Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Myyryläinen
Vieras

#301 Asioita sekaisin

25.10.2010 08:28

NImimerkki "fundikset vauhdissa" kirjoitti: "sinulla ei ole oikeutta määritellä miten muiden ihmisten kuuluisi elää tässä maassa, vaikka kuinka mielesi tekisi eikä uskomuksiin perustuva uskonto kuulu millään tavoin kouluopetukseen."

Nyt taitaa mennä kaksi asiaa sekaisin: kirkon rehellisyys omille opeilleen ja ajattelun vapaus. Jos ev.lut.kirkko toimisi rehellisesti omien pyhiksi julistamiensa oppien ja kirkkolain mukaan, sen tulisi olla tiukka ajatus- ja moraalipoliisi. Jos se taas haluaa, kuten uskon monien sen jäsenten haluavan, kannattaa ihmisarvoa ja -vapauksia niin sen tulisi kirjoittaa pyhät kirjoituksensa monilta osin uusiksi sekä muutattaa kirkkolaista ainakin ensimmäinen pykälä (muilla kuin kirkolliskokouksella ei liene oikeutta ehdottaa muutoksia siihen). Molempia nimittäin ei voi saada yhtä aikaa: kunnioittaa vanhoja seemiläisen folkloristiikan tarinoita ja moderneja ihmisoikeuksia.

Ja vielä Antti vauriolle porista: Minusta on väärin luoda lapselle kuvitteellista turvaa paikkaansa pitämättömillä saduilla.  Hänen turvallisuutensa ja turvallisuudentunteensa pitää perustua ihan aitoon ja oikeaan reaalimaailman turvallisuuteen.  Pitää siis tehdä lapsen ympäristö turvalliseksi eikä vain tuudittaa lasta valheellisuuteen.

antti vaurio porista
Vieras

#302 uskonnon opetus lapsille ei haitaksi

25.10.2010 13:00

#301: Myyryläinen - Asioita sekaisin

ÄLÄ SINÄ LUULET TAUTIA. LAPSILLE RAKKAIN KERTOMUS TUOTTAA HYVÄÄ MIELTÄ. JEESUSHAHMO EI PELOTTAA LAPSIAAN,VAAN LAPSET KAIPAAVAT UUTTA KERTOMUKSIA JA  TIETENKIN MUITA SADUNKERTOMUKSIA. HUOMIO !!!! SADUT EIVÄT PILANNEET!!!!!!MINÄ MUISTIN VIELÄ TUHKIMON,JOKA EI PILASI MINUT KOKO LOPUN IKÄÄ.RAAMATTU EI OLE VAARAKSI KAIKILLE LAPSILLE VAAN SINÄ LUULET SEN PILANNEEN.SINUN OMA FILOSOFISI AHDISTAA JA INHOTTAA.!!!!!!!!!!!!!!!!!! SINÄ PELOTIT KAIKEN. SYY ON SINUN YKSIN.!MYYRYLÄINEN MINUSTA ON TYHMYRI PEIKKO! JEESUS RAKASTAA SINUA.

antti vaurio porista
Vieras

#303 TYHMYRI PEIKKO : MYYRYLÄINEN

25.10.2010 16:20

SINÄ PELKÄÄT KOVASTI JA NOSTAT SUUREN HÄLINÄN. USKONNON TUNTI JA HENGELLINEN KERTOMUS ON MUKA VAARALLISIA JA VÄÄRÄN KUVITTEEELLISIA?SINÄ HALUAT ,ETTÄ LAPSET OPPIVAT ILMAN USKONNONTUNTEJA.SINÄ TARJOSIT VAIN ELÄMÄNKATSOMUKSENTUNTEJA SINUN TAHTOSI MUKAISESTI.SINÄ ESTÄT IHMISEN TARJOMAN TUNTEJA MITÄ SINÄ ET HALUA.MITÄ OLLA VAPAA AJATTELIJA SELLAISEKSI ESTÄMÄTTÄ MONIA VAIHTOEHTOA TARJOTTAVANA.ELI SINÄ MÄÄRÄÄT MITÄ SAA OLLA.MIELIKUVITUKSELLISTA MAAILMAA TARJOTTAVAKSI,JOSTA TULEE ESIIN OUDOLLA KUVITUKSELLA TOISENNÄKÖISESTI MITÄ PAKKO OLLA SE TARKOITUKSENMUKAISESTI OMA MAAILMA ILMAN TOISTA TARJOUSTA.???????OMA MIELIKUVITUS? PERUSTATKO OMA UFOMAAILMA? SAATANA TARJOAA JEESUKSELLE TOISTA VAIHTOEHTOA,MUTTA JEESUS SANOI SAATANALLE;MENKÄÄ POIS.ÄLKÄÄ TULKO ENÄÄ .!!!!!OLEMATON KOTI. UTOPISTINEN MAAILMA, EI KOTIMAA, TYHJÄ SANA. RAAMATTU TARJOAA TÄYNNÄ SANOJA , ILOISTA UUTISTA, KOTIA JA KUOLLEESTA NOUSEMISTA.JEESUS VOITTAA SINUT. SAATANA EI VOI TEHDÄ ILMAN TODISTUKSIA ,ONKO KOTI OLEMASSA.MIELIKUVITUKSELLINEN KOTI ON TURHAMAISUUTTA.ELI SINÄ PUHUT TURHAA JA TYHJYYTTÄ. TÄMÄ MAAILMA ON PAHA PAIKKA, MUTTA MEIDÄN ON KÄRSIÄ SYNNINTAKIA.RISTILLÄ JEESUS LUNASTAA LUPAUKSIA UUTTA KOTIA VARTEN.TAIVASKOTI ON MEITÄ VARTEN.SAA SAARNATA EVANKELIUMIA KAIKILLE LAPSILLE UUTTA KOTIA VARTEN.SYNNINTEKIJÄT JOUTUVAT HELVETTIIN PALKAN ANSIOISTA SEN MUKAISESTI. MINÄ HALUAN,ETTÄ SINÄ TARTUT JEESUKSEEN KRISTUKSEEN MAHDOLLISESTI PIAN. YSTÄVÄLLISESTI ANTTI
Myyryläinen
Vieras

#304 Antille 302:nnen ja 303:nnen takia

26.10.2010 08:34

Antti huusi: "NOSTAT SUUREN HÄLINÄN". Eipä tälläinen nettikeskustelu tai mitään kovion suurta hälinää olla.

Antti huusi: "HALUAT ,ETTÄ LAPSET OPPIVAT ILMAN USKONNONTUNTEJA" Niin halauankin.

Antti huusi: "ELI SINÄ MÄÄRÄÄT MITÄ SAA OLLA." Käsittääkseni olen vastustanut sitä, että kirkko saisi määrätä yksipuolisesti, että uskontoa pitää tuputtaa.

Antti kysyi huutaen: "PERUSTATKO OMA UFOMAAILMA?" en todellakaan vaan haluaisin, että opetuksen sisältö perustuisi asioihin joiden olemassaolo voidaan jotenjkin todentaa. Jumalien olemassaoloa ei ole voitu joten jättäisin sellaiset pois, ellei niitä haluat sitten esitellä jonkinlaisena uskomushistoriana muiden satuolentojen joukossa.

Antti huusi: " TÄMÄ MAAILMA ON PAHA PAIKKA, MUTTA MEIDÄN ON KÄRSIÄ SYNNINTAKIA." Olen samaa mieltä, että maailma onmonelta osin paha paikka. Mutta se ole sitä minkään syntien takia vaan epäinhimillisen ahneuden takia. Se ei muuta milään uskonnollisilla riiteillä tai rukoiluilla vaan konkreettisella työllä paremman maailman puolesta. Uskonnot ovat siinä esteenä.

P.s. ad Antti. Ota sarkainlukko pois päältä sillä isoilla kirjaimilla huutaminen on vastoin nettiketin ohjeistamia hyviä tapoja.

antti vaurio porista
Vieras

#305 hei myyryläinen

26.10.2010 12:21

#304: Myyryläinen - Antille 302:nnen ja 303:nnen takia

RAAMATTU TARJOAA MEILLE HYVÄÄ KOTIA,SEN TAKIA SINÄ HALUAT ESTÄÄ. MIKSI SINÄ VASTUSTAT? OLET SIIS VASTUSTAJA . KATSO MEITÄ,JOTKA ME HALUAMME TARJOA KAIKILLE LAPSILLE USKONNON TUNTEJA,MUTTA SINÄ TULET ESTÄMÄÄN KAIKIN KEINOIN VÄITTÄMÄLLÄ KOKO USKONTO HUMPUUKSI. SITTEN SINÄ TARJOASI MEILLE VAIHTOEHDON OMALLA AIVOLLASI.OUTO ASIA.VALITETTAVASTI OLET PAHA PEIKKO,JOKA EI HALUA USKOA RAAMATTUUN JA JEESUKSEEN KRISTUKSEEN. NO TÄMÄ SINUN TARJOMAN VAIHTOEHDOSI EI TYYDY EIKÄ VAKUUTA MINUA HENKILÖKOHTAISESTI. MUN ON PAKKO SANOA SINULLE,ETTÄ OLET VÄÄRÄLLÄ PUOLELLA .MINÄ KOIN HENKILÖKOHTAISESTI JUMALAA YKSIN,NIIN ALOITIN USKOA JUMALAN OLEMASSAOLOON .EI KUKAAN EIKÄ SINÄ VOI TULLA KOETELLA MINUA LUOPUMAAN USKOSTA.EN SUOSTU USKOA MITÄ SINÄ SELITÄT. JEESUS VAKUUTTAA EDELLEEN. KIITOS MYYRYLÄINEN.

Myyryläinen
Vieras

#306 Antille 304:nnen johdosta

27.10.2010 08:27

Antti kirjoitti: "...OLET PAHA PEIKKO,JOKA EI HALUA USKOA RAAMATTUUN ...". Niin paha peikko olen, en saata uskoa Raamattuun koska se on sisäisesti ristiriitainen ja niin monet asiat siinä on kerrottu vastoin meidän uudempaa ja parempaa tietoamme. Tunnistan siinä muinaisen paimentolaisheimon puutteelliset tiedot ja uskomukset, en enempää enkä vähempää. Itse asiassa jo silloinkin sivistyneemmillä seuduilla esim. Kreikassa tiedettiin moni asia paremmin. Ihan yhtä hyvin voisimme perustaa uskomusmaailmamme Kalevalan takana oleviin muinaistarinoihin ja rakentaa niistä pyhä antologia kuten Roomassa tehtiin n. vuoden 500 tienoilla seemiläisten tarinoiden perusteella. Minusta on järjetöntä ja vaarallista opettaa pienille koulukkaille tuollaista jonkinlaisena maailmankatsomuksen ja eettisen ajattelun perustana.

P.s. se sarkainlukko, se jossa lukee Caps Lock t.m.s. ...

antti vaurio porista
Vieras

#307 Re: Antille 304:nnen johdosta

27.10.2010 11:25

#306: Myyryläinen - Antille 304:nnen johdosta

anteeksi,jos minä loukkaan sinua nimittämällä hauskan ja vitsin pahan peikon.tiedän itsekin,että olin lukennut aika paljo historiasta.helleeninen maailma tai roomalainen maailma kiehtoivat yhä minua.myös egyptin historia ja persian valtakunta. tunnustan sinulle : luen ja tutkin vielä edelleen.juutalainen muiniaishistoria alkaa kiinnosta minua.iso-britannia yllätti minut täysin tuntemattomista maailmasta.myöhemmin minä ja mun vaimoni matkaamme ympäri maailmaa. mun toinen nuorempi tyttäreni seurustelee australialaisen miehen (hän syntyi johannesburgissa south-africassa valkoisena eli afrikaans.kieli afrikaans,johon sekalaisia euroopankieltä)kihlattuna,he menevät naimisiin 19.3 porin keskikirkossa.kahden vuoden päässä me lennämme brisbaneen 1,8 milj. asukkaita. me tutustumme australian alkuperäiseen eli aborginaaliin ja sen kulttuuriin.kenguru,boomloong-myrkkykäärme,monet eläimet tai matelijat,krokot mun on nähtävä niitä .muinaishistoria saa minut tuntemaan ja ymmärtämään julmaa maailmaa,jossa ihmiset kauhistelivat ja saivat surmansa sotaretkissä. epäsivistyksellinen ja raaka loppuivat,kun ihmiset löysivät hyvän ratkaisun. minä kunnioitan sinua ,että olet tehnyt oman ratkaisun.olet oma itsenäinen ihminen,johon minä en voi esittää enemmän tietoa turhaan.mutta minä olen uskossa ja tunnen ylpeyttä ollakseen jeesuksen kristuksen opetuslapsi.minä kiinnostin kovasti keskiaikaa ja sen kristinuskonperustamista.on mukava mennä keskiaikaiseen kirkkoon.paljon hienoja kirkkoja. kiitos ja terveisin antti.

 

Myyryläinen
Vieras

#308 Antille 307:nnen johdosta

28.10.2010 12:22

Antti kirjoitti: "anteeksi,jos minä loukkaan sinua nimittämällä hauskan ja vitsin pahan peiko" Minulla on paksu nahka joten et sinä loukannut vaikka paljastitkin aivan yleisen kristillisen ihmiskäsityksen jossa toisella tavalla ajattelevat ihmiset ovat sinulle peikkoja mutta joillekin tyhjiä, hedonistisia tai jotenkin muuten pahoja.

Jos tutustut ihan oikeasti historiaan niin ehkä silloin jossakin vaiheessa avautuu myös eräiden Lähi-idän kansojen historiaan tutustumalla Raamattuun kerättyjen tekstien oikea merkitys folklorena. Ja erottuu siitä ja eräistä muista uskonnoista niinkutsutun vanhan ajan lopuksi, ennen n.s. "pimeään keskiaikaan" eli varhaiskeskiaikaan siirtymistä rakennettu vallankäytön väline jota kristinuskoksi kutsutaan. (Mielenkiintoinen kysymys olisi miten paljon kristinuskon valinta Rooman valtionuskonnoksi vaikutti yhteiskuntaelämän taantumiseen vai oliko vaikutus toisinpäin eli, että kristinusko oli mahdollista roomalaisen yhteiskunnan taantumisesta ja kriisiytymisestä)

P.s. hyvä, että sarkainlukko löytyi, on miellyttävämpi lukea. Toki selkeämpi virke- ja lauserakenne isoine alkukirjaimineen helpottaisi vielä lisää lukemista.
Vieras
Vieras

#309 Re: Uskonto ja sen arvot.

02.11.2010 13:18

#21: Ipa Kinnari. - Uskonto ja sen arvot.

Uskonnonopetus pitäisi olla valinnainen, ei todellakaan pakollinen. Ja kirkko ja valtio pitäisi todellakin pitää erillään. Omilla uskonnontunneilla keskityttiin vain kristinuskoon, miksi? Onhan maailmassa tuhansia muitakin uskontoja. Ei ole reilua lapsia kohtaan, että heidät yritetään kriittisellä hetkellä aivopestä uskomaan jumalaan.

Mutta että päästä taivaaseen? Aika huono trolli. Ovatko uskovaiset todellakin niin heikkoja ihmisiä psyykeeltään, että heidän pitää uskoa johonkin satuolentoihin, ettei elämä olisikaan niin turhaa? Kyseenalaistakaa tämä, niin alkaa teillekkin avautua aivan uusi maailma.

Kyseenalaistaminen on todella helppoa. Esimerkki: alussa oli vain Aatami ja Eeva, ihmiskunta on polveutunut heistä. What the fuck? Sehän tarkoittaa, että heidän lapset on tehneet keskenään lapsia ja sama jatkuu ja jatkuu. Eli me kaikki ollaan sukulaisia. Miten selitätte tummaihoiset ja kaikki todisteet ajalta, jolloin maapalloa tai universumia ei pitäisi olla yhden kirjan mukaan? Mistä tiedätte, että juuri teidän uskonto on se oikea, ettette päädy vain johonkin kamalaan paikkaan? Ei uskonnoissa ole mitään tolkkua, eikä niiden todenperäisyydestäkään ole minkäänlaisia todisteita. Vai että jokin ikuisuuden tuolla jossain tyhjyydessä istunut, kaiken mahdollisen tiedon ja taidon osaava, yliluonnollinen, näkymätön ja ei materiaalinen olento on vain yksi ''päivä'' päättänyt tehdä maapallon, heittänyt sinne ihmisiä, luonut Saatanan ja helvetin.  Jos ihmiset eivät uskoisi häneen tai rikkoisivat hänen sääntöjään lyhyellä elinkaudellaan, ne sielut menisivät ikuisuudeksi helvettiin. Mitä järkeä tässä on? Eletään muutama vuosi, että päästäisiin helvettiin tai taivaaseen ikuisiksi ajoiksi hillumaan? Raamatusta ja uskonnoista löytyy näiden lisäksi tuhansia ja tuhansia ristiriitoja, joita ei jaksa listata tähän. Huvittavaa, jos joku voi uskoa tämän kaiken ilman mitään kyseenalaistamista. Evoluutio on loogisempi _teoria_, siitä sentään on hyviä todisteita. Vai ovatko evoluutioteorian puolella olevat itse Saatanan kätyreitä? Nyt haluaisin mielipiteitä teiltä ''kuolemaan asti kristitty'' vannoneilta. Enkä kaipaa tähän vastaukseksi mitään säälittäviä lainauksia raamatusta.

Uskonnothan ovat helvetin hyviä kapistuksia ihmisten kontrolloimiseen. Islam on mennyt tässä pisimmälle, jokainen ihminen opetetaan lapsesta asti tähän, että se on ainut ja oikea uskonto. Tunnustaaksesi uskosi Allahille sinun pitää räjäyttää itsesi ja paljon muita ihmisiä.

Kiitos, että sain jakaa aivopieruni tänne. Peace. Vihaajat tulevat vihaamaan. Aina ei mee karkit tasan. Kohdatkaa todellisuus ja alkakaa elämään. En vihaa, vaikka satuolennot olisivatkin elämän tärkein asia. Oravanpyörään on joutunut liian moni. Mutta älkää missään nimessä tuputtako sitä uskoa kenellekkään, vaan pitäkää se omana asiananne, niin ei pala päreet muilta ihmisiltä.

Ps. En allekirjoita.

Pss. Jos saatte minut vakuutettua järkevin argumentein, että tämä olisi hyödyksi niin allekirjoitan saman tien.

Satu Sipilä
Vieras

#310 uskonnonopetus jatkuttava

02.11.2010 14:29

On aika pelottavaa, että jumalanpalveluksella työnsä aloittava eduskunta säätää lakeja ja asetuksia, jotka ovat pois kristillisestä perinteestämme. Koti uskonto ja isänmaa ei enää ole päätöksissä mukana arvoina, joita kunnioitetaan. Sisältö hukkuu. Muutama kovaääninen porukka saa palstatilaa mediassa ja äänensä kuuluviin tiedotusvälineissä vaatimuksillaa mm perinteisen uskonnonopetuksen lopettamiseksi ja tämä säikäyttää päättäjät. Arkadianmäellä ei olla hereillä, missä mennään. Kristillinen perusta tulee säilyttää. Lapset tarvitsevat uskonnonopetusta ja tietoa rakastavasta Jumalasta nykyajassa enemmän kuin koskaan.
TUNTEMATON LUKIJA
Vieras

#311 Re: Re: Uskonto ja sen arvot.

02.11.2010 17:59

#309: Vieras - Re: Uskonto ja sen arvot.

SUN OMA AJATUS ELI FILOSOFISI EI PIDÄ OLLENKAAN OIKEA KUVA ,VAAN YLIMIELINEN ESITYS TYHJÄSTÄ TEORIASTA.EVOLUUTIO ON AIKA SEKAISIN YLÖSPÄIN TEORIA. JULMA LAKI VASTAA KAIKEN TODISTUKSEN,JONKA MUKAAN TOISET ALISTETAAN VAILLA RAKKAUTTA JA KOTIA. SINÄ HUIJASIT !!!!!!.MITEN SINÄ ESITÄT SELLAISIA JUTTUJA ILMAN TODISTEIDEN NOJALLA.ÄLKÖÖN PUHUKO MITÄÄN MEILLE.OLE HILJAA JA ANTAA MEIDÄN OLLA RAUHASSA VAPAAN USKONNON TÄHDEN.SINÄ  HARJOITAT OMAA MAAILMAA EIKÄ KUKAAN HÄIRITSE SINUA ,OMALLA VASTUULLA SINÄ SAAT OLLA OMA HERRA,MITÄ HALUAT ITSE. ME KOIMME JUMALAN LÄSNÄOLEVAN ERI TAVALLA,NIIN MEITÄ SANOTAAN USKOVAISEKSI.KIITOS JA NÄKEMIIN

ANTTI VAURIO
Vieras

#313 OLEN JO USKOVAINEN 1980 ON YHÄ VIELÄ

09.11.2010 23:10

#312: AKU HAILO - MR ANTTI AIVOVAURIO

KANADASSA OLIN OLLUT KÄYTTÄNYT HUUMEITA JA VIINAA. LAPSUUDESA EN SAANUT VASTARAKKAUTTA JA HE LLYTTÄ . PIENENÄ LAPSENA KOIN VÄKIVALTAISTA FYYSISTÄ ,SE KESTI 10 VUOTTA, 3-4 KERTAA OLIN OLLUT  SAIRAALASSA. ALLE 23 VUOTIAANA ANNOIN KOKO ELÄMÄNI JEESUKSELLE KRISTUKSELLE,TÄMÄN JÄLKEEN OLEN YHÄ RAITIS MIES,OLEN NAIMISISSA VAIMONI KANSSA,HÄN SYNNYTI 4 LASTAA.KIITOS JUMALALLE.KUULE SINÄ VOIT ANTAA JEESUKSELLE ELÄMÄSI !TOIVON SINUN ALOITTAVAN USKONELÄMÄN.TERVETULOA USKONELÄMÄÄN JEESUKSESSA KRISTUKSESSA!JEESUS SANOI RAAMATUSSA:MINÄ OLEN TIE,TOTUUS JA ELÄMÄ. KUNNIOITTAVASTI ANTTI VAURIO

Jonne Harju
Vieras

#314 Ironia

15.11.2010 14:18

Ihmismassat median villitseminä vääntää kristittyjen ja kristillisten kimpussa ymmärtämättä kuitenkaan kristinuskon sisäistä maailmaa.
Sekulääripiirien ei tulisi uskontovapaassa maassa saada sekaantua uskonnollisten piirien toimintaan niin kauan, kuin niiden toiminta on hyvän maun rajoissa.
Nyt kuitenkin otetaan huomioon, että ihmiset yrittävät tänä päivänä sanella mitä seurakunnassa ja kirkossa saa ja mitä ei saa tehdä ja sanoa ja ajatella.
Samaan aikaan maassa kasvaa huomaamatta suuri muslimivähemmistö, joka jossain vaiheessa ottaa täyden jalansijan maaperältä. Tälle uskontoryhmälle ei kuitenkaan heidän uskomuksista ja asioista remuta sen suuremmin.

Häät ja avioliitto on alunperin Juutalaisuuden konsepti, joka siirtyi kristinuskon pariin hieman muokkautuneessa muodossa.
Miksi ei-uskovat ja uskonnonvastaiset ihmiset haluavat sanella ja toteuttaa uskonnon sisäisiä riittejä?
antti vaurio porista
Vieras

#315 Re: Ironia

15.11.2010 14:45

#314: Jonne Harju - Ironia

OLET AIVAN OIKEASSA.Olen samaa mieltä sinun kanssasi. Kuulun helluntaiseurakuntaan .Mutta hyväksyn täysi kaikki kristilliset uskonnolliset,jonka me olemme uskonnon veljiä ja siskoja.Tottakai Muslimipiirissä on paljon poikkeuksellisiä suuntia.Menkää katsomaan helsinkiin,jossa on erilaisia muslimimoskejia esim kaikkialta  maailmalta muuttaneita ihmisiä ,jotka ovat aika erilaisia näkemyksiä omaavia edustaijia.Osa valitsee ja Osa toista. Meillä on hyvä raamattu! Minä olen aika epätäydellinen ,mutta jatkan  oman elämän korjaamista jumalan tahdon   mukaisesti. Kiitos ja Näkemiin.

Marko Sallinen, Yrittäjä, Liperi
Vieras

#316 Enemmän

16.11.2010 11:42

Mielestäni nykyinen uskonnonopetus ei ole edes riittävä. Sitähän on vähennelty pitkin aikaa. Muutoinkin Kristillisiä arvoja, mikä on kansamme perintöä, tallataan jatkuvasti enemmän ja enemmän. Huutava vääryys!
Ebba Hållström
Vieras

#317

16.11.2010 12:22

Pitäisi palata 70 luvun moraaliin koulun opetuskäytännössä. Nythän opettajat eivät käyttäydy niin eettisesti kuin mitä opettavat.
Vaikka onkin niin että suomalainen ei usko ennenkuin näkee, miksi pitää olla aina uhreja
nyt uhreja on sekä opettajat että oppilaat,
muutokseen on nyt korkea-aika että tästä sukupolvesta tulisi jotain hyödyllistä yhteiskuntaan, muitakin kuin ampujia.
reima hakulinen
Vieras

#318 Tyhjiö täyttyy

16.11.2010 13:50

Kristillisten arvojen poistuminen koulusta johtaa automaattisesti islamin opetuksen hyväksymiseen kouluissa ja pahimmassa tapauksessa huivin käyttöön.
Vieras
Vieras

#319 Re: Tyhjiö täyttyy

16.11.2010 14:02

Voi olla totta.Suomen Kapitalistit haluavat kansaa kuriin islamin uskonnollisen avulla.Niin kansa ei saada haluamansa oikeuksia esim. vakituinen työpaikka,työlaki.sosiaalipolitiikka,demokratia,äidinlomaoikeus,lomaoikeus,tasaarvolaki,kela,ilmaiset sairaalat ja monet maksuttomat.jne KUN EI OLE RIITTÄVÄ TYÖPAIKKA EIKÄ VALTION BUDJETTISSA RAHAA,RAHAA,RAHAA......PORVARIT KEKSIVÄT KEINON VANGITA MEITÄ ISLAMILLA.!!!!!!!!

Eija Niskala
Vieras

#320

16.11.2010 14:10

Kristilliset arvot on säilytettävä ja Jumalanpilkka kiellettävä.Jokaisen maallinen vaellus päättyy joskus ja meidän kaikkien on Jumalan kasvojen eteen mentävä.Olemmeko silloin valmiita ,kun aika on!Se on vain silmänräpäys!
Raimo Nuutinen
Vieras

#321 Lapsille kristillistä kasvatusta

16.11.2010 16:05

Parasta mitä lapset voivat elämän eväiksi saada on kotona ja koulussa annettu kristillinen kasvatus. Koulujen uskonnon opetus on tärkeä osa tätä kasvatusmuotoa. Siksi uskonnon opetus on säilytettävä koulujen opetussuunnitelmissa.
kompromissi
Vieras

#322 Pohjois-Korean ongelma on sosialismi

16.11.2010 16:11

Pohjois-Korean ja Kiinan pääongelma on sosialismi eikä ateismi. Tietysti ateismiin pakottaminen on sekin väärin ja ongelma.

Valtion ei pidä pakottaa ateismiin tai uskoon eikä tukea uskonnonopetusta rahalla. Kouluissa lapsille tulisi opettaa keskeisimpien uskontojen perusteet siten, että eri uskontojen edustajat olisivat samassa ryhmässä ja voisivat keskustella eettisistä kysymyksistä yli uskontorajojen.

Vastasyntyneellä ei ole omaa uskontoa. Vanhemmat saavat aivopestä hänet, jos haluavat, mutta valtion ei tarvitse tukea sellaista.
Martti Ahvenainen
Vieras

#323 Kristinuskon periaatteet kansan turva

16.11.2010 16:21

Mitä vähäisemmäksi käy tieto Raamatun periaatteista, moraalista ja ennen kaikkea
Jumalasta, sitä enemmän kaikenlainen roskakulttuuri ja itämaiset uskonnot saavat sijaa. Se tulee olemaan vitsaus kansallemme.
Opetusministerön olisi tajuttava tämä,eikä missään tapauksessa vähentää kristinuskon opetusta.
Marja Ahvenainen
Vieras

#324 Suomi on kristtitty maa

16.11.2010 16:54

Suomessa on ollut kristinusko, joka on antanaut kansallemme hyvät perusarvot ja inhimillisen elämän. Jos nyt kristinuskon opetus poistetaan kouluista tulee tilalle aivan varmasti jotain muuta. Esim islamin uskonto, joka onkin jo kovasti leviämässä. Tähän uskontoon kuuluu hirveät lait, esim. aviorikoksen tekijän, joksi yleensä katsotaan nainen, kivittäminen. Miehellä ja pojilla on lupa lyödä naisia jne. Kristinusko on hieno ja armollinen uskonto. Jeesus pelastaa ja nostaa edelleen ongelmiin joutuneita ihmisiä.
Haluan lapsilleni ja jälkipolville jättää tämän hyvän maan, jossa saa vapaasti julistaa ja opettaa hyvästä Jumalasta.
antti vaurio porista
Vieras

#325 323 ja 324 OIKEITA HIENOJA ASIALLA!

16.11.2010 21:58

Täysi samaa mieltä.