. Ateistinen, uskonnosta vapaa kasvatus, oikeastaan manipulaatio teki 70 vuoden aikana tehtavansa: tana paivana tuota valtiota ei enaa ole. Kansakunta sortui utopiansa uhrina, vieden naissa kokeiluissa monia ennen aikaiseen hautaan. Venajan johtajilla on taysi tyo hoitaa kansaa, josta jopa puolet karsii alkoholismista, joka taas on elaman toivottomuuden, merkityksettomyyden merkki. Toisaalta uskonnollisuus on nousussa, koska nyt nahdaan tuon sisaisen sydamen kasvun merkitys ja tarve.

Kreikkalaisen rationalismin, ihmiskeskeisen jarkeilyn tieta vaeltaneet uljaan uuden Euroopan rakentajat ovat myos taas uuden konkurssin edessa. Etela-eurooppalainen hulluttelu ranskalaisine vallankumouksineen ja saksalaisinen hitlereineen, puhumattakaan nyt puheena olevista talousvaikeuksista Kreikka taas paalupaikalla on varmaan viela tuoreessa muistissa. Historian valossa ihmiskeskeisen ja -uskoisen liberalismin tie on jo kuljettu loppuun kahden maailmansodan konkurssin loppuhuipentuman kautta. Ihminen ei ole niin viisas kuin haluaa uskoa. Mutta...kuuluisan ateistin Richard Dawkinsin sanoja lainaten: Ateisti haluaa olla myos intellektuaalisesti tyytyvainen, joten han haluaa Jumalan pois kuvioista. Siksi evoluution on oltava totta, vaikka vakisin.

Amerikkalaiset karsivat samoista ongelmista. Jumalan ja valtion hallinnon erottaminen toisistaan steriilisti on tavoite, johon ateistinen liberalismi pyrkii kovalla kadella. Jumalan, Raamatun ohjeiden hallinnasta eroaminen valitettavasti tarkoittaa myos eroa Jumalan luomasta elamasta itsestaan, jonka seurauksena tapahtuu kansakunnan alasajo viimeistaan muutaman sukupolven viiveella. Ihminen ei taida koskaan oppia historiasta, joten saa rangaistuksekseen toistaa sen.
Jumala loi taivaan ja maan, hallitsee luomakuntaansa suvereenisti, joten Hanen ei tarvitse hypata ihmisen huutaessa absoluuttisia "oikeuksiaan". Toivottavasti suomalaisssa poliitikoissa loytyy tata samaa korkeatasoista valtiomiestason ryhtia joskus havaittavissa olevan poliittisten palvelujen tarjoaja eniten maksavalle -mentaliteetin sijaan.
Pienen ihmisen omavaltaisuus ei tosiasissa muuta mitaan muuta kuin asianomaisen kapinahenkisen yksilon kohtalon. Huonolla johtajalla on tietysti huono vaikutus omaa elamaa kauemmaksikin, kuten esimerkiksi diktaattoreista voidaan oppia.

Raamattu on antanut, antaa kokonaisvaltaisen maailmankuvallisen kasityksen elamasta. Siita kertoo esimerkiksi pohjoiseurooppalaisen elaman menestys, vaikka sita on ajettu ja nyt siis halutaan edelleen ajaa alas uskonnosta vapaan lumouksen vallassa.
Toivon, etta suomalaiset paattajat eivat anna muun maailman hullutusten hairita tyotaan Suomen pitkajanteiseksi menestykseksi.
Kristilliset juuret kunniaan - vain mieleton alkaa sorkkimaan ja muuttamaan hyvaa, toimivaa, maailman parhaaksi arvioitua systeemia.
Jarko Häkkinen
Anttola

#6 Ajan haasteisiin on vastattava

28.05.2010 21:59

Nykyisessä kansainvälistyvässä maailmassa uskonnollisen sivistyksen merkitys kasvaa jatkuvasti. Sen tähden muualla maailmassa ollaan yleisesti lisäämässä uskontokasvatusta. Suomalainen uskonnonopetus on tällä hetkellä laadullisesti maailman huippua, siitä kannattaa pitää kiinni.
Reijo & Satu Nissinen
Vieras

#7 Hyvä asia

30.05.2010 17:04

Hyvän asian puolesta laitetaan aina nimi adressiin:-)

Baron Leonard Mariefors / Dimi Sefanja

#8 Uskonnonopetuksen puolesta

30.05.2010 21:09

Shalom!

Allekirjoitin juuri adressin Suomen uskonnonopetuksen puolesta, että ottaisivat muutoskaavailuissaan huomioon perinteemme kristittynä valtiona, kansana ja uskovina, jotka tahdomme uskonnonopetuksen edelleen jatkuvan Suomen kouluissa, koska se on meille suomalaisille kansakuntana ja Jeesukseen uskovina tärkeää.

Henkilökohtaisesti en tahtoisi, että päättäjät korkeissa viroissan muutaisivat tämän rakkaan Suomemme joksikin mitä se ei ole, enkä tahtoisi, että esim. muslimit päättäisivät - aiheuttaisivat muutoksia epäkristilliseen suuntaan, että lapsemme ja lapsenlapsemme voivat edelleenkin laulaa Suvivirttä koulun kevätjuhlassa jne.

Muutoin meidän on kohta tarkistettava kompassista ilmansuuntaa Mekkaan tms. johon kohdistaisimme rukouksemme, emmekä voisi julkisesti tulevaisuudessa suunnata rukouksiamme Jeesukselle, Taivaan Isälle...

Huolestuttavia toimia kristillisyyden kitkemiseksi on nähtävissä läpi Läntisen maailman ja myös täällä Suomessamme.

Antakaamme äänemme kuulua, nyt kun se ei ole vielä liian myöhäistä!

Siunausta!

Herra kanssanne! Aahhen Deuleha!

Ateisti92
Vieras

#9 Ei ei ei...

31.05.2010 10:14

Hyvä idea tuo uskonnonopetuksen lakkauttaminen, olihan jo aikakin. Ovatko sitten hindut tai muslimit pahoja, ja joutuvat helvetin tuleen kärvistymään, kun eivät usko meidän kristittyjen Jumalaan?

Perttu Pulkkinen
Vieras

#10 Ilman muuta

31.05.2010 11:29

Kristilliset arvot, usko, lähimmäisen rakkaus, raittius, perhe, auttaminen, rehellisyys, jne jne. ovat ilman muuta mielestäni erittäin tärkeitä ja meidän kannattaisi taas innostua ja palaa niitten edistämisessä!

Uskon ei tarvitse olla ahdistunutta pohtimista, vaan rokkaavaa, myönteistä olemista ja tekemistä! Usko on jees!

Mitä tulee hinduihin ja muslimeihin (edellinen kommentoija), väittäisin, että elämäniloisen, tervehenkisen uskon sisäpuolelta asiaa katsoessaan kokee, että Jumala vaan jotenkin hoitaa ja pohtii kaikki asiat, ja "helvetin välttelemisestä" ei olekaan kyse. Kun taas ahdistuneesta, suorittavasta uskosta käsin asiat vaikuttavat vain huonolta: olis pakko evankelioida, olis pakko käännyttää, voi voi.

Toimivan uskon todellinen olemus on kuin hyvä rock'n roll, sitä ei voi vastustaa. Siksi sitä ei tarvitse edes tuputtaa. Kuuntelin kerran keikka-alueen aidan takaa Hanoi Rocksin laulavan Come on the rising wind..jne.. kerran, ja sekin oli minulle uskovana hengellinen kokemus...

http://perttupulkkinen.wordpress.com

kesäheinä

#11

31.05.2010 19:27

kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Auvo Karsikas
Vieras

#12 Kristilliset arvot kouluopetuksessa

31.05.2010 22:00

En ole varma, onko nykyinen kouluopetus riittävästi

sitoutunut kristillisiin arvoihin!

Vieras
Vieras

#13 Re: Kristilliset arvot kouluopetuksessa

31.05.2010 22:00

Olevainen
Vieras

#14 Uskonnon opetus

01.06.2010 11:41

Aiheen mukaisesti tulee säilyttää vähintäänkin entisellä tasolla, tai paremmalla Raamattuun perustuvalla opetuksella. Myös opettajiksi esm. helluntaiseurakuntaan kuuluvat opettamaan, vaihtoehtoisesti luterilaisuuden yksipuolisuuden välttämiseksi. On tärkeää, että Sanan siemen kylvetään jo lapsuudessa, ja että sinne ei patoudu pelkästään luterilaisuus, joka sisinänsä ei myötäile Raamattua puhtaasti. Lapsille olisi tärkeää saada oikeaa infoa Raamatusta, ja sitä ei lutherinoppi sellaisenaan anna!

Jeesus on rakkaus
Vieras

#15 Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen

01.06.2010 14:08

Uskonnon opetuksessa pitäisi tulla esille selkeästi uskonnon ja henkilökohtaisen uskon ero, kirkkokunnalla ei ole väliä.  Tietysti jos  uskonnonopettaja ei ole uudestisyntynyt uskova,  niin hänen on vaikea opettaa asioita mitä ei itsekään ole kokenut todeksi omassa elämässään. Uskonnollisuudesta ei ole mitään hyötyä se on ahdistavaa. Mutta Jeesuksen Kristuksen henkilökohtainen tunteminen antaa todellisen elämän. Rauha, ilon, toivon ja voiman elää vaikeissakin elämän tilanteissa. Lapset kannattaa jo pienenä opettaa rukoilemaan ja turvautumaan Jeesukseen. Lapsi on niin aito ja hänen on helppo uskoa Jeesukseen kun aikuinen hänelle kertoo Jeesuksesta. Uskovia uskonnonopettajia kannattaa rukoilla kouluihin. Suomi kuuluu Kristukselle ! Lapsen ja nuoren oikeus on kuulla Jeesuksesta ja oppia raamatusta. Koulu on siihen yksi  hyvä paikka kun uskonnonopetus toteutetaan raamatun mukaan.  

Hannu Varhi
Vieras

#16 Kristilliset arvot ja uskonnonopetus

01.06.2010 16:53

Kertakaikkiaan on asioita joista ei pidä luopua enkä puhu nyt Turun sinapista, vaan koko siitä kulttuuriperimästä joka meillä vielä on. Nyt on aika puhua ja toimia, kun sitä ei ole vielä menetetty!

Kokenut kasvattaja
Vieras

#17 Hyvän asian puolesta

01.06.2010 18:29

Olisi hienoa jos näi voisimme vaikuttaa päättäjiimme. onhan kristillinen koulukasvatus ollut maassamme vuosisatainen perinne. Emme kai halua tämän päivän lasten kasvaa tietämättöminä, ainoasta turvasta joka meillä kristityillä on.

Taivaan Isän syli ja Hänen luokseen voi mennä rukouksissa aina iloineen ja murheineen. Jos emme opeta lapsillemme tätä mahdollisuutta ja opeta rukoilemaan, heillä ei ole mitään turvaa maailman myrskyissä. Siksi pyritään vaikuttamaan päättäjiin, että he näkisivät kristinuskon tuoman pohjan elämässä, joka vaikuttaa kaikilla elämän osa-alueilla myönteisesti. Tasapainoinen aikuinen syntyy kodin ja koulun yhteistyössä, missä kristilliset arvot ovat etusijalla.

 

 

Mummeli Pirkanmaalta
Vieras

#18 Adressi kritill.arvojen...

01.06.2010 19:35

Keskustelin tässä hilljattain 10-vuotiaan lapsenlapseni kanssa. Hän tiedusteli, olinko kuullut, että uskonnonopetusta aiotaan kouluissa lopettaa. Tuohtuneena hän totesi, että jos tällaista vielä puhutaan, kun hän on aikuinen, hän aikoo puuttua asiaan. Hänen mielestään uskonto on paras aine koulussa.

Itse olen sitä mieltä, että kritillisten arvojen rapautuminen tässä yhteiskunnassa näkyy jo nyt lasten ja nuorten pahoinvointina. Jos kohta ei kouluissa opeteta kristillistä etiikkaa ja moraalia, niin missä sitten? Kodeissa ei useinkaan ole enää  edes kristillistä tapakäyttäytymisen opetusta, kuten oli omassa lapsuudessani, vaikka perheeni ei ollutkaan ns. uskovainen.

Jani Lindroos
Vieras

#19

01.06.2010 23:53

Jos haluamme pitää vielä kristillisiä arvoja kouluissamme ja yleisesti vapaasti esillä, meidän on annettava äänemme kuulua ja toimittava aktiivisesti asian puolesta, kukin tahollamme ja tarvittaessa yhdessä.

Markku Similä
Vieras

#20 Lisää uskonnonopetusta kouluihin !

02.06.2010 19:38

Kristillisten arvojen opetuksen laiminlyöminen näkyy yhteiskunnassa moraalin rappeutumisena. Hyviä esimerkkejä kristillisten arvojen kieltämisestä ovat Pohjois Korea ja Kiina. Katsoin muutama päivä sitten videoklipin ateistien paratiisista, eli Kiinasta. Vieläkin järkyttää ja puistattaa tuon videon sisältö. Pikkulapsia ja abortoituja sikiöitä syötiin (kannipalismia) seksuaalisen kyvykkyyden parantumisen nimissä...

Ipa Kinnari.
Vieras

#21 Uskonto ja sen arvot.

02.06.2010 20:38

Uskonnon opetus on erittäin tärkeä ja on kuulunut jo Suomen perusopetukseen vuosikaudet. Miksi se nyt poistettaisiin. Samalla tavalla pitäs kieltää muut uskonnot jos ei Kristinuskoa saa opettaa. Ei ole muuta mahdollisuutte edes päästä taivaaseen kuin uskomalla Jeeuksen lunastustyöhön. Sitä ei saa poistaa.

Eero Vuorela
VANTAA

#22 Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

03.06.2010 00:01

Uskontojen opetus on siirrettävä erillaisten muiden aate uskojen kanssa historian opetuksen yhteyteen. Uskonnon opetusta tai muunkaan HuuHaan opetusta ei pidä verovaroin tehdä.

Fasismi, Islam, Kommunismi, Sionismi, Kaptitalismi, Kristinusko ja muut ääri uskomukset, ovat vaikuttaneet pajon maailmaamme ja pääasiassa negatiivisella tavalla... ja kaikki nuo uskomukset ja aatteet ovat muuttuneet ajan hampaissa.

Vieras

#23 Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

03.06.2010 00:09

#22: Eero Vuorela - Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

Unohdit Eero kiihkossasi evolutionismin ja ateismin uskontojen joukosta... Totta kai niidenkin opetus on tasapuolisuuden nimessä kiellettävä, eikö niin ?

Eero Vuorela
VANTAA

#24 Re: Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

03.06.2010 00:18

#23: Vieras - Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

Evolutio on biologianopetuksen yhteyteen kuuluva fakta ja ateismi on pelkkä uskomus kuten muutkin uskonnot ja aatteet...

SEPPO TEKKALA
Vieras

#25

03.06.2010 08:06

HYVÄ ETTÄ TARTUTAAN ASIOIHIN ENNENKUIN ON LIIAN MYÖHÄISTÄ. EMME SAA MENETTÄÄ NOUSEVAA SUKUPOLVEA.