Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta.

KEIJO GRÖNFORS
Vieras

#151 RUKOUSPYYNTÖ

05.08.2010 21:56

RUKOUSPYYNTÖ ETTÄ HERRA ILMESTYIS JOKA IHMISEN KOHDALLA NIIN ETTÄ TULISIVAT TUNTEE ELÄVÄN JUMALAN POJAN JEESUKSEN KRISTUKSEN MEIDÄN HERRAMME JA ETTÄ JUMALAN SANA MENISI ETEENPÄIN KAIKKIALLA MAAILMASSA JA ETTÄ KAIKKI PAHAN JUONET JOKA YDITTÄÄ ESTÄÄ JUMALAN SANAA RAUKEAISI TYHJÄÄN JA KAIKKI JUMALAN OMAT SAISI LEPÄÄ HERRASSA MYRSKYJENKIN KESKELLÄ... AAMEN


Vieras

#152 kuunnelkaa näitä viisaita sanoja....

05.08.2010 22:11

Myyryläinen
Vieras

#153 Miksi?

06.08.2010 09:47

Sirpa T. (148.) kaipaa lapsille uskonnonopetusta kouluissa jollei sitä vanhemmat halua antaa.  Miksi?  Eikö uskonnonopetusta ole perusteltu juuri sillä, että vanhempien tahto toteutuisi ja vanhemppien antama uskonto säilyisi.  Eikö vanhempien tahto saakaan toteutua jos se ei ole kristittyjen mielenmukainen?

Minusta jos joku haluaa lapsiaan uskonnolla sumuttaa niin se on heidän oma perheen sisäinen kasvatusasiansa. Siinä täytyy tietysti ottaa myös lastensuojelulliset asiat huomioon mutta kohtuuden rajoissa uskonnollisen kotikasvatuksen voinee sitää.  Missään nimessä se ei saisi olla julkiksen ja yleisen (kaikkien verovaroilla kustannetun) koulun asia.

Annikki Palomäki
Vieras

#154 Tottakai

07.08.2010 13:09

Kristityssä maassa uskonnon opetus pitää säilyttää. Vielä puhtaammin kristiuskoa kuin muita uskontoja.

Leku
Vieras

#155 Kristilliset arvot ja uskonnon opetus kouluissa

07.08.2010 14:04

Eiköhän me nähdä jo jokainen mihin Suomi on menossa ilman kristillisten arvojen kunnioittamista!

Tussu
Vieras

#156 Lapset/aikuiset tarvitsevat hengillistäkin ruokaa!

07.08.2010 14:16

Eikö tämän puutetta ole jo nähtävänä riittävästi ympärillämme?

Myyryläinen
Vieras

#157 Uskonnollisuudesta hyvinvointiin

07.08.2010 16:06

155. ja 156. kirjoitus kyselee mihin ollaan menossa kun kristillisyydestä luovutaan.  Jos katsotaan mihin on päästy kun kristillisestä maailmankatsomusmonopolista päästiin ja sekulaari kehitys edennyt niin päälimmäisiksi jäävät hyvinvointivaltio, erilaisuuden suvaitseminen ja rauhantahtoisuus.  Valitettavasti kovimmin kristinuskon arvoja puolustavat eli poliittinen oikeisto yrittää romuttaa tuotakin kehitystä --- ja tämä adressi näyttää olevan yksi väline historian pyörän taaksepäinkääntämisyrityksessä.

Vieras
Vieras

#158 Re: Uskonnollisuudesta hyvinvointiin

07.08.2010 19:36

#157: Myyryläinen - Uskonnollisuudesta hyvinvointiin

abcdef Ole hyvä ja katsele itärajan taakse ja lue historiaa - sitäkö haluat?
Vieras

#159 Re: Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että hän noudattaa sinun sanaasi.

07.08.2010 22:03

#1: Juhani Starczewski - Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että hän noudattaa sinun sanaasi.

Hyi vittu mikä adressi. Ette ole varmaan kristityt miettinyt sitä, että teidänkin esivanhempanne käännytettiin miekalla ja verellä kristinuskoon sen sijaan, että se olisi tehty pelkkiä sanoja käyttäen. Hyväksykää se totuus, kristinuskon aika on mennyt ajat sitten ja nyt muuttuvassa maailmassa ei tuon kaltaisille uskonnoille ole sijaa. Ihmsiet alkavat asettamaan luontoarvoja yhdeksi tärkeimmistä. Kristinusko katoaa itään, länteen saapuu buddhalaisuus ja muut idän ajatussuuntaukset.

Myyryläinen
Vieras

#160 Uskonnollisuudesta hyvinvointiin

08.08.2010 11:40

158:lle:

Voidaampa katsella vaikka sielläkin eli millaista oli meno vaikkapa sata vuotta sitten.  Kirkolla meni paksusti mutta köyhät ihmiset näkivät nälkää ja elivät maakuopissa.  Vallankumous nousi nimenomaan siitä pahoinvoinnista mutta ei loppujen lopuksi onnistunut, monestakin syystä.

Samalla tavalla voidaan katsoa asioita täällä rajan tällä puolella, etenkin kun tällä puolella me elämme.  Katsotaan aikoja jolloin kristillisellä kirkolla oli monopoli maailmankatsomukseen ja uskontopakko.  Ja verrataan sitä aikaa nykyiseen.  Erot niin hyvinvoinnissa kuin uskonnollisessa suvaitsevaisuudessa ovat kuin yöllä ja päivällä.

Joten eipäs poimita vain rusinoita historian pullasta vaan katsotaan kokonaisuuksia hieman pidemmällä perspektiivillä ja laajemmasta näkökulmasta.

Rea Kuokkanen
Vieras

#161 Adressi kristilsistä arvoista

08.08.2010 12:29

Adressi koulujen uskonnon opetuksesta

Vieras
Vieras

#162 Re: Miksi?

09.08.2010 07:10

#153: Myyryläinen - Miksi?

Voihan sitä noinkin ajatella. Mutta ei kai uskonnonopetus ole se maailman pahin asia maailmassa , että sitä pitäisi näin suuresti vainota? Uskonto opettaa lapsille perus moraalin tajun, kun se tuntuu lapsilta ja nuorilta olevan hiukan kateissa. Niin, kuin totesin Raamattu on "myöskin" mielenkiintoinen  historiallisesti.  Jos vanhemmat ovat niin ateisteja, ettei tahdo lapsellen uskonnonopetusta, voihan siitä aina kieltäytyä. Tai ainakin se pitäisi olla yksi mahdollisuus.

 

 

Heikki Ruha
Vieras

#163 USKONNON OPETUS

09.08.2010 07:46

Kristilliset arvot ovat kristillisessä maassa todella tärkeät

ja niitä on vaalittava.Se ohjaa oikeallaiseen elämään ja suojelee ihmistä monilta vaaroilta ja antaa sisältöä elämään. En ymmärrä miksi tälläistä toimintaa halutaan rajoittaa..Sen hyvyydenkö vuoksi? sittenhän asiat ovat kääntymässä päälaelleen..

Myyryläinen
Vieras

#164

09.08.2010 11:31

Vieras kysyy 162:nnessa: "Mutta ei kai uskonnonopetus ole se maailman pahin asia maailmassa , että sitä pitäisi näin suuresti vainota?"

Ei kai tarpettoman lopettaminen ole mitään erityistä vainoamista?  Sitä olisi jos esimerkiksi uskonnonopettajien tai uskontotunnille lapsensa laittavien rangaiseminen jotenkin tai muu sellainen.  Mutta uskonnon opettamisen lopettaminen yhteiskunnan varoilla pyöritettävissä yleisissä ja julkisissa kouluissa ja uskonnon opettamisen ohjaaminen ihmisten vapaa-ajalle ei sitä ole.

Vieras kirjoittaa samaisessa: "Uskonto opettaa lapsille perus moraalin tajun, kun se tuntuu lapsilta ja nuorilta olevan hiukan kateissa."

Moraalin opettaminen siten, että säännöt komennetaan jonkin yliluonnollisen jumal'olennon antamina ja pelotellaan hänen rangaistuksellaan, ei ole minusta oikea eikä tehokas tapa opettaa käyttäyttymistä eikä oikeaa ja väärää.  Tässä suhteessa sekulaarin ja materialistisen humanismin lähtökohta on paljon parempi sillä siellä lähdetään ihmisyksilöiden keskinäisestä elämästä yhteisöjensä jäseninä ja hyvän elämän hyödyllisyydestä sekä yksilölle että kanssaihmisille yhteisössä.  Hyvän ja pahan erottaminen kristinuskonkaltaisen pelottelun kautta johtaa ulkoaopittujen temppujen tekemiseen ja silmänpalvontaan eikä aitoon syiden ja seurausten oppimiseen.  Koko tämä väite perustuu kristittyjen härskiin yritykseen monopolisoida moraalikysymykset.

Ja mainitseepa Vieras vielä, että "Niin, kuin totesin Raamattu on "myöskin" mielenkiintoinen  historiallisesti."

Raamattu on erään seemiläisen kansan folkloristinen antologia ja siinä mielessä mielenkiintroinen kuin mikä tahansa muu genren antologia.  Meitä luulisi kiinnostavan omamme enemmän vaikka onhan mielenkiintoista tutustua muihinkin.

P.s: H. Ruhallako on "oikeanlaisen elämän" mitta ja malli olemassa?  Lieneekö se Raamatusta jossa tapetaan vauvasta vaariin kun Jahve vihastuu tai haluaa palkita kansaansa uusilla valloituksilla? Kuuluuko siihen hairahtuneiden kivittäminen ja kuukautisista puhdistautuminen viemällä papille kyyhkynen?  Entä naisten vaientaminen ja alistaminen?

Saatananpalvoja666
Vieras

#165 Aivopesun vois lopettaa

09.08.2010 13:44

Miksi elää elämäänsä paimenensa mukaan,
Nöyristellen kumarrella herranpelossa.
Vain heikot tarvii johtajaa. laumaan hukuttuaan,
Ei hengittäminen takaa et on elossa.
Turha luottaa omaan viattomuuteen,
Kukaan meistä ansainnut ei ikuisuutta oo.
Taikausko tuudittaa van passiivisuuteen.
Kun kapinoinnin sijaan alistutaan kohtaloon.


Et koskaan pääse taivaaseen, et koskaan.
Taivas on vain pelokkaiden roskaa, roskaa!
Kun elää elämäänsä vain matosena maan, matosena maan,
Silloin sua kohdellaan

Ihminen on tuonut kadotuksen päälle maan, ja repii ja raiskaa ja sotii
Maan korvessa lapsonen kulkea saa, ei tilaa, ei paikkaa, ei kotii
Ja meidänkö pitäis vaan uskoa jaksaa, et kerran se palkitaan
On parempi taistella tänään jo vastaan, kuin odottaa maatumistaan

Aivolävistys - Et koskaan pääse taivaaseen

Jani Koskinen
Vieras

#166

10.08.2010 14:29

"Me allekirjoittaneet katsomme, että kristilliset arvot ovat keskeinen osa suomalaista kulttuuriperintöä ja yhteiskuntamme hyvinvointia."

Kristilliset arvot tulivat Suomeen noin 800 vuotta sitten ja onnistuivat erittäin tehokkaasti tuhoamaan lähes kaiken Suomen siihen astisen kulttuuriperinnön. Sen jälkeen kristilliseen kulttuuriperintöön on kuulunut muun muassa noitaroviot, sukupuolten välisen tasa-arvon vastustaminen, seksuaalivähemmistöjen ja itse asiassa lähes kaikkien muidenkin vähemmistöjen syrjiminen ja omien oppien nostaminen arvoasteikolla kaikkein tärkeimmäksi - ja itse asiassa ainoaksi hyväksytyksi mielipiteeksi. Olisi jo aika päästä eroon koulujen satutunneista (lue: uskonnonopetuksesta) sekä muihin uskontokuntiin kuuluvia ja uskonnottomia halventavista suvivirsistä koulujen kevätjuhlissa.

elsi alatalo
Vieras

#167

10.08.2010 15:30

haluan ,että  uskonnon  opetus  säilyy   kouluissa

toivo alatalo, salassa
Vieras

#168 uskonnonopetus

10.08.2010 15:42

uskonnon  opetu säilytetettävä  koulussa

Maija Tandogan
Vieras

#169 Uskonnon opetus kouluihin

10.08.2010 20:21

Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä lasten kaltaisten on Taivasten valtakunta.

Raamatun ja Jeesuksen tuntemus on evästys maallisella matkalla ,kohti pelastusta.

Amen

 

 

Myyryläinen
Vieras

#170 Jesse ja uskonnonopetus

11.08.2010 06:58

Maija Tandogan kirjoitti 169:nnessä: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, ..."

Onko Jesse paikalla suomalaisen peruskoulun uskontotunneilla vai onko siellä joku muu levittämässä sanaa?  Ainakaan minun kouluaikaani kansa- ja oppikoulussa ei Jesseä näkynyt vaan hänen poissaoloaan selitettiin sadulla hänen taivoon tempaisemisestaan jo liki kaksi tuhatta vuotta aikaisemmin.

Seppo ja Anna-Liisa Leppäpohja
Vieras

#171

12.08.2010 11:29

Uskonnon  opetus  on  säilytettävä  .,


Vieras

#172 don't think so--

12.08.2010 14:05

No voi hyvä luoja ! putoaa kyllä silmät päästä kun lukee näitä kommentteja ! uskonto oppiaineena pitäisi olla yleissivistävää kulttuuritietoa kaikista näkökulmista eikä mitään "kristillisen arvomaailman siemenen istuttamista" ! ja miksi ylipäätään pitäisi korostaa jotenkin juuri kristinuskoa? suuri osa suomen väestöstä nyt vain sattuu olemaan kirkon rekisterissä. ei se tarkoita että jos asut suomessa pitää sinusta tehdä uskovainen. jos joku haluaa erikseen kristinuskoon syventyä, voihan hän aina mennä kirkkoon. saakoon jokainen itse valita. ei uskonto ole mikään valtion perusta ! eikä ole varmaan koulun tarkoitus käännyttää ketään ihmistä ja hänen arvojaan vaan jakaa tasapuolista tietoa.

Hilkka Tikkakoski
Vieras

#173

12.08.2010 20:30

Haluan pysyä anonyyminä.

Sylvi Ossi
Vieras

#174 Tärkeää

13.08.2010 16:05

Toivon todella, että ns. kristityssä maassa lapset (myös oma lapsenlapseni) saavat oikeaa opetusta kristinuskosta. Miksi lastemme tulisi saada oppia muista uskonnoista, joissa ei ole todellista pelastussanomaa Jeesuksesta.

Sylvi
Vieras

#175 Re: Aivopesun vois lopettaa

13.08.2010 16:11

#165: Saatananpalvoja666 - Aivopesun vois lopettaa

Olen kokenut konkreettisesti pelastuksen Jeesuksessa. Sain elämääni todellisen rauhan, ja sitä on kestänyt 41 vuotta. Jos uskot saatanaa, niin mikset voi uskoa Jumalaankin, koska saatanakin uskoo, että Jumala on ja vaikuttaa edelleen ihmisten elämässä, vapauttaen peloista. Suosittelen!